Search

Kako postići bakreno crvenu boju kose, službenu boju 2021.

Kako postići bakreno crvenu boju kose, službenu boju 2021.

Tekst: BURO.


Zvijezde kao što je Jessica Chastain su odavno razlog zbog kojeg se povremeno pitamo "bi li mi možda dobro stajalo kada bih...", ali one su velikim dijelom u ozbiljnoj manjini u usporedbi sa svim balayage plavušama, zlatnim i karamel tonovima i bogatim kestenjastim preljevima za kojima smo naviknuli čeznuti. Ipak, od kad su novi regruti crvene boje postale Bella i Gigi, FKA Twiggs i Jorja Smith, bakrena kosa nam djeluje dostupnije nego ikad, a ono što se nekad činilo komplicirano i nedostižno danas nam izgleda nadohvat ruke. Ako je i vas uhvatila bakrena groznica, evo što vam je činiti.

1.

Počnite polako

Ako želite isprobati trend ali da se lako vratite u svoju boju ako se predomislite, najbolje je da počnete s tek pokojim pramenom oko lica à la Bella Hadid. Na ovaj način ćete dobiti iluziju crvene kose. Za svaki prelazak u crvenu (ili bilo koju ozbiljnu promjenu boje), najbolje je da se obratite profesionalcu u kojeg imate povjerenja kako biste znali što i kada možete očekivati - i sačuvali se od neugodnih iznenađenja.

2.

Odaberite pravu nijansu

Ne brinite, tu smo da jednom zauvije razbijemo mit da crvena kosa dobro stoji samo osobama sa svjetlom kožom. Postoji prava crvena za svakog od nas ali bilo bi poželjno da obrve uskladite s kosom (ovo ne znači da ih trebate obojiti u identičnu nijansu već u neku koja je u skladu s njom). U grubim crtama, ovo su nijanse crvene kose koje odgovaraju različitim tonovima kože - konačnu odluku morate donijeti sami, uz uzorke i pomoć frizera.

Jako svjetla koža hladnog i neutralnog podtona najbolje izgleda s bakrenim nijansama (čak i s ružičastim odsjajem), tzv. strawberry blond bojom, narančasto-crvenom.

Svijetli ten se slaže s mahagoni, crvenkasto-smeđom i svijetlo-kestenjastom nijansom, zlatno-bakrenom bojom i intenzivno-crvenom.

Taman ten najbolje izgleda s nijansama koje u suštini ne izgledaju prirodno: sve varijacije s ljubičastim i trula-višnja odsjajima, boja vina, tamno-crvena, intenzivno-narančasta, boja cimeta.

3.

Igrajte se

Iako vam se možda čini da su najljepše crvenokose "ofarbane jednom bojom", to često nije istina. Svaka nijansa dobiva na kvaliteti tako što joj se dodaju različite boje iz iste palete. Ako vam dosadi "jednobojna" kosa, slobodno se poigrajte multidimenzionalnim crvenim pramenovima, a najintenzivnije sačuvajte za oko lica.

4.

Tekstura kose je važna

Tekstura igra zaista veliku ulogu u tome za koju boju ćete se odlučiti, a kada su crvene nijanse u pitanju to vrijedi dvostruko. Kosu, ugrubo, možemo podijeliti u četiri kategorije od potpuno ravne do izuzetno kovrčave. Na primer, što je kosa kovrčavija to bolje prima boju (i lakše ćete dobiti intenzivniju nijansu) ali je istovremeno i suša pa je ne treba izlagati pretjeranom i čestom posvjetljivanju.

5.

Odgovarajuća njega

Kosa obojena u crveno je osjetljiva koliko i ona obojena u plavo i zato je izuzetno važno pružiti joj intenzivnu njegu. Pored blagih šampona koji neće isušivati vlas i "skidati" pigment, pozabavite se hidratacijom i regeneracijom dlake ali i povremenim tretmanima za očuvanje boje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više