Search

Kako pobijediti kišu i sačuvati frizuru s kojom ste izašli iz kuće?

Kako pobijediti kišu i sačuvati frizuru s kojom ste izašli iz kuće?

Tekst: BURO.


Čim dođu prvi tmurni dani za dio nas počinju muke po kosi koje obično završe tako da kosa završi u punđi. Ako nemate tih problema, smatrajte se sretnicama , ali nije sve izgubljeno ni za nas ostale. Pritom mislimo na neka jednostavna rješenja u vidu proizvoda i malih stvari koje možemo učiniti kako bi sačuvali kosu od vlage i uništavanja frizure.

pružite kosi hidrataciju

Slaba, oštećena i suha kosa uvijek reagira na vlažnost zraka jer je porozna i jednostavno upija vlagu. Prvi korak je hidratacija u obliku šampona koji ne isušuje i koji hidrira vlas. Nakon toga nanesite neki proizvod na bazi ulja koji se ne ispire.

NEMOJTE PRATI KOSU SVAKI DAN

Prečesto pranje kose ne samo da će isušiti kožu glave već i samu vlas, a rezultat je slaba kosa. Nemojte prati kosu više od tri puta tjedno, a ako vam to nije izvedivo onda pređite na neke blage šampone koji su podobni za svakodnevnu uporabu.

Kako pobijediti kišu i sačuvati frizuru s kojom ste izašli iz kuće? (фото 1)

ALTERNA

Kako pobijediti kišu i sačuvati frizuru s kojom ste izašli iz kuće? (фото 2)

ROSSANO FERRETTI

Kako pobijediti kišu i sačuvati frizuru s kojom ste izašli iz kuće? (фото 3)

MOROCCANOIL

SUŠITE KOSU ručnikom od mikrofibre

Ručnik od mikrofibre je potreban svima kojima kosa poludi od vlage, a osim ručnika danas možete nabaviti i turbane od mikrofibre. Obični ručnici mogu oštetiti kosu pogotovo ako je suha, dok mikrofibra upija vlagu ali ne utječe na kutikulu vlasi i ostavlja je zatvorenom.

KORISTITE INTENZIVNE MASKE

Za kosu koja jako reagira na vlažnost zraka stavljanje maske na cijelu dužinu, a ne samo na vrhove, je itekako poželjno pogotovo u ovo doba godine. Ove maske će nahraniti i zaštititi dlaku tako da manje reagira na vanjske faktore, a uglavnom sadrže ulja poput argana , makadamije i shea maslaca koji sprječavaju da se kosa isuši.

Kako pobijediti kišu i sačuvati frizuru s kojom ste izašli iz kuće? (фото 4)

L'OREAL PROFESSIONNEL

Kako pobijediti kišu i sačuvati frizuru s kojom ste izašli iz kuće? (фото 5)

SACHAJUAN

Kako pobijediti kišu i sačuvati frizuru s kojom ste izašli iz kuće? (фото 6)

KERASTASE

NOSITE ANTI-FRIZZ PROIZVODE SA SOBOM

Ako se bojite da će vas po putu uhvatiti kiša onda je najbolje da u torbi uvijek imate neko mini pakiranje anti frizz proizvoda koji vam drži kosu u kontroli. Svatko zna što mu najbolje odgovara a to može biti ulje, krema, serum.. Ovo se posebno odnosi na kovrčavu kosu jer ćete s tim proizvodima zadržati formu kovrča i zaštititi ih.

KORISTITE ODGOVARAJUĆU ČETKU

Da budemo precizni, ovo se odnosi na prirodno glatku kosu, nikako na kovrčavu koju je bolje ne četkati. Uz pomoć velike četke s prirodnim ili silikonskim zupcima pravilno ćete rasporediti sebum s korijena kose po cijeloj dužini i tako preko nje formirati zaštitni film.

Kako pobijediti kišu i sačuvati frizuru s kojom ste izašli iz kuće? (фото 7)

REVLON

Kako pobijediti kišu i sačuvati frizuru s kojom ste izašli iz kuće? (фото 8)

JOHN FRIEDA

Kako pobijediti kišu i sačuvati frizuru s kojom ste izašli iz kuće? (фото 9)

CHRISTOPHE ROBIN

ŠIŠAJTE SE REDOVNO

Neki ovo smatraju nepopularnom mjerom, ali redovno šišanje održava vrhove i cijelu kosu u optimalnom stanju. Upravo su oštećeni dijelovi kose ti koji prvi reagiraju na vlagu i postanu frizzy.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više