Search

Kako je Zagreb promijenio moju jutarnju beauty rutinu?

Kako je Zagreb promijenio moju jutarnju beauty rutinu?

Jedna od razlika života na otoku i u gradu


Dok mi doma za feniranje kose do svilenkastog sjaja treba svega 10-ak minuta, ovdje "kurim" s fenom dulje od 20 minuta i još uvijek na kraju - to nije to!

Znate onaj osjećaj kad ste cijeli dan u gradu i nakon nekog vremena imate osjećaj da ste prljavi i da samo želite dobro izribati ruke i lice čim vam se za to ukaže prilika? Sigurno znate. E, pa to je uglavnom osjećaj koji me proganja uvijek kad otputujem u neki veliki grad. Vlažne maramice ili dezinfekcijska vodica kao da samo pogoršavaju situaciju. Odrasla sam na otoku gdje zrak ima neku drugu emociju, gdje se bez obzira na moj živahan karakter, zapravo živi jako mirno i s puno manje stresa od onog s kojim se ovdje susrećem. 

"Ne možeš imati sve" fraza je koja mi je uvijek išla na živce, ali život je potvrdio upravo to. Posao, promjena mjesta stanovanja i na kraju - aktivni život. To je ono što sam htjela i što mi se (nešto kasnije od planiranog) ostvarilo. I dok sam se uhodavala u posao i život ovdje, nisam previše obraćala pozornost na to što se događa s mojom kožom i tijelom, osim što sam kontinuirano imala taj osjećaj da se želim ići kući oprati. (smijeh)

Kako je Zagreb promijenio moju jutarnju beauty rutinu? (фото 1)

Alfa i omega moje beauty rutine kada govorim o preparativnoj kozmetici oduvijek se svodila na jedno od dva proizvoda - ulje ili krema za lice. Nakon toga i lagana podloga za lice i otprilike tona osvjetljivača za podočnjake, kremasto rumenilo i ponekad ruž za usne. Šminke je sve manje, a njege sve više. U Zagrebu sam počela s dvostrukim čišćenjem kože (bez obzira na to što ga uglavnom zagovaraju kod "teške" šminke), bez kojeg moja prijateljica u Londonu uopće ne može živjeti, dok piling za lice koristim čak dva puta tjedno te kremu i ulje zajedno. Jedno bez drugog više ne ide, koža stalno pita svoje i zaključujem da ju život u gradu stresira više nego na otoku. Obavezna mi je CC krema za lice sa zaštitnim faktorom 50 i uvijek kad ju nanesem imam osjećaj da me lagani film koji stvara štiti od svih vanjskih utjecaja i tješim se da je sve pod kontrolom. Tvrda voda "bogata" kamencem mi je sigurno jedan od najvećih neprijatelja i ako se ne namažem s njegujućim uljem ili mlijekom nakon tuširanja koža mi je barem za dva broja premalaŽulja i šuška ispod odjeće (smijeh). Losioni i lagane kreme nisu dovoljne te sam posegnula za hranjivim ili kako volim reći "debelim" kremama i maslacima, s kojima sigurno u jednu ruku i pretjeram, ali jedino s njima imam normalan osjećaj na koži. Po zimi je to više izraženo i zbog temperatura i centralnog grijanja, ali generalno se situacija ne mijenja kroz godišnja doba. 

Kako je Zagreb promijenio moju jutarnju beauty rutinu? (фото 2)

Kosa je također na udaru te iste vode, to sam skužila već odavno kada sam u Zagreb povremeno svraćala za vikend. Uvijek je izgledala lošije nego "doma". Znanstvena fantastika ju je raščešljati bez adekvatne maske ili balzama, a i feniranje traje puno dulje kako bi konačni efekt svilenkaste kose bio isti. Osim što, naravno češće perem kosu, masku koristim gotovo pri svakom pranju i držim ju barem deset minuta, a nakon feniranja je obavezno ulje na vrhove. 

Radim u novinarstvu i puno sam angažirana u beauty sektoru te me svakodnevno bombardiranje novim proizvodima često izbezumljuje. Jako se puno pažnje polaže na prirodne proizvode, na proizvode koji "boostaju" kožu, proizvode koji djeluju kao antioksidans i slično. Kad je u pitanju njega, neću preskočiti skidanje šminke ni u 7 ujutro (ok, do tada se možda i sjurila već na pod) i uvijek ću prvo "osloboditi" lice kad uđem u stan i osigurati mu mini spa koje je zaslužilo. Kod mene je cilj uvijek isti: svježa i njegovana koža s minimalnim nanošenjem šminke. Sve dok jednom ne upadnem u kantu s botoksom. Ali, o tome ću kad dođe vrijeme. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više