Traži

Kako napraviti svoj maslac za tijelo?

Kako napraviti svoj maslac za tijelo?

Bez parabena i konzervansa


Fotografija: Foto1

Pravilnu njegu prije, za vrijeme i nakon izlaganja suncu mogu nam pružiti i biljni maslaci

Ponuda na tržištu govori nam kako postoji impozantan broj ovakvih proizvoda, a oni se najviše koriste tijekom ljeta. Izlaganje suncu ima vrlo povoljan učinak na organizam zbog stvaranja D vitamina koji je neophodan za apsorpciju fosfora, koji na taj način jača kosti te sprečava osteoporozu. Uz podizanje imuniteta, sunčanje sprečava pojavu raznih bolesti, upalnih stanja organa te ima blagotvoran učinak kod kožnih oboljenja. Suprotno tome, dugo i često izlaganje sunčevim zrakama može izazvati isušivanje i starenje kože, ali i dovesti do opeklina. Kako bismo izbjegli negativne utjecaje te eventualne nuspojave pretjeranog izlaganja suncu, kožu je potrebno pripremiti prije, poslije i tijekom sunčanja. Iznutra kožu treba hraniti voćem, povrćem i vodom, dok je izvana mažite bogatim losionima koji će je hidratizirati, spriječiti isparavanje vlage, obnoviti te zaštititi od štetnog utjecaja UV zraka.

Ako zazirete od konzervansa, parabena te ostalih štetnih tvari, donosimo vam recept za maslac iz kućne radinosti koji će vas naprosto oduševiti!

Maslac za tijelo od kokosa

130 g shea maslaca

65 grama kokosovog ulja

65 grama bademovog ulja

aromatično ulje s mirisom kokosa

Shea maslac i kokosovo ulje stavite u posudu te otopite u mikrovalnoj pećnici. Kada se otopi, pustite neka se ohladi pola sata. Svakih pet minuta promiješajte. Dodajte bademovo ulje i aromatično ulje kokosa u količini koja vam odgovara. Ostavite neka se u potpunosti ohladi i stvrdne. Električnim mikserom izmiješajte mješavinu dok ne dobijete konzistenciju kreme. Gotovi maslac za tijelo prebacite u staklenku i čuvajte na hladnom mjestu.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više