Traži

Doznali smo koji su to omiljeni zimski parfemi poznatih Hrvatica

Doznali smo koji su to omiljeni zimski parfemi poznatih Hrvatica

Evo što koriste

Tekst: E.G.


Fotografija: Instagram,
PR,
arhiva

Svaka promjena godišnjeg doba sa sobom nosi i promjene u našim kozmetičkim torbicama i navikama. Šminka će tako u ljetnim mjesecima u pravilu biti lakša u odnosu na onu zimsku, baš kao i note ako govorimo o parfemima. Naime, dok za ljeto vežemo note poput citrusa, aldehida i bijelog cvijeća, zima traži nešto konkretnije kreacije, poput onih koje u sebi imaju vaniliju, iris, heliotrop, tonku i brojne druge koje osjetimo i metrima nakon što pokraj nas prođe osoba koja ih je nosila. Kako smo u vječnoj potrazi za novim i zanimljivim parfemima, nekoliko smo poznatih Hrvatica odlučili upitati koji su mirisi njihovi zimski favoriti i zašto. U nastavku doznajte što su nam otkrile!

Lidija Lešić

Kao omiljeni parfem za zimski period, Lidija je izdvojila English Oak & Redcurrant, britanskog brenda Jo Malone koji svoje poslovnice uskoro otvara i u Zagrebu. Kaže kako ga voli jer su cvjetne, voćne i drvenaste note savršeno dozirane, a generalno joj se jako sviđa i što se Jo Malone parfemi mogu međusobno miješati.

Andrea Čermak

Parfem koji Andrea godinama koristi je Dia, brenda Amouage. Dobila ga je na poklon i zaljubila se u miris, a kaže kako je danas ljudi prepoznaju po njemu ili pak pitaju koji je to parfem, i svi komentiraju kako joj jako dobro stoji. Jedini parfem koji koristi uz ovaj je Iris Poudre brenda Frederic Malle, koji je također dobila na poklon. 

Iva Šarić

Iva kaže kako postoje dva parfema kojima je vjerna tijekom zime. Prvi je Tom Ford Vanille Fatale jer je malo intenzivniji, a s druge strane djeluje lagano zbog ekstrakta vanilije. Drugi je Quartier Latin brenda Memo Paris, koji je pak sladak i dolazi s malo arapskog štiha. Voli ga jer sadrži i malo ulja zbog čega se dulje osjeti na koži, a sastoji se od nota cedrovina i ambre te miriši doista posebno.

Tatjana Jurić

Lijepa voditeljica nije dugo razmišljala - njen je vječni zimski izbor Chloé Eau de Parfum Chloé, u koji se zaljubio i cijeli niz žena diljem svijeta. Jake note ruže i božura savršeno odgovaraju zimi, a Tatjana je dodala tek kako ponekad zađe u asortiman brenda Comme des Garçons, ali se brzo vrati na Chloé.

Marijana Batinić

Marijana je također imala vrlo jasan odgovor o kojem nije trebala dugo razmišljati. Ona, naime, bira parfem Gabrielle kuće Chanel, posvećen njihovoj osnivačici Gabrielle Coco Chanel. Sviđa joj se što je ženstven, cvjetni, ali isto tako i svjež, baš kako ona voli.

Ana Bacinger

Posljednjih pola godine Ana kaže kako koristi Armani Si Passione parfem, i to zato što voli njegov voćno-cvjetni miks. Dodaje kako je parfem u isto vrijeme jako nježan i ženstven, a opet dovoljno jak i pun karaktera.

Napišite komentar