Search

Još uvijek tražite savršeni nude ruž? Uz naš vodič više nikada nećete napraviti pogrešan izbor

Još uvijek tražite savršeni nude ruž? Uz naš vodič više nikada nećete napraviti pogrešan izbor

Tekst: BURO.


Kad kažemo “nude ruž” vrlo često se pretpostavlja da se radi o nijansi koja se stapa s kožom ali to (uglavnom) nije točno. Nude paleta dolazi u mnogim nijansama od onih koje su slične boji kože pa do vrlo intenzivnih, a koji će odgovarati vama ovisi o mnogih faktora od kojih je prvi koža, njena boja i ton. Naučite jednom za zauvijek kako ju odabrati.

Što je nude ruž?

Dakle, prvo pitanje koje si trebate postaviti je što točno podrazumijevate pod nude ružem za usne. Postoje dvije opcije:

  • Prva je da se istakne prirodna boja usana, da se dobije efekt kao da “na licu nemate ništa” ali da izgledate svježije i mlađe. Ako želite takav rezultat, trebate se fokusirati na prirodnu boju svojih usana.
  • Druga opcija je potreba da se usnama “ublaži boja” kao što je to slučaj kada želite intenzivno istaknuti oči šminkom. U ovom slučaju ton kože lica je važniji faktor od boje usana ali ruž nikada ne treba biti svetliji od nje.
Još uvijek tražite savršeni nude ruž? Uz naš vodič više nikada nećete napraviti pogrešan izbor (фото 1)

SATIN LIPSTICK 808, MAC

Još uvijek tražite savršeni nude ruž? Uz naš vodič više nikada nećete napraviti pogrešan izbor (фото 2)

VELVET LIP GEL MAESTRO 500, ARMANI BEAUTY

Korak 1

Idealna neutralna nijansa treba osvježiti lice i zato je važno da je birate prema sebi (još jedan od bezbroj slučajeva kada ne vrijedi ona “ako je dobra mojoj prijateljici, dobra je i meni”). Ono na što posebno trebate obratiti pažnju su sljedeće stvari:

  • boja usana
  • podton kože (hladan - delikatne ružičaste i bež-roze nijanse, topao - bež, boja breskve, karamel nijanse)

Obratite pažnju i na svjetlo pod kojim ćete nositi ruž: hladno osvjetljenje zahtjeva hladniju nijasnu, i obratno.

Korak 2

Pošto smo ustanovili da je odabir nude nijanse jako individualna stvar i da ovisi o prirodnoj boji usana, jasno je i da ne vrijedi isprobavati ih na dlanu. Danas se čini nemogućim isprobati ruž na usnama prije nego što ga kupite, ali za ovo postoji sasvim efikasan trik: svoju nude nijansu isprobajte na jagodicama prstiju. Njihova boja je najsličnija boji vaših usana, a lako ih možete približiti licu i vidjeti približan efekt koji neka boja na njemu ima.

#trik: Na jagodice prstiju nanesite nekoliko nijansi u isto vrijeme. Tako ćete odmah imati ideju o tome koja vam najviše odgovara direktnom usporedbom.

Korak 3

Evo na što još trebate obratiti pažnju osim pigmentacije usana i boje i tona kože:

  • boja kose: pepeljaste plavuše, jako svijetle plavuše, pepeljaste brinete i crnokose najbolje izgledaju s hladnijim bež i roskastim tonovima, često i s ljubičastim podtonom. Ako imate kosu boje meda, zlatne nijanse, crvene ili bakarne najbolje će vam stajati zlatno-bež i boja breskve sa zlatnim podtonovima.
  • boja zuba: ako nije prirodno bijela, birajte hladnije i neutralne nijanse umjesto toplih
  • boja podočnjaka: ako imate tamne krugove oko očiju, preskočite ljubičaste i smećkaste tonove kako ih ne biste dodatno naglasili

#TRIK: Najbolje nude teksture su takve da se prirodna boja usana malo nazire kroz njih. Izbjegavajte intenzivne guste formulacije.

Korak 4

Olovka ili ne? Ne postoji jedan točan odgovor baš kao što ne postoji ni jedna univerzalna nijansa. Nude nijanse možete koristiti bez olovke, kao diskretan veo boje preko usana ali ako želite korigirati njihov oblik, olovka vam je nezaobilazan saveznik. Birajte nijanse koje se poklapaju s bojom vaših usana i izbjegavajte oštre precizne linije (slobodno ih malo utrljajte prstom ili četkicom). Stvari možete podići na novi nivo i usne konturirati olovkama prije nanošenja ruža, a u tom slučaju vam trebaju dvije nijanse: bar za dva tona tamnija od ruža i jedna svjetlija.

Još uvijek tražite savršeni nude ruž? Uz naš vodič više nikada nećete napraviti pogrešan izbor (фото 11)

ROUGE COCO FLASH 54,CHANEL

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više