Search

Je li nam stvarno potrebna posebna krema samo za područje oko očiju?

Je li nam stvarno potrebna posebna krema samo za područje oko očiju?

Tekst: BURO.

Vječita dilema: je li nam posebna krema ( ili gel ili serum) za njegu područja oko očiju zaista potrebna ili ne?

Kratak i jasan odgovor na ovo pitanje glasi: krema za regiju oko očiju nije apsolutno neophodna u životu. S druge strane, mnoge stvari koje to isto tako nisu nam isti taj život čine mnogo ljepšim, zar ne?

Evo razloga zbog kojih možete imati koristi ako u svoju rutinu njege uključite i kremu za kožu oko očiju.

oči i koža oko njih su nježan dio lica

Iako se svakako možete voditi devizom "što mi je dovoljno dobro za lice, bit će mi dovoljno dobro i oko očiju" postoje situacije u kojim se ne slažemo uvijek i do kraja. Nisu svi proizvodi napravljeni na isti način, niti s ciljem da riješe iste probleme, a okoloočna regija je izuzetno nježna i osjetljiva.

Anatomski gledano, sama koža oko oka je dosta tanja od one na ostatku lica. Njena debljina iznosi oko 0.5 mm, dok je ostatak debeo od 2 do 4 mm. Ovo u praksi znači da ju svi proizvodi koji sadrže veću koncentraciju aktivnih sastojaka vrlo lako mogu iziritirati.

Rješenje za problem iritacija? Upotreba oftalmološki testiranih namjenskih proizvoda umjesto onoga što koristite na ostatku lica. Može se dogoditi da vama konkretno ne smetaju jače formulacije i u blizini oka (sretnici!) i tom slučaju je korištenje kreme za kožu oko očiju isključivo stvar toga sviđa li vam se ili ne.

SPF može naškoditi (očima, ne vama)

Kad smo već kod osjetljivosti, da li vam se ikada dogodilo da dok se pokušavate zaštititi od jedne pošasti (pretjerano jakih sunčevih zraka) slučajno završite s drugom, u datom trenutku možda i još neugodnijom? Oči koje suze i crvene se u kontaktu s kremama koje imaju zaštitni faktor su veoma česta stvar. Ako je ovo i vaš problem, znajte da postoji rješenje.

Koje? Pogodili ste - krema za kožu oko očiju i to ona posebno formulirana sa SPF-om koju ćete koristiti preko dana. Tako će i oči i koža oko njih biti zaštićeni i njegovani.

odlična je baza za šminku

Da se podsjetimo jedne ultra zabavne stvari (not): koža ispod očiju je posebno suha što zna dovesti i do toga da se šminka neravnomjerno blenda ili ne traje onoliko koliko bi trebala. Ako vam je ovaj scenarij dobro poznat, vrijeme je da dodate kremu za oko očiju u svoju rutinu i pripremu lica za šminku. Vodite računa o tome da ne bude masna, već potražite kremastije teksture.

Savjet: Hranljive kreme za kožu oko očiju posebno su važne ako koristite šminku puderastih i kamenih tekstura zato što sprečavaju isušivanje kože zbog šminke.

na očima se prvo vide znaci starenja

Starenje je prirodno i svakako nije nešto čega se trebamo sramiti ili protiv čega se trebamo boriti pod svaku (preveliku) cijenu, ali nema ničeg lošeg u tome da poduzmemo neke preventivne mjere, zar ne? Upravo dio lica na koji treba prvo obraćati pažnju je onaj oko očiju jer tanka i suha koža prva pokazuje danak koji uzimaju vrijeme i agresivni utjecaji okoline.

Osim toga, upravo je ovo dio lica koji najviše pokrećemo: trepćemo, škiljimo i gledamo na sve strane, smijemo se i što sve ne. Kada se spoje ove dvije stvari, dobiva se brzi recept za preuranjene bore. Iako su smijalice pokazatelj neki lijepih životnih stvari, druge vrste bora oko očiju kao ni pigmentacijske mrlje nisu nam baš toliko drage.

Zato nije zgoreg upotrebljavati kremu ili serum koji targetira ove probleme ali je formuliran tako da ne irtitira nježnu kožu oko očiju.

čisto uživanje

Ok, na prvi pogled ovo zaista ne djeluje kao validan, pogotovo ne znanstveni argument ALI. Voditi računa o svojoj koži (i sebi u cjelini) odavno se više ne odnosi samo na to koje aktivne sastojke držite u kupaonici. Sama rutina, odvojeno vrijeme za sebe, proces u kojem se uživa i koji predstavlja pauzu u danu također nam čine dobro.

Dakle, da ponovimo: možete se držati toga da vam jedna krema i za lice i za oko očiju sasvim odgovara i "radi posao", ali nadamo se da smo vas uvjerili da ove kreme imaju svojih zaista dobrih strana. Pronađite onu koja vam zaista odgovara.


BURO. izbor

Je li nam stvarno potrebna posebna krema samo za područje oko očiju? (фото 6)

MOISTURIZING EYE BOMB, BELIF (SEPHORA)

Je li nam stvarno potrebna posebna krema samo za područje oko očiju? (фото 9)

HYDRATING EYE CREAM, BOBBI BROWN, (FABU SPOT)

Je li nam stvarno potrebna posebna krema samo za područje oko očiju? (фото 10)

THE EYE CONCENTRATE, LA MER (FABU SPOT)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više