Search

Je li ulje za lice najveći neprijatelj SPF-a?

Je li ulje za lice najveći neprijatelj SPF-a?

Tekst: BURO.


Ništa ne skida šminku i prljavštinu kao uljani čistač. Nema tog preparata koji se može oduprijeti i najobičnijem bebi-ulju (uključujući i vodootpornu maskaru - legendarni Bi-Facil dvofazni čistač nije bezveze napravio revoluciju prije onoliko godina i inspirirao nebrojne kopije). Uljanom čistaču za lice jednostavno nema premca kada ste cijeli dan bili pod “punom ratnom opremom” ali čak i onda kada, kao ja, često preko dana ne koristite puder ali apsolutno rigorozno koristite SPF 50. Iz ovog razloga uljani čistač je odlična opcija za večernje čišćenje i za muškarce - barem za one kojima je dovoljno stalo i do zdravlja i do toga kako će izgledati da koriste zaštitu od sunca.

Kako ćete nastaviti s čišćenjem, ovisi o tome i kakva vam je koža i što volite (realno, i od toga koje je godišnje doba) ali svatko od nas bi trebao imati neku vrstu uljanog čistača u svom arsenalu.

Je li ulje za lice najveći neprijatelj SPF-a? (фото 1)

Ako se pitate zašto je tako moćan, odgovor je vrlo jednostavan i praktički glasi "klin se klinom izbija". Naime, većina proizvoda koji traju dugo - poput ruževa, pudera, krema s visokim zaštitnim faktorom itd. - imaju uljnu bazu. Ovo znači da se svi ovi preparati i “otapaju” uljem.

Stoga je ulje najbolje za uklanjanje tragova SPF-a. Ali što to znači za ulje za lice koje koristimo za njegu? Istina je da između njih i sredstava za čišćenje nema velikih bitnih razlika, osim što prve sadrže aktivne sastojke i njeguju, a druge je lakše ispirati. Stoga se postavlja pitanje anuliraju li ulja za lice zaštitu od sunca?

Odgovor na ovo pitanje nije apsolutno dokazan, ali postoji realna šansa da će ulja za lice razgraditi preparate sa SPF-om. Dakle, ako želite biti sigurni da sve što koristite optimalno obavlja svoju ulogu, postoji nekoliko stvari koje možete (i trebate) učiniti.

Je li ulje za lice najveći neprijatelj SPF-a? (фото 2)

Koristite ulja za lice u ono doba dana kada ne koristite SPF

Na taj ćete način postići maksimalan učinak oba proizvoda. Ujutro i tijekom dana dajte prednost zaštiti od sunca, a navečer uljima za njegu. Oni su sigurno proizvod koji je izvrstan za noćnu rutinu jer sadrže aktivne sastojke i podržavaju i ubrzavaju obnavljanje kože dok spavate. Odvojite ih i dobit ćete sigurnu win-win situaciju.

Koristite kremu sa zaštitnim faktorom koja intenzivno hidrira

Drugim riječima, pronađite proizvod koji je formuliran tako da ima najbolji balans hidratantnih sastojaka, ulja i SPF-a u jednom stabilnom paketu, tako da vi ne morate niti brinuti, niti raditi kompromise.

Je li ulje za lice najveći neprijatelj SPF-a? (фото 3)

Razradite strategiju nanošenja proizvoda

Već smo pričali o pravilnom redoslijedu po kojem se koriste proizvodi za njegu, a u ovom slučaju neće biti zgorega da obratite pažnju na vremenski razmak u kojem nanosite ulje za lice i SPF (ako ipak odlučite nanositi ih u istoj rutini).

Za početak, nakon nanošenja ulja kao zadnjeg koraka njege, pričekajte dok se potpuno ne upije. Ako je vašoj koži zaista potrebno ulje za lice, neće dugo ostati na površini u obliku masnog filma, već će se upiti. Kad vidljivi tragovi ulja nestanu s kože, vrijeme je za SPF koji ćete nanijeti u velikoj količini, a zatim ga "popraviti" svakih nekoliko sati tijekom dana.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više