Search

Gotov je trend pretjerivanja: više nitko ne želi neprirodan izgled usana

Gotov je trend pretjerivanja: više nitko ne želi neprirodan izgled usana

Svi se vraćaju prirodnom izgledu

Tekst: A.P.


Opsesija punim usnama zamaha je uzela još krajem 90-ih godina kada su mnoge žene, nažalost, u usne stavljale silikone...

U to vrijeme nije bilo previše opcija te su žene stavljale ono što im je tog trenutka bilo ponuđeno. Silikon nije bio najbolje rješenje, prepoznat ćete to na licima velikog broja žena koje viđamo u medijima. U kuloarima se često zna ispod glasa šapnuti da netko ima usne 90-ih, što znači da je vlasnica taj zahvat obavila u to vrijeme kada je popularnost velikih usana uzela maha. Problem kod silikona, osim surove činjenice da trajno mijenja oblik usana i sraste s njihovim tkivom, jest i taj neprirodan predimenzionirani oblik u kojem je gornja usna obično naglašeno veća od donje. Ukratko: silikonske usne prepoznat ćete iz daljine i nikada ih nećete zamijeniti za prirodne. Nisu samo gradske djevojke pale pod utjecaj tog trenda. Mnoge slavne glumice poput Melanie Griffith ili Lare Flyn Boyle su pribjegle ovom zahvatu što ih je kasnije skupo koštalo, kako uloga tako i bolnih operacija uklanjanja silikona iz usana.

Angelina Jolie

Pravi boom punih usana dogodio se kada je na scenu došla Angelina Jolie u svom punom sjaju. Doduše, gospođa Jolie je jedna od rijetkih sretnica čije su usne prirodno pune, međutim to nije zasmetalo desetke tisuća žena diljem svijeta da s njenom fotografijom dolaze u estetske ordinacije i traže što sličnije usne. Posljednjih deset godina medijima pak vlada obitelj Kardashian čije su članice sve odreda vjerne hijaluronskim injekcijama. Najmlađa Kylie je na svojim usnama zaradila 450 milijuna dolara u prošloj godini. Naravno, govorimo o njenom brendu Kylie Cosmetics iz kojeg su proizašli mnogi bestseller proizvodi, a čiji zaštitni znak su njezine usne. Kylie je za zahvat povećanja usana napravila više nego iti jedna poznata žena u zadnjih nekoliko godina. Tome je svjedočio jedan poznati los anđeleški kirurg koji je potvrdio da svaki dan u ordinaciji prima djevojke u ranim i srednjim 20-im godinama života, koje u rukama imaju fotografiju mlade Jenner.

Kylie Jenner

Kao i sa svakom promjenom na licu ili tijelu, od iznimne je važnosti biti realan i svjestan mogućnosti koje imate. Ako prirodno imate male i tanke usne ne možete dobiti usne kakve ima Angelina Jolie. Isto tako, ako su vam usne već tretirane i predimenzionirane svaki savjestan doktor će vam se zahvaliti na posjetu i vratiti vas kući. To nam je kazao i dr. Tomica Bagatin iz Poliklinike Bagatin kojeg smo upitali s čijom fotografijom žene danas dolaze u njegovu polikliniku i u kojim slučajevima odbija zahvat: "Monica Bellucci, Megan Fox, Scarlett Johansson, Angelina.. sve su to holivudske ljepotice o kojima često razgovaramo na konzultacijama. Klijentice uvijek mogu donijeti fotografiju željenih usana, ali svi smo ograničeni sa svojim nekim prirodnim usnicama i cjelokupnom anatomijom. Svake usnice su različite, mogao bih čak reći da su poput otiska prsta i tako moramo pristupati. Slika nam može poslužiti kao smjernica želja, ali potrebno je imati realna očekivanja. U svakom slučaju dobit ćemo bolju i ljepšu usnicu nakon zahvata."- kazao je i nadodao da ne tretiraju klijentice čije su usnice već vidljivo povećane, a traže dodatno povećanje.

Monica Bellucci

Kao najveću grešku koju žene rade s usnicama ističe nesklad gornje i donje usne koji je jako primjetan: "Postoji veliki broj žena koje doista žele da je ta gornja usnica što veća, a postoje i greške kod aplikacije preparata. Činjenica je da je donja usnica uvijek prirodno dominantnija od gornje. Same usnice su vrlo kompleksne i tu moramo u obzir uzeti cijelu periorbitalnu regiju. Ako nam je brada mala, ako su nam donja ili gornja čeljust male, ako su zubi i zagriz nepravilni, moramo razmišljati kako nadoknaditi taj nedostatak i dobiti potporu usnicama. I tu dolazimo do problema - jer je stavljeno previše preparata tamo gdje ga ne treba, što stvara neravnotežu i neprirodan izgled. Cilj je uvijek dobiti balans između gornje i donje usnice. Donja treba biti voluminoznija, a gornju treba usmjeriti malo prema naprijed i povećati je. Uvijek, uvijek, uvijek treba težiti prirodnom izgledu."

Scarlett Johansson

U Poliklinici Bagatin za ovu vrstu zahvata koriste preparate na bazi hijaluronske kiseline, točnije Juvederm dermalne filere. Najčešće Volift, odnosno, preparate novije generacije koji će dati jedan lijep i prirodan izgled usnicama. Preparati s vremenom evoluiraju, sve su bolji, sve su napredniji i, ono najvažnije, razgradivi su. U obzir dolazi i mast koja se koristi kod određenih deformiteta poput rascjepa usnice, ali kako se radi o nepredvidivom materijalu i koristi se samo kod određenih situacija. Ako se odlučite na povećanje usnica hijaluronskim filerima trebate znati da rezultati obično traju od 6 do 15 mjeseci što ovisi o samim pacijentima: "Neki pacijenti mogu brže metabolizirati preparat, odnosno, njihov organizam brže radi. Prekomjerna tjelesna aktivnost može utjecati na bržu razgradnju kao i genetika. I naglasio bih da je potrebna adekvatna njega usnica!" - kazao nam je dr. Tomica Bagatin.

Za sam kraj nam je otkrio da su žene postale svjesnije prednosti prirodnog izgleda: "I meni i mojim klijenticama je u cilju izgledati što bolje, ljepše i prirodnije. Usnice su vrlo upečatljiv dio lica stoga želite da one izgledaju besprijekorno uvijek, u svim situacijama, zar ne?"

Related articles

Buro 24/7 Selection

više