Search

Kako je visažistica Lada Mitrašinović uhvatila sunčeve zrake u losion i stvorila proizvod za kojim brojne žene žude godinama

Kako je visažistica Lada Mitrašinović uhvatila sunčeve zrake u losion i stvorila proizvod za kojim brojne žene žude godinama

Tekst: Dina Dončević


Image: Bela Make up

Odmah u početku ovog intervju s Ladom Mitrašinović, jednom od najuspješnijih hrvatskih vizažistica koja stoji iza Bela Make up studija, priznala sam da beauty jednostavno nije moje područje i da s obzirom na to da se minimalno razumijem u kozmetiku (i preparativnu i dekorativnu) imam osjećaj da postavljam puno i previše (glupih) pitanja (iako mi je mama uvijek govorila da nema glupih pitanja, samo glupih odgovora). No, ipak sam se odvažila na tu avanturu (jako hrabro, znam) baš kao što se Mitrašinović, u suradnji s prijateljicom Tijom Mamić, odvažila pokrenuti vlastiti brend kozmetike i nedavno predstavila svoj prvi proizvod - puder losion za tijelo Glow & Go, dostupan u dvije nijanse. I upravo je to bio razlog zašto sam je odmah kontaktirala, jer sam jedna od onih osoba koja je, otkako me dermatologica s pravom preplašila pretjeranog izlaganja sunčevim zrakama, konstantno u potrazi za proizvodima koji kao da su uhvatili Sunce u bočici. A uza sve to, ovaj konkretno, su osmislile  dvije žene te je proizveden u Hrvatskoj. Meni dovoljno.   

Kako si došla na ideju kreiranja losiona Glow & Go?

Ideja je nastala na jednoj kavi, stvarno spontano. Prijateljica Tia Mamić i ja smo raspravljale o make up-u i kako nam nedostaje nešto što bi bilo idealno za tijelo. I tako smo došle na ideju da same to napravimo.

Koliko je dugo trajalo proces od ideje do konačno proizvoda?

Proces od ideje pa sve do same realizacije je trajao nekih devet mjeseci.

Kako je visažistica Lada Mitrašinović uhvatila sunčeve zrake u losion i stvorila proizvod za kojim brojne žene žude godinama (фото 1)
Lada Mitrašinović i Tia Mamić

Koliko je trebalo da se postigne savršena formula i tko ti je u tome pomagao? Jesi li odmah znala što točno želiš ili su se tijekom razvoja proizvoda mijenjale ideje?

Da bismo došle do savršene formule bila su potrebna četiri mjeseca, mijenjale smo sve dok nismo bile zadovoljne. Naše suradnice iz laboratorija su bile odlične, točno slušale naše upute i zato nam, zapravo, ni nije predugo trebalo da dođemo do te savršene formule. Kako je meni ovo branša već 10 godina, to nam je pomoglo da točno znamo kako losion treba izgledati i ponašati se na koži.

Za koji period je točno losion namijenjen - prije izlaganja suncu, za naglašavanje osunčanog tena ili njime možemo i produžiti trajanje boje? Ili sve to troje zajedno?

Losion, odnosno puder za tijelo namijenjen je za korištenje tijekom cijele godine. Nije sezonski. To nije proizvod za samotamnjenje, već dekorativa za tijelo koja daje dojam osunčanog tena, zaglađuje kožu i daje predivan odsjaj bez šljokica. Jako smo pazile da daje profinjen izgled kože, odnosno satenski sjaj bez glittera. A uz to, i miris mu je čaroban.

Kako je visažistica Lada Mitrašinović uhvatila sunčeve zrake u losion i stvorila proizvod za kojim brojne žene žude godinama (фото 2)
Kako je visažistica Lada Mitrašinović uhvatila sunčeve zrake u losion i stvorila proizvod za kojim brojne žene žude godinama (фото 3)

Po čemu se razlikuje od drugih sličnih proizvoda na tržištu, odnosno zašto ste imate potrebu stvoriti same svoj losion (pretpostavljam da vas ostali zbog nečega nisu zadovoljavali)? Koji su to aktivni sastojci u formuli zbog kojih koža izgleda tako dobro?

Iskreno na našem tržištu nema sličnog proizvoda, tako da ovaj proizvod ima svoje mjesto kod nas. I na to smo ponosne. Inspiracija nam je bio proizvod poznatog vizažista Scotta Barnesa. On je već 20 godina zaslužan za make up Jennifer Lopez koja nam je vječna inspiracija. Što se tiče sastojaka to je naša tajna. A po čemu se razlikuje - zato što u našem proizvodu imate četiri proizvoda. Kao što sam ranije navela, to je puder za tijelo, dakle skriva nedostatke, a uz to daje i dojam osunčanog tena. Koža ima svilenkasti sjaj i predivan miris po čemu je prepoznatljiv. Osim toga, voljela bi naglasiti da je ovo 100 posto hrvatski proizvod.

A sad za nas potpune amatere - kako pripremiti kožu za nanošenje? Na što moramo pripaziti?

Što se tiče nanošenja, vrlo je jednostavno. Kada se nanosi sam, treba ga dobro razmazati, zatim ostaviti dvije do tri minute da se upije i spremni ste za izlazak. Što se tiče odjeće, formula je napravljena da minimalno ostaje na odjeći. Na prirodnim materijalima pogotovo. Ako se proizvod miješa s losionom za tijelo ili bilo kakvom kremom - za postizanje umjerenijeg efekta - treba ostaviti da se na koži malo duže suši. Tekstura je dosta gusta i dosta suha, ostavlja mat dojam na koži iako u sebi ima sjaja.

Kako je visažistica Lada Mitrašinović uhvatila sunčeve zrake u losion i stvorila proizvod za kojim brojne žene žude godinama (фото 4)

Može li se koristiti za lice?

Glow & Go pripada dekorativi, tako da savjetujem da se u ljetnim danima pomiješa s laganim puderom ili kremom u boji.

Gdje se ili kako može nabaviti?

Losion Glow & Go se može naručiti putem službenog webshopa, a dostupan je i u mojem make up studiju Bela Make up te u prodavaonicama Martimexa i Farmacije.

Kao beauty insajderica možeš li nam otkriti koje bismo to sastojke trebale izbjegavati nanositi na kožu ljeti (i u preparativnoj i dekorativnoj kozmetici)?

Treba izbjegavati bilo kakve proizvode koje sadrže kiseline, bile one voćne ili neke druge. Isto tako, izbjegavati proizvode s agresivnijim sastojcima. I svakako, ljeti treba stavljati manje make up-a, kako biste postigli što svježiji izgled.

Najčešće greške koje žene rade ljeti, a pogotovo kad su u pitanju proizvodi za samotamnjenje ili gradual tan te make up?

Iskreno, proizvodi za samotamnjenje znaju dati dojam narančastog, ja sam inače pobornik spray tana air brush tehnikom jer tako koža dobiva ljepši izgled, a svakako je to i zdravije od samog sunca.

Kako je visažistica Lada Mitrašinović uhvatila sunčeve zrake u losion i stvorila proizvod za kojim brojne žene žude godinama (фото 5)

Pripremate li još neki proizvod? Jesi li razmišljala o pokretanju vlastite linije kozmetičkih i makeup proizvoda? 

Apsolutno, imamo planove za dalje, zapravo, već smo se bacile na posao. A to je definitivno u smjeru dekorativne kozmetike. To je moje područje, a Tia i ja se tu odlično nadopunjujemo. Osim toga, iako smo očekivale dobre reakcije, ipak smo ostale zatečene s tolikim interesom i odličnim povratnim informacijama, koje nam daju dodatan vjetar u leđa.

Kako njegovati kožu lica i tijela ljeti, imaš li neke korisne savjete za nas?

Koža je naš najveći organ i treba ga njegovati tijekom cijele godine, ali ljeti svako zaštita s visokim SPF-om, nosite šešire, pijte puno vode i - uzimajte suplemente uz prehranu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više