Search

Kako naši poznati vizažisti komentiraju trend Instagram obrva?

Kako naši poznati vizažisti komentiraju trend Instagram obrva?

"Trend" koji još uvijek ne jenjava


Image: Promo

U vrijeme kada mnoge žene slijepo slijede ideale ljepote koje su nametnule svjetski poznate starlete, često se pitam gdje je nestao prirodni look

Pitanje koje se može preslikati i na žensku siluetu i na odijevanje, ali i na beauty navike. Manje je više je već odavno postalo prošlost i na redu je pretjerivanje. Goleme stražnjice, "potfutrana" lica na kojima se nije štedjelo, ultra dugačka umjetna kosa često uvijena u raskošne lokne i masivne iscrtane obrve koje su još uvijek glavni izvor inspiracije mnogih memeova na Instagramu. "Tko još ima prave obrve?", "Obrva je neobrana", "Zašto si obrve nacrtala kremom za cipele" samo su neke od šala koje su inspirirane trendom debelih i prenaglašenih obrva koje su svojevremeno dobile i dodatni naziv Instagram obrve. 

Obrve su vrlo važne za naše lice jer nam uokviruju oči i daju jedinstveni identitet licu. Naravno da tu postoji prostor koji se može korigirati, urediti i dovesti do savršenstva bez da se u taj projekt utroši tona olovke, sjenila ili popularnih gelova u boji. To je nešto što je došlo s prirodom i možemo se mi truditi koliko god hoćemo da imamo Kiera Knightley obrve, ali ako nisu narasle i nemaju taj oblik i gustoću možemo sjesti i fućkati. Ili ih možemo nacrtati i hodati po svijetu u čudu. Moje obrve i ja. Da beauty industrija prati taj trend dokazala je više puta lansirajući proizvode i setove specijalizirane samo za obrve kako bi one bile postojane koliko god treba.

Kako naši poznati vizažisti komentiraju trend Instagram obrva? (фото 1)

Upitali smo našeg poznatog vizažista Sašu Jokovića što misli o ovom trendu i kratko nam je odgovorio: "Instagram obrve kao i Instagram makeup trebaju ostati ondje. Fenomen Instagram makeupa nema veze s modom i treba ga shvaćati umjereno u svakodnevnom životu". 

Što je uopće cilj ovog trenda? Svako jutro u tramvaju susretnem barem nekoliko djevojaka koje na licu nose tonu šminke u kompletu s obrvama. Daleko od toga da ne volim vidjeti lijepe i njegovane žene, ali ovo je miljama daleko od te ideje. Pretjerivanje nikada nije ukusno na koji god segment života ga preslikali. Razumljivo je da su poznate osobe često uzor ženama i da im često služe kao inspiracija za stil. Ja se samo pitam zašto su od svih lijepih i umjereno dotjeranih žena odabrali one na rubu nakaradne estetike 

Petra Sever je ovaj trend iskomentirala: Obrve su okvir lica i mogu nas dodatno uljepšati, no pretjerivanjem se vrlo često odlazi u "karikaturu". "Da, obrva bi trebala biti popunjena, naglašena, lagano iscrtana i počešljana pigmentom u boji kose ili svjetlijim. Za dnevne varijante minimalno korigirana u obliku. Ne dolaze u obzir pretamne, previše iscrtane obrve koje izgledaju kao da su "nalijepljene" na lice." Između 20-ih godina prošlog stoljeća i tanašnih obrva Marlene Dietrich te palac debelih gusjenica postoji još barem nekoliko nijansi koje kompletan izgleda lica mogu učiniti prirodno zavodljivim. Slažete se? 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više