Search

Kako njegovati kožu nakon nošenja maski i rukavica? Imamo nekoliko stručnih savjeta i proizvoda.

Kako njegovati kožu nakon nošenja maski i rukavica? Imamo nekoliko stručnih savjeta i proizvoda.

Urednik: A.P.


Koža je doista izložena prilagodbi u ovo Covid-19 doba, stoga su i reakcije kože lica i ruku najočitije. Možemo joj pomoći njegom izvana, ali i odabranim dodacima prehrani iznutra. Kako to najbolje učiniti, otkrila nam je Lada Jurišić Vuletić, mag. pharm., ZU Farmacia.

Kao što smo već svi iskusili, neizbježan dio novog normalnog Covid doba svakako su zaštitna maska i rukavice. Slagali se s tim ili ne, gledamo li zaštitnu masku i rukavice kao preventivni alat, onda je njihova učinkovitost u odnosu na nuspojave neupitna.

No, zbog nošenja zaštitne maske koža lica izložena je neprestanom trljanju što rezultira suhoćom, iritacijama i aknama, a novim su mjerama najpogođenije masna koža i koža sklona aknama. Kako si možemo olakšati nuspojave nošenja zaštitnih maski?

Za sve tipove kože preporučuje se pojačana dnevna hidratacija, kako kremama s termalnom vodom, tako i formulama s molekulom hijaluronske kiseline koja, uz hidrataciju, ima i anti-age učinak. Noćnoj njezi posebno treba posvetiti pažnju jer koži treba pomoći da se tijekom noći regenerira. Dobar odabir su serumi i intenzivne noćne kreme kao i maske, a odabir ovisi o tipu kože. Termalne vode u spreju mogu se pak koristiti cijelog dana, a s obzirom na to da dolaze i u malim pakiranjima, praktične su za svakodnevno nošenje u torbici.

Zbog učestalog pranja i korištenja sredstava za dezinfekciju koža ruku je pak isušena i iritirana, a dolaskom hladnijeg vremena ovi bi problemi mogli biti i izraženiji. U tim slučajevima rukavice svakako mogu biti saveznik jer nošenjem rukavica i prilikom pranja i dezinfekcije kožu štitimo od isušivanja. Isto tako zgodno je iskoristiti rukavice i kao zaštitni omotač pa prije njihova stavljanja nanijeti kremu za njegu ruku. Na taj način u isto vrijeme omogućena je njega i zaštita kože.

Koža, kao najveći organ, najviše je izložena prilagodbi u ovo novo doba stoga su i reakcije kože lica i ruku najočitije. Kao što vidite, možemo joj pomoći njegom izvana, ali ne zaboravite je odabranim dodacima prehrani nahraniti i zaštititi i iznutra.

Farmacia preporučuje:

Njega osjetljive kože lica

Njega problematične kože sklone aknama

Njega RUKU

Njega tijela

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više