Search

Kako odabrati pravu boju \"primera\"?

Kako odabrati pravu boju "primera"?

...i pravilno kamuflirati nepravilnosti na koži


Image: Promo

Žuta, plava, bijela, zelena, pa čak i ljubičasta baza za makeup može nas zbuniti u sekundi te postoji velika mogućnost pogrešne kupovine

Ako mislite da je baza samo nepotreban luksuz mogli biste se prevariti. Da, to možda i nije sredstvo za zadovoljenje osnovnih životnih potreba, ali pridonosi ljepoti vašeg tena i besprijekornoj šminki. Za težak zadatak skrivanja kapilara ili tamnih mrlja baze (ili primeri) nemaju konkurenciju.  

Što je uopće primer

Primer ili baza za makeup je obojena masa čija je tekstura mješavina kreme i gela te jednim dijelom silikona. Prvenstveno produžuje trajnost makeup-a, vlaži i zaglađuje kožu te svi ti elementi pomažu da vaš ten izgleda zdravije. No, prije svega valja mudro odabrati nijansu koja vam odgovara. Tonirana krema često nije dovoljna. Poremećaj pigmentacije, proširene pore, suhoća, iritacija, kapilare ili tamni ten - svaki od tih problema imaju svoju bazu za prikrivanje. 

Vrste i boje primera 

Bijela je najpopularnija baza i često ga se naziva i iluminatorom. Bijele je boje i u sebi ima svjetlucave čestice koje kožu lica čine tako svježom. Reflektirajući primer izvrsni su za suhu kožu i za bilo koju dob, a može se koristiti samostalno za osvijetliti lice ili kao podloga za šminku. 

Žuta je idealna za prikrivanje područja plavičastih tonova, a idealna je za područje ispod očiju. 

Ružičaste i nijanse boje breskve su neutralne i vrlo prikladne kada želite dodati samo rumenilo i preporučuje se za izrazito sivi ten koji izgleda beživotno.  

Zelena boja skriva crvenilo, prištiće i vaskularne mreže.  

Ljubičasta uklanja žutilo kože. Poznati vizažisti kažu da ih najčešće koriste na licima televizijskih voditelja kako bi lice pod svjetlom izgledalo življe. Plus, ljubičasta baza uklanja lošu pigmentaciju. 

Kako odabrati pravu boju "primera"? (фото 1)

I na kraju - kako odabrati? 

Za početak vodite računa o tome koja boja rješava koji nedostatak. Kad ustanovite koje boje neutraliziraju druge bit će vam jasnije kako riješiti problem. Gotovo sve kozmetičke kuće danas imaju svoje adute, na vama je samo da ih isprobate i ustanovite koja boja najbolje otklanja nepravilnosti vaše kože. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više