Traži

Kako odabrati manikuru prema poslovnom kodeksu?

Kako odabrati manikuru prema poslovnom kodeksu?

Razgovarali smo s vlasnicom studija Manos

Tekst: Promo


Fotografija: Promo

U svom se poslu svakodnevno koristimo rukama. One su naš najvredniji alat pa nije ni čudo da sve više žena redovito njeguje ruke i stopala. Kako bismo na poslu svakodnevno blistale, Ivana Kovačić iz salona Manos otkriva nam koje su kombinacije prihvatljive za najčešća "ženska" zanimanja

Ako i sami radite u beauty industriji, njegovane ruke preduvjet su za dobivanje posla. Frizeri imaju sreće: radi čestog kontakta s vodom, lak na noktima čuva nokte od isušivanja i listanja te se uvijek preporučuje. 

Manos predlaže OPI Gelcolor trajni lak ili tehniku gela/akrila, kojim postižemo postojanost i otpornost na sve mehaničke ili kemijske tretmane. Stiliziranje kose kreativan je posao pa tako boja laka odražava vaš karakter i stil, pa se gotovo ničega ne morate ustručavati. U kozmetičkoj industriji potpuno je drugačije. Ruke koje dolaze u kontakt s kožom, ne trpe duge ili oštro oblikovane nokte. Ruke se svakodnevno štite rukavicama pa im treba pojačana njega kremama i hranjivim uljima. Nokti pritom ostaju kratki, a oblik im je zaobljen kako bi naglasak bio na samom ritualu. Ipak, proziran lak ili neutralna nijansa laka na noktima naglasit će vašu brigu za detalje i zasjati kad god skinete rukavice.Zdravstvene djelatnice i liječnice u poslu na prvo mjesto stavljaju svoju ekspertizu. Kratko podrezani i zaobljeni nokti bez laka i suvišnog nakita najbolja su opcija za fizički kontakt s pacijentima i obavljanje pregleda i pretraga. U toj kategoriji su i kuharice koje, bar u radno vrijeme, mogu zaboraviti na lak jer su u potpunosti posvećeni hrani i njenoj obradi. Zaštitne rukavice i redovita njega zaštitnim kremama i hranjivim uljima za ruke i nokte učinit će vam svakodnevicu ugodnijom, a za posebne prilike tu su brojne nijanse koje jednostavno možete skinuti prije odlaska na posao.

Ako imate uredski posao i provodite dan za računalom, vaše su ruke stalno izložene pogledima. Česti sastanci i susreti s klijentima zahtijevaju da svaki dan izgledate besprijekorno. Zato poslovnim ženama preporučujemo tjedne manikure uz OPI Infinite Shine lakove, koji se brzo nanose i skidaju, a traju i do 8 dana. Na taj način možete redovito prilagođavati stajling poslovnim prilikama i birati nijanse koje vam najbolje odgovaraju. Neke tvrtke imaju i poslovnike koji detaljno opisuju pravila oblačenja i ukrašavanja, a kada su ruke u pitanju nikada nećete pogriješiti s kratkim noktima i klasičnim tonovima. Nokti smiju biti zaobljeni ili kockasti, a nijanse laka ovise o poslovanju kojim se bavite. 

Kreativna zanimanja poput marketinga i dizajna dozvoljavaju cijeli spektar boja, dok ostali uvijek mogu računati na klasike: nude nijanse, crvenu koja je podjednako prikladna i za svečanije poslovne prilike te tamne boje poput sive, crne i tamno plave koje su dramatične, ali neupadljive u vašim svakodnevnim zadacima. Ako volite manikuru u boji, obratite pozornosti na količinu nakita i ostavite ga za posebne prilike.

Umjetnici ili sportaši, u svijetu manikure nemaju granica! Sve je usmjereno na vas pa tako i vaši nokti trebaju biti ogledalo vještine i uspjeha. Slobodno naglasite vašu individualnost i budite originalni, poput Serene Williams koja je za OPI izdala i sportsku kolekciju lakova s raspucalim efektom. Većina umjetnika voli nekonvencionalne ideje pa si mogu priuštiti i nail art te neonske ekscentrične nijanse. Duljina noktiju i dalje je podređena disciplini kojom se bavimo pa većina umjetnika i sportaša ostaje vjerna kraćim noktima.

Ako ste dio modne industrije, već vam zavidimo. Vi imate najviše styling iskustva i time ste i pokretači trendova i u manikuri. Zadnjih par godina nail brendovi aktivno sudjeluju na Tjednima mode diljem svijeta i uz najpopularnije kolekcije smišljaju i tematske manikure koje ih prate u stopu do trendseterica koje će neke od svojih manikura proslaviti na društvenim mrežama. Modeli i manekeni mogu se osloniti na Manos njegujuću manikuru koja posebnim proizvodima trajno hrani kožu ruku i nokte i pripremit će ih za česte izmjene stylinga na revijama i snimanjima. Kreatori i stilisti vole naglasiti svoju autentičnost, pa često koriste i više nijansi odjednom te kombiniraju tehnike lakiranja poput moon manikure ili geometrijskih intervencija.


Neka vrijeme koje provodite na poslu prođe ugodnije uz manikuru koja vama najbolje pristaje, a ne umanjuje vrijednost posla koji obavljate. Jednostavnost uvijek prolazi, a za sve posebne zahtjeve nudimo rješenja u obliku njegujućih Manos rituala.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor