Search

Kako izgleda zimska rutina njege lica u 5 koraka?

Kako izgleda zimska rutina njege lica u 5 koraka?

Evo što savjetuju stručnjaci

Tekst: E.G.


Image: Buro247.kz,
promo

Ako ste i prije spadali u one koji njezi lica ne posvećuju previše vremena, s godinama ste vjerojatno shvatili da to nitko ne radi bez razloga, posebice ako govorimo o hladnijim mjesecima. Štoviše, sudeći prema Caroline Hirons, britanskoj beauty stručnjakinji, kožu zimi trebamo tretirati kao i odijevanje. Točnije, moramo razmišljati na slojevit način. Isto tako, Hirons kaže da je jedan od ključnih savjeta zimi da se ne tuširamo s vrućom vodom, niti umivamo lice s pretjerano toplom, budući da ćemo tako dodatno isušiti našu kožu. Kad je riječ o rutini njege lice u slojevima, ona se sastoji od pet koraka, a u nastavku doznajte koji su to.

Čišćenje lica

Ovo ne možemo ponoviti dovoljno puta - koža lica se mora svakodnevno čistiti, a odlazak na spavanje sa šminkom nije opcija. Kad je riječ o zimskom periodu, svoje lice nemojte čistiti pjenama i gelovima za umivanje ako imate izrazito suhu kožu, već se umjesto toga odlučite za hranjivije opcije, poput mlijeka ili balzama za skidanje šminke na bazi ulja, a koje ćete ukloniti pomoću toplog ručnika natopljenog vodom. Sve ostale takve dileme ne moraju mučiti i slobono nastave s uobičajenom rutinom čišćenja, u koju nama ulazi Elemisov BIOTEC Skin Energising Cleanser, a koji lice temeljito čisti i koži daje neku novu energiju.

Elemis BIOTEC Skin Energising Cleanser

Eksfolijacija

Ako ste voljeli pilinge, obožavat ćete proizvode za eksfolijaciju. Rezultati će biti bolji, a uloženo vrijeme jednako. Radi se o fiziološkom procesu kojim se odumrle stanice odbacuju iz epiderme, i to pomoću proizvoda koji u sebi sadrže posebne kiseline. Posebno treba istaknuti da će od eksfolijacije dodatno profitirati ljudi čija je koža sklona nepravilnostima. Dobro je poznato da proizvod koji u ovom smislu nema veće konkurencije možete pronaći u asortimanu brenda Biologique Recherche.

Biologique Recherche Lotion P50

Maske

Najbolje vrijeme za korištenje maski za lice je svakako ono u kojem su temperature niže. Drugim riječima, čak i ako kroz godinu preskačete ovaj korak, zimi ga počnite prakticirati. Ako imate vremena, dermatolozi preporučuju korištenje više maski. Primjerice, jedan dan koristite masku za čišćenje lica, a drugi dan za dubinsku hidrataciju kako biste postigli maksimalni efekt. Mi smo nedavno isprobali Nikelovu masku iz linije Hyaluron+Vitamini i jako nam se svidjela.

Nikel Hyaluron+B+C Vitamin energizirajuća maska

Hidratantne kreme i serumi

Finalna faza njege kože, nakon čišćenja i nanošenja tonika, jest hidratacija pomoću krema i seruma. Naravno, možete koristiti samo jednu od opcija, ali ako imate mogućnosti, pronađite oba proizvoda iz iste linije koji vam najbolje odgovaraju. Serum nanesite na kožu dok je još blago vlažna, a kremu nakon što se serum dobro upije. Odlične kreme i serume pronašli smo u ponudi francuskog brenda Ella Baché, a detalje o proizvodima možete doznati ovdje

Ella Baché Creme Tomate hidratantna krema

Ulja i hranjive kreme za jutra

Kad je riječ o jutarnjoj njezi lica, stručnjaci će vam uglavnom savjetovati korištenje izrazito hranjivih krema ili pak ulja. Šminka će bolje prianjati uz kožu i nećete riskirati osjećaj suhoće kože kroz dan. Imate li potrebe za maksimalno intenzivnom hidratacijom, savjetujemo vam da provjerite skvalan Naro iz ponude hrvatskog brenda Skintegra.

Skintegra Naro uljni booster

Related articles

Buro 24/7 Selection

više