Search

Doručak prema receptu Gisele Bündchen

Doručak prema receptu Gisele Bündchen

Čaša vitamina za jutro


Image: Mario Testino Towel series,
Anda Ambrosini

Allen Campbell, osobni chef slavnog para Bündchen - Brady otkrio je nedavno režim prehrane koji za njih potpisuje na svakodnevnoj bazi...

I kao što se moglo očekivati od najplaćenijeg modela na svijetu- zdrava prehrana je itekako bitna. Na meniju Gisele Bündchen tako ćete pronaći isključivo voće i povrće koje čini čak 80% od ukupne prehrane i raste u njenom vrtu. Kao zdrava nadopuna obroku tu je smeđa riža, kvinoja ili proso. Ostatak prehrane čini nemasno meso poput govedine, povremeno patke i piletine, a od ribe Allen Campbell najčešće priprema lososa. Započeti dan zdravim doručkom temelj je prehrambenih navika. A to za Giselle i njezinog muža Toma znači prvo šalica tople vode s iscjeđenim limunom. Ovaj će vam napitak potaknuti probavu odnosno pripremiti ga na lakšu apsorbciju svega što ćete unijeti taj dan u organizam.

Doručak prema receptu Gisele Bündchen (фото 1)

A ono što slijedi je visoko vitaminski smoothie koji se priprema od svježeg voća u blenderu. Iako se voće naravno mijenja tijekom sezona, mi smo odabrali smoothie od banane kao jedan od najhranjivijih. Banane sadrže 74% vode, a ostatak su bjelančevine, masti, šećer, ugljikohidrati i biljna vlakna. Bogate su kalijem, a sadrže i magnezij, kalcij, fluor, fosfor, željezo, cink i bakar. Osim toga, banane su bogate i vitaminima kao što su beta-karoten, vitamine grupe B, te vitamine C i E. Stoga, idealno je dan započeti sa smoothijem od banane u koji smo dodali i šumskog voća.

Sastojci (za 2 serviranja / 4 dl):
2 banane (zrele)
2,3 dl malomasnog mlijeka ili jogurta
100 g borovnica (može i smrznute)
100 g kupina (može i smrznute)
100 g malina (može i smrznute)
2 cijele jagode (može i smrznute)
4-5 kockica leda

Sve sastojke ubacite u blender, dobro izmiksajte i započnite dan kao Giselle!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više