Search

Gdje napraviti savršene obrve u Zagrebu?

Gdje napraviti savršene obrve u Zagrebu?

Büro 24/7 preporučuje: Manuela Picard Beauty

A.P.


Ako ste se pitali gdje velik broj poznatih Zagrepčanki uređuje svoje pomno oblikovane obrve, mi vam donosimo odgovor

Prije par godina Cara Delevingne je na scenu vratila prirodne guste obrve koje stavljaju naglasak na oči, čineći pogled zavodljivim i prodornim. Trend se nije pokazao kao prolazan te i danas žene žude za lijepim gustim obrvama istaknutog luka koje, kad su pravilno njegovane, izgledaju apsolutno savršeno. O važnosti pravilnih obrva ne trebamo puno pisati. One su okvir vašeg lica te im je kao takvima važno posvetiti pažnju i dovesti ih u najbolji mogući red. U Zagrebu svi pričaju o salonu Manuela Picard Beauty koji je ujedno prvi threading studio u Hrvatskoj. Iz malog salona u Petrinjskoj ulici salon Manuela Picard Beauty je danas izrastao u jedan od vodećih zagrebačkih salona u kojem ćete teško doći na red ako ne rezervirate nekoliko tjedana unaprijed.

threading

Za sve dame koje još nisu upoznate s tehnikom threadinga otkrit ćemo vam kako se radi o drevnoj metodi uklanjanja dlačica koja korijene vuče iz dijelova Indije, Srednjeg i Dalekog istoka, a trenutno slovi za jedan od najpopularnijih tretmana u zapadnim zemljama.

threading

Threading se u praksi najčešće koristi kod oblikovanja obrva. Preferirani je tretman uklanjanja dlaka iz nekoliko razloga. Za razliku od čupanja pincetom, threading obrve uklanja jednom čistom linijom i čupka dlačice sve odjednom, te je tako puno brže i lakše oblikovati obrve. Važno je pronaći kozmetičarku ili specijalista koji je iskusan u threadingu te ima bar nekoliko godina iskustva jer neiskustvo može rezultirati nejednakim obrvama, lomljenju dlačice, tj. da se dlačica ne počupa iz korijena nego se slomi na površini, prouzrokovati urasle dlačice ili nepotrebnu bol i iritaciju.

threading

Kod threadinga dlačice rastu puno sporije nego kad se uklanjaju pincetom, isto tako koncem se mogu počupati i one najsitnije, dok pincetom čupamo samo one koje vidimo. Threading je zato odlična metoda za uklanjanje nausnica i brade, jer čupa i one sitne paperjaste dlačice.

Prilikom threadinga koristi se poseban konac od 100-postotnog pamuka i svile i ima antibakterijski film. Pamučna nit je upletena i valjana duž površine kože i u isto vrijeme plete dlake na konac, koji ih podiže i čupka iz korijena. To je preciznije od bilo koje vrste depilacije i omogućuje bolje i čistije linije, a nema osjećaja ljepljivosti od voska i krema. Pogodno je i za žene i za muškarce koji preferiraju režim prirodne ljepote jer se ne koriste nikakvi proizvodi tijekom tretmana, već se koža dezinficira prije i poslije tretmana i nanosi se aloe vera gel.

threading

Za razliku od depilacije, površinski slojevi kože nisu oljušteni ili traumatizirani u procesu threadinga i koža je nakon njega puno glađa i nježnija. Threading se preporučuje i odličan je izbor za one koji koriste retinol, Roaccutane, antibiotike ili slične lijekove koji traumatiziraju kožu. Isto tako, threadingom se dobiva puno precizniji oblik nego čupkanjem pincetom ili voskom jer je moguće odstraniti samo jednu dlačicu ili cijeli red dlačica odjednom, te se tako dobiva vrlo precizan tzv. ''arch" efekt koji optički podiže cijeli kapak, otvara oko i čak daje efekt liftinga.

threading

threading

Threading je u potpunosti neškodljiva metoda i kod osoba koje uzimaju određene lijekove, antibiotike ili su na nekim anti-age tretmanima (obagi i slično), nježan je prema koži i zapravo skoro da i nema iritacije i boli.

Više informacija možete pronaći na: manuelapicardbeauty.com
Palmotićeva 3, 10000 Zagreb

 

više