Search

Kako nositi makeup trendove na svojem vjenčanju?

Kako nositi makeup trendove na svojem vjenčanju?

5 prijedloga s crvenog tepiha

Tekst: Petra Sever

Image: Getty Images

Poznato je da buduće mladenke ne prepuštaju ništa slučaju kako bi na njima najposebniji dan sve bilo točno onako kako su zamišljale

Ipak, ne zaboravite koliko je bitno na vrijeme razmišljati o tome kako ćete izgledati na dan vjenčanja, tim više što ćete biti ovjekovječeni na fotografijama. Čest je slučaj da nakon mjeseci i mjeseci priprema, probi vjenčanice, traženja cipela, biranja buketa itd. makeup i dalje ostaje neriješena stavka. Na taj način riskirate cjelokupan dojam, jer će vas ljudi ipak najviše gledati u - lice. Neovisno planirate li se prepustiti u ruke profesionalca, najbolje prijateljice ili ćete svoj makeup ipak odraditi vi sami, bitno je da stil odgovara vašem karakteru i estetici. U suprotnom se nećete osjećati ugodno te riskirate da baš na taj dan kad eksperimentirate s nečim novim, sve krene u krivom smjeru. Ne zaboravite: manje je više, nije potrebno pretjerivati kako biste zablistali.

1. NUDE

Radi svoje prozračnosti idealan je za žene koje ne vole "osjećati proizvode" na svojoj koži, ne šminkaju se često i vole decentne lookove. Glavni akcent su uredno izvučene trepavice koje mogu, ali i ne moraju biti dodatno naglašene umjetnim parcijalnim trepavicama i rumenilo koje ne smije biti pretamno, u suprotnom se gubi na dojmu svježine. Svjetlopute i svjetlokose žene mogu se igrati rumenilima hladnih podtonova, dok će brinetama bolje stajati oni zemljani, no ako se i dalje ne osjećate sigurno u procjeni, soft koraljne nijanse će pristajati svima. Usne upotpunite sjajilom ili balzamom za usne.

Kako nositi makeup trendove na svojem vjenčanju? (фото 1)

2. NEUTRALNO

Paleta neutralnih zemljanih tonova pristaje svima. Uvijek popularni raspon zlaćanih i bronze nijansi na kapku u kombinaciji s taupe ili espresso sjenom, pun su pogodak za dojam "nisam se puno trudila, a izgledam odlično". Kako ovaj look ne bi prešao u prenaglašene oči, izaberite sjenila svjetlijih tonova ili ona koja su slabije pigmentirana. Ovisno o stilu, oči možete upotpuniti samo maskarom ili se pak poigrati i olovkom u vanjskim kutevima gornjih i donjih kapaka. Kako bi makeup i dalje ostavljao neutralan dojam, tj. kako nijedan segment lica ne bi bio pretjerano naglašen bitno je birati ruževe srednjih nijansi. Ako se odlučite za breskvaste ruževe bitno je da nisu prepastelni ili previbrantni, boje mesa neka ne prelaze u crvenu, dok kod boja pijeska izbjegavajte sivi podton.

Kako nositi makeup trendove na svojem vjenčanju? (фото 2)

3. EYELINER

Imajte na umu da tuš vizualno povećava oko tako da će onima s velikim i krupnim očima bolje pristajati tanja linija, dok će manjim očima deblji tuš "otvoriti pogled". Razmaknute oči će vizualno približiti tuš koji je izvučen cijelom duljinom kapka, dok približene razdvajamo tako da tuš započinjemo tankom linijom tek od sredine kapka te ga postupno debljamo pri kraju oka. Osim u slučaju kad je iskombiniran s vibrantnim ružem, eyeliner bi trebao biti glavni naglasak na licu koji ćete upotpuniti umjetnim trepavicama. Pripazite da trepavice ne budu preduge ili preguste kako ga ne bi prekrile. Uz mačkasto izvučen eyeliner najbolje pristaju trepavice koje svojom duljinom prate oko iz kraćih u duže.

Kako nositi makeup trendove na svojem vjenčanju? (фото 3)

4. CRVENI RUŽ

Mnogi se drže pravila naglašenih očiju kako bi izbjegli cjelonoćno popravljanje usana. Ipak, crveni ruž je neizbježan simbol ženstvenosti i elegancije, bilo da se radi o retro inspiraciji ili suvremenoj izvedbi. Iako najčešće dolazi uz pratnju mačkasto izvučenog eyelinera, divno upotpunjuje i nude lookove. Za dužu postojanost ruža prije nanošenja lagano prepudrajte i fiksirajte usne puderom u prahu. Također, dolazimo do vječnog pitanja, a to je odabir prave nijanse crvene: ženama plave kose, svijetlih očiju i puti najbolje pristaju svjetlije crveni ruževi s plavim podtonom. Crvenokosama svijetle puti pristaju jarko crveni ruževi, dok bakrenoj kosi i tamnijoj puti bolje pristaju zagasitiji tonovi toplo crvenih nijansi. Svjetla kosa i tamna put najbolje će doći do izražaja s crvenim ružem hladnog podtona. Ženama tamne kose i tamne puti pristajat će usne boje vina, dok ženama tamne kose i svjetlije puti najbolje stoje crvene nijanse koje lagano vuku na fuksiju.

Kako nositi makeup trendove na svojem vjenčanju? (фото 4)

5. SMOKEY EYES

Tehnika koja se u originalu odnosi samo na jednu boju sjenila danas živi kroz razne interpretacije i kombinacije tekstura. Izbjegavajte crno sjenilo kako ne biste izgledali prenapadno ili umorno i zamijenite ga toplo smeđim nijansama. Naglasak je na crnu olovku u unutarnjem dijelu oka i gusto nanesenu maskaru u više slojeva koje oku daju "dubinu". U pravilu se kombinira uz svjetlije usne, no lice će izgledati zdravije i svježije iskombinirate li ga uz prozračne, roze ili mesnate tonove na usnama.

Kako nositi makeup trendove na svojem vjenčanju? (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više