Search

Kako najbolje zaštiti kosu i kožu prije i nakon odlaska na bazen

Kako najbolje zaštiti kosu i kožu prije i nakon odlaska na bazen

Koliko je klor zapravo štetan za kosu i kožu?

Image: Mike Wilson,
Ishan,

U slučaju da ovog ljeta na idete na more ili samo volite ići na bazen, postoji nekoliko sitnica na koje trebate obratiti pozornost kada je u pitanju njega kože i kose

Bazen je idealno mjesto za osvježenje na visokim temperaturama i mnogi ga posjećuju u ljetnim mjesecima. Klor je vrlo vjerojatno posljednja stvar o kojoj razmišljamo kada idemo na bazen, ali on može ozbiljno oštetiti kožu i kosu. Plivanje u bazenu bez klora jednako je plivanju u Petrijevoj zdjelici, no njegova oštra bakterijska osobina i nije baš pogodna za vlažnost naše kože. Klor naime "skida" s naše kože i kose sva prirodna ulja i doslovce nas ostavlja na suhom. Ipak, to ne znači da se moramo žrtvovati i izbjegavati plivanje, ali možemo učiniti neke korake prije no što odemo na bazen. Za kosu se preporučuje kratko namakanje kose u slatkoj vodi prije no što uronite u bazen i to je najjednostavniji način da se spriječi oštećenje. Isto tako možete na kosi ostaviti regenerator koji se ne ispire kako bi kosa privukla što manje klora. 

Kako najbolje zaštiti kosu i kožu prije i nakon odlaska na bazen (фото 1)

Kada je u pitanju koža, s nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom (ako ste na otvorenom bazenu) napravili ste dobar dio posla. Krema će osigurati vlažnost i služit će kao barijera između kože i klora. Bez obzira na to koliko preventivnih mjera poduzeli, najbolji način da izbjegnete negativne učinke klora je taj da kosu i kožu isperete čim izađete iz bazena. Izbjegavajte agresivne sapune i gelove za tuširanje, a dok je koža još uvijek vlažna nanesite bogatu umirujuću hidratantnu kremu i bezbrižno uživajte na plivanju i brčkanju u gradskom bazenu. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više