Search

Fenomen Jennifer Lopez ili kako uspijeva stalno izgledati isto

Fenomen Jennifer Lopez ili kako uspijeva stalno izgledati isto

Pitaju se svi!

Image: buro 247.hr Arhiva

Što to Jennifer Lopez krije u svojoj svakodnevnoj rutini ljepote i zdravlja?

Najljepšu plavu kosu s kovrčama imala je Marylin Monroe, svi smo htjeli imati (neke žene su ga i crtale) seksi madež iznad usne poput Cindy Crawford, razbarušene šiške kao Brigitte Bardot, najduže noge Gisele Bündchen i damski stav kao Audrey Hepburn. Da, neke žene će uvijek biti vječna inspiracija i pamtit ćemo ih po mnogočemu osim fizičkog izgleda i zauvijek će biti sinonim za neke od nabrojanih stvari. Danas, nažalost, nova generacija mladih djevojaka inspiraciju crpi od tisuću puta prožvakane Kim Kardashian i cijelog njezinog klana. Ako govorimo o tijelu, onda su to stražnjica i grudi, a ako govorimo o licu onda su to predimenzionirane obrve, konturirane jagodice i usne boje pudera.

No, vratimo se u vrijeme kada su nam ideale ljepote nametale neke druge žene koje su osim svojeg izgleda imale "ono nešto" što se iz ove perspektive čini konkretnijim od sestara Kardashian. Između Marylin Monroe i sestara Kardashian postoji barem nekoliko žena koje su godinama bile alfa i omega ženske ljepote i kad god se pojave plijene pažnju svojim izgledom, odabirom šminke i toaletom. Pune novinske članke, inspiriraju kozmetičke brendove za novim poslovnim potezima, muze su mnogim dizajnerima i sve oči su uprte u njih.

Fenomen Jennifer Lopez ili kako uspijeva stalno izgledati isto (фото 1)

Godina je 2000., ona nosi prozirnu zelenu Versace haljinu čiji izrez nije nimalo decentan, bujna kosa je jednim dijelom svezana u rep dok ostatak pada na ramena, a njezino lice je savršeno osvijetljeno bronzerom koji je možda malo i previše, ali za dodjelu nagrade Grammy ništa nije pretjerano. 17 godina kasnije svi još uvijek pričaju o Jennifer Lopez u haljini koja više izgleda kao kaftan za plažu nego toaleta za crveni tepih, ali cilj je postignut. Djevojka iz Bronxa je večer prije uspješno ukrala show. 

Na stranu što ona uvijek izgleda besprijekorno (iako je odabir odjeće vrlo često upitan), pitanje koje zadaje više glavobolja jest to kako ona već 20 godina izgleda isto? Svijet se pita, a Jennifer uglavnom mudro šuti. 48 godina nije 70, ali nije ni 20. Isprane priče o genima i načinu života igraju veliku ulogu, ali opet se ne možemo oteti dojmu da Lopez izgleda kao mlada djevojka. Prije nekoliko dana je na svojem Instagram profilu objavila fotografiju bez mrvice šminke i ponovno je pokrenula lavinu komentara i raspravu kako joj to uspijeva. Baš kao što sam navela, teško je danas pronaći bilo koga u Hollywoodu tko je istovremeno u savršenoj formi, besprijekornog izgleda i savršen u svim svojim izdanjima. U nedavno objavljenom intervjuu pomno je opisala svoju beauty rutinu koju je svijet jedva dočekao.

Fenomen Jennifer Lopez ili kako uspijeva stalno izgledati isto (фото 2)

Nećete vjerovati (smijeh), Jennifer Lopez baš kao i mnoge zvijezde iz showbizza u privatno vrijeme nosi vrlo malo ili nimalo šminke, a najviše pažnje posvećuje svojoj dugoj kosi koristeći dubinske maske čak nekoliko puta tjedno. Isto tako ističe kako se njezina beauty rutina uopće nije promijenila unatrag 20 godina, što je moram priznati ipak malo neobično jer i žena koja vrlo malo mari za svoj izgled vidi koliko joj se koža mijenja kroz vrijeme, te se koncentrira samo na održavanje i brigu o svojem tijelu u cjelini. Obavezan zaštitni faktor i minimalno izlaganje suncu jedan su od njezinih aseva u rukavu, a savjete koje je odlučila podijeliti sa svijetom su sljedeći: spavajte barem osam sat, jer je san presudan za funkcioniranje, a san je povezala s njegovanjem ljepote iznutra koja je sukus sinkroniziranog uma, duše i tijela.

Čvrsta pobornica u meditaciji, svoju duhovnu snagu crpi upravo u tome jer kako kaže, ne bi preživjela turneje i sve obaveze koje joj nameće posao, a na pitanje kako ostaje u formi, odgovorila je kako ima svojeg trenera i kako je kretanje također jedna od tajni njezinog izgleda. S obzirom na to da se radi o svjetski najpoznatijim i najprestižnijim trenerima Tracy Anderson i Davidu Kirschu rekli bismo kako nije tako zahtjevno ostati u formi. Za gore navedene stvari koje je otkrila ne treba vam poseban notes kako biste po točkama analizirali što sve Lopez konzumira u svojoj svakodnevnoj rutini ljepote i zdravlja. Čak, štoviše, gotovo svaka žena danas bi mogla reći da upravo tako brine o sebi. I dok razbijamo glavu o genima koji su krivi za našu prozirnu kožu kroz koju se vidi i najtanja žilica ili mišje smeđoj kosi koja stalno puca, zaboravljamo da pored svega nabrojanog, Jenny From The Block cijeli život pomno odabire zelene namirnice, ne pije nikakav alkohol, ne puši i ne unosi kofein (ovo je teško preživjeti) u organizam. Čini se da formula za "ostati vječno mlad" ne podnosi niti jedan porok. Cijeli život. Točka. 

Fenomen Jennifer Lopez ili kako uspijeva stalno izgledati isto (фото 3)

No, ako se ne zaustavimo iza točke onda otvaramo vrata plastičnoj kirurgiji i popravcima bez kojih realno ne možete s 50 godina izgledati kao djevojka. Dok neke žene otvoreno govore o korekcijama u koje su se upustile, mnoge to žele sakriti iako koji put to nije moguće. Što zbog loše obavljenog posla, a što zbog mladolikosti koja ne ide uvijek uz bok godinama. Jennifer Lopez nikada nije izjavila kako je otvorila ta ista vrata, ali su liječnici koji imaju nešto bolje oko od običnih laika zaključili kako je sigurno u nekoliko navrata legla pod nož i tvrde da upravo tome može pripisati svoj savršen izgled danas.

Uvriježeni američki kirurg Dr. Lyle M. Back kojeg često pitaju za komentar o poznatim osobama, uvjeren je da je nadograđivala grudi i stražnjicu i da onome tko je to napravio treba čestitati na odlično obavljenom poslu. Promatrajući seriju fotografija kroz godine postalo je vidljivo kako se njezina forma promijenila, što napokon i nije čudno s obzirom na to da je majka dvoje djece, njezin nos se suzio, a i grudi su dobile novu formu. I opet, zanimljivo je to kako ništa na njoj ne izgleda pretjerano te bi mnogima mogla posuditi svojeg kirurga da se spasi na vrijeme. Iako nigdje nije zabilježeno, Jennifer dan danas niječe vezu (stick to the story) s ikakvim korekcijama na svojem licu i tijelu, osvrnimo se oko sebe i probajmo u bespućima grada pronaći ženu od 48 godina za kojom ćemo se triput okrenuti na cesti. Tanjur brokule i satovi joge čine se ipak kao premaleni ulog. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više