Search

Je li ovo najbolja brijačnica na svijetu?

Je li ovo najbolja brijačnica na svijetu?

Dobrodošli u nizozemsku brijačnicu "Schorem"


Image: schorem.nl

Samo pet godina prisutni na tržištu stvorili su ime koje je danas poznato gotovo svima, a za sebe tvrde da ne podliježu trendovima, već njeguju klasičan muški stil

Miris tople pjene za brijanje, stolci koji potječu s početka prošlog stoljeća, 14 istetoviranih ušminkanih frajera i naoštrene britve dobrodošlica su u jednu od omiljenih svjetskih brijačnica – rotterdamski SchoremU lučkom nizozemskom gradu i srcu radničke klase, Rotterdamu, nalazi se mjesto koje je rezervirano isključivo za muškarce. Ženama je ulaz strogo zabranjen jer ondje vrijede pravila "stare škole". Brijačnice su oduvijek bile mjesto gdje su se muškarci okupljali te uz čašicu i dim ubijali vrijeme njegujući svoju kosu i bradu. Mjesto koje ostalo u nekom prošlom vremenu, ali posljednjih nekoliko godina doživljava veliki povratak.

Je li ovo najbolja brijačnica na svijetu? (фото 1)

Schorem Haarsnijder En Barbier je brijačnica koju su prije pet godina otvorila dva iskusna brijača čija je ideja bila muškarcima ponovno pružiti mjesto koje će biti samo njihovo, a pritom su željeli biti savršeni u svom poslu. Počeli su educirati i zapošljavati dečke s ulice koji su pokazali interes da budu dio "bande", koju danas čini skupina otkačenih rokera i pankera istetoviranih od glave do pete i odjevenih u savršeno ispeglane bijele kute. Da tetoviranje i drugi najstariji zanat na svijetu idu ruku pod ruku odavno je poznato, a prvi aparatić za tetoviranje izumio je upravo brijač.

Je li ovo najbolja brijačnica na svijetu? (фото 2)

Vlasnici su dvojica nostalgičara koji su dugo sanjali o svojoj vlastitoj brijačnici i koji su odlučili vratiti stari sjaj ovom zanemarenom zanatu. Zajedno su oživjeli prošlost i muškarcima ponudili mjesto koje je ubrzo postalo njihova oaza. Nisu ni slutili da će tisuće muškaraca, pripadnika različitih subkultura poludjeti za njima, što dokazuju mnogobrojni klijenti koji potežu iz cijele Europe i svakodnevno pune brijačnicu u kojoj se često traži stolac više. Otkačeni vlasnici Bertus i Leen Rotterdam su izabrali kao idealno mjesto zbog mnogobrojne radničke klase i smjestili je u alternativni dio grada, gdje se savršeno uklopila.

Bertus i Leen

Njihova specijalnost i usluge koje nude su tradicionalne i vrlo klasične muške frizure koje su izložili u katalog i ne odstupaju od njih. Na klijentima je samo da odaberu jedu od priloženih, a dečki će se pobrinuti da ona bude dovedena do savršenstva dobrom britvom i pomadom s njihovim potpisom. Gospoda, skitnice, pankeri, umjetnici, rokeri, biciklisti, dobrodošli su svi istomišljenici koji njeguju klasičan džentlmenski stil, barem kada je u pitanju stiliziranje kose i brade.

Je li ovo najbolja brijačnica na svijetu? (фото 3)

Svakako je zanimljivo i ime brijačnice koje je nastalo kao igra riječi koja u prijevodu označava pojam "zločestog dečka", ali se odnosi i na glagol "obrij ga". Ne možemo tvrditi da okupljaju isključivo "zločeste" dečke, ali sigurni smo da nakon što izađu iz brijačnice Schorem vraški dobro izgledaju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više