Search

Donosimo vam detaljni vodič kroz redoslijed nanošenja beauty proizvoda

Donosimo vam detaljni vodič kroz redoslijed nanošenja beauty proizvoda

Neka vaša rutina bude provjerena i precizna

Urednik: E.G.


Image: Buro247.rs,
IMaxTree

Budući da je ljetna sezona ona u kojoj se uglavnom mijenja rutina njege lica (kako izgleda naša, možete provjeriti ovdje!) nije na odmet ponoviti kako izgleda točan redoslijed nanošenja proizvoda. Detaljni vodič kroz sve zakonitosti slojeva pronašli smo na BURO. Srbija i prenosimo vam ga u nastavku! Dakle, neka od pitanja koja su vam vjerojatno često pala na pamet su i sljedeća: ima li stvarno veze stavljate li ulje za lice prije ili poslije hidrantne kreme? I ide li krema sa SPF-om na početku ili na kraju? Odgovor je da. Ne samo da je bitno, nego je često i presudno.

Možete imati najbolje proizvode za njegu kože na svijetu, ali ako ih ne koristite po pravilnom redoslijedu, koža ih neće do kraja iskoristiti, i ne samo to, može postati iziritirana ili isušena. A usput ćete još i potratiti dobre proizvode za njegu! I upravo je zato važno znati u kojem se točno trenutku nanosi koji proizvod.

Donosimo vam detaljni vodič kroz redoslijed nanošenja beauty proizvoda (фото 1)

1. Temeljito skidanje šminke - ako koristite bilo kakav make-up, kremu sa SPF-om ili neki proizvod na bazi silikona, dvostruko čišćenje je obavezno svaku večer. Ujutro, naravno, ovaj dio preskačete. Sredstvo za skidanje šminke treba biti na bazi ulja, balzam, mlijeko ili micelarna voda. Ponovite ovaj korak onoliko puta koliko treba da s lica skinete i posljednji trag šminke.

2. Nježno čišćenje kože - ovo je prvi korak kojim počinjete ujutro. Najbolje je da se držite blažih formula koje ne sadrže sulfate i sapun, a ako imate suhu kožu izbjegavajte pjene. Posebno pazite na čistače s kuglicama za piling budući da mogu izazvati iritaciju.

3. Tonik ili tekući eksfolijator - blaga kemijska eksfolijacija poslije čišćenja će pripremiti kožu za iduće korake, i ako ne pretjerujete, vidjet ćete drastično poboljšanje u njenoj teksturi, tonusu i čistoći. Kad, i ako, ne koristite tekuće eksfolijatore, klasičan tonik je idealan način da završite fazu čišćenja zato što vraća PH balans koži.

4. Serumi - uvijek su prvi po redu kad su "mazalice" u pitanju, budući da su najlakše teksture i sadrže najjače koncentracije aktivnih sastojaka koji efikasno prodiru u kožu. Osim toga, lako se kombiniraju; možete slobodno koristi dva ili tri u isto vrijeme: formule s peptidima za bore, salicilnu kiselinu za masnu kožu i aloe veru za umirivanje kože.

Donosimo vam detaljni vodič kroz redoslijed nanošenja beauty proizvoda (фото 2)

5. Dodajte antioksidans - vitamin C je sastojak koji je potreban svakoj koži budući da je čini sjajnijom, oporavlja je od sunca i pospješuje proizvodnju kolagena.

6. Napravite pauzu- zato što svakom proizvodu treba nešto vremena da se upije u potpunosti. Najbolje je da rutinu za njegu kože inkorporirate u svoje jutarnje i večernje rituale. Primjerice, nanesete neke proizvode, zatim popijete kavu pa stavite sljedeći proizvod, zatim operete zube i tako dalje...

7. Hidratacija kremom - koja će zadržati sve dobre prethodno nanesene stvari u koži, učiniti ih efikasnijim, je ključni dio njege lica. Ne komplicirajte s izborom, aktivne i jake supstance dobivate iz drugih vrsta proizvoda.

8. Naučite kad je vrijeme za promjenu - ako vam se koža zacrveni od seruma ili proizvoda s jakim koncentracijama aktivnih sastojaka, promijenite redoslijed i prvo nanesite najneutralniju laku hidrantnu kremu. Ona će istina, malo umanjiti efikasnost seruma, ali će i vjerojatno spriječiti iritaciju.

Donosimo vam detaljni vodič kroz redoslijed nanošenja beauty proizvoda (фото 3)

9. Dodajte ulje - koje, u malim dozama, čini da koža izgleda "kao da sjaji iznutra". Ono se stavlja samo tamo gdje je koža suha poslije kreme. Ulje može prodrijeti kroz kremu, ali ne i obratno. Ako stavljate više od dva seruma ispod kreme, preskočite ulje budući da nećete moći izbjeći mašćenje kože.

10. Ne zaboravite zaštitu - krema sa zaštitnim faktorom je uvijek posljednji korak jutarnje njege. Budući da joj je zadatak da bude barijera štetnim vanjskim utjecajima, ne propušta ništa, dakle ni aktivne sastojke.

11. Retinol ili retinoid (navečer) - je posljednji sastojak koji treba nanijeti prije spavanja. Preporučuje ga svaki dermatolog, ali lako izaziva crvenilo i perutanje. Možete ga stavljati preko seruma ili lagane kreme što će umanjiti osjetljivost kože.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više