Traži

Idealna detoksikacija organizma nakon Uskrsa

Idealna detoksikacija organizma nakon Uskrsa

Zeleno, zeleno, zeleno

Tina Kovačiček


Fotografija: Buro247.ru

Proljetne namirnice rješenje su za teške zimske dane koje polagano ostavljamo iza sebe

S odlaskom zime lagano se počinjemo opraštati s teškom zimskom hranom. A razdoblje nakon Uskrsa, za vrijeme kojeg se većina jelovnika sastojala od mnogo šunke, jaja i francuske salate, pravi je trenutak za detoksikaciju organizma. Za početak smanjite unos bjelančevina, pogotovo mesa, a pečenu i prženu hranu zamijenite s puno voća i povrća. Teška pečenja neka zamijene lagani jušni obroci koje možete pripremati od povrća. Cijela prehrana neka se bazira na jednostavno pripremljenoj hrani sa što manje soli i začina, a salatu začinite limunovim sokom i maslinovim uljem. Sokovi od svježe ribanog ili pasiranog povrća, tople povrtne juhe ili povrće kuhano samo na pari idealno su rješenje za čišćenje organizma od teške zimske hrane. Zeleno povrće - kelj, brokula, blitva, salate, celer, pomoći će vam da vratite energiju organizmu. 

Učinkovita i ispravna detoksikacija organizma pospješuje se i unosom dovoljnih količina tekućine. Preporuča se oko tri litre dnevno i to kroz juhe, sokove i čajeve. Kao odlični antioksidansi preporučuju se đumbir, kopriva i maslačak, a šalica čaja dnevno čisti organizam. Uz pravilnu prehranu, gdje se naglasak stavlja na lagano i lako probavljivo, krećite se, boravite u prirodi i spremni dočekajte ljeto!

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više