Search

Kako sakriti godine na vratu?

Kako sakriti godine na vratu?

Procedure koje će vam pomoći

Tekst: A.P.


Ruke i vrat uvijek odaju godine i stoga ih je važno njegovati odgovarajućim tretmanima kako bi pratili njegu lica

Glumice rijetko kada priznaju estetske korekcije. Tek ćete povremeno čuti da neka od njih spomene kako su nekoć koristile botox, ali ga više ne koriste ili će se kleti u neke čudotvorne kreme koje su im kao pomogle da izgledaju besprijekorno u 40-im godinama života. Istinu znamo svi, a istina je da svi starimo i da svi dobivamo bore, koje u određenim godinama ne može spriječiti ništa osim određenih neinvazivnih zahvata. Vrat i ruke su došli u fokus estetske industrije u posljednjih nekoliko godina te su, po potrebama žena, osmišljeni brojni zahvati kojima se može popraviti stanje i prikriti stvarni broj godina. Ruke i vrat uvijek odaju godine i stoga ih je važno njegovati odgovarajućim tretmanima kako bi pratili njegu i izgled lica. Sjetite se samo Madonne koja je zahvaljujući filerima i botoxu, u licu izgledala kao da ima 40 godina, a na rukama je uvijek nosila crne rukavice jer su ruke odavale stvarne godine. I Karl Lagerfeld se ne skida iz rukavica kako bi prekrio znakove starenja, a njegov zaštitni znak je visoki ovratnik kojim skriva vrat. Jedna od rijetkih poznatih osoba koja je priznala zahvat na ovom dijelu tijela je Helen Mirren. Dame Mirren izgleda fantastično sa svojih 72 godine, a svjež izgled duguju tim sitnim neinvazivnim zahvatima koji su uvijek izvedeni decentno kako se ne bi narušila prirodna struktura lica i kako ne bi izgledala umjetno. Mirren se podvrgnula tzv. Nefertiti liftu kod kojeg se botox aplicira ne nekoliko ključnih točaka na vratu. Kao rezultat je dobila zategnutu kožu na predjelu vilice i glatkoću vrata. Ovaj zahvat je jako popularan u Velikoj Britaniji i po pisanju stručnih medija žene iznad 45. godine života se najčešće odlučuju za ovaj način pomlađivanja.

A koji su zahvati za predio vrata popularni u Hrvatskoj?

Doktor Josip Lovrić iz poliklinike Bagatin nam je kazao da tonus vrata slabi isto kao i tonus lica u kasnim 30-im i 40-im godinama života te da svojim klijenticama u ovom slučaju preporučuje dermalne filere kojima se mogu pomladiti i ruke, vrat i dekolte: "Filer Volite predviđen je za teksturalno poboljšanje vrata i dekoltea s ciljem poboljšanja kvalitete kože i osjećaja mekoće. S druge strane, Radiesse filer, koji u svom sastavu ima mikrosfere kalcijevog hidroksiapatita, za svoj učinak ima produkciju vlastitog kolagena. Također je pogodan za tretiranje kože vrata i dekoltea s učinkom brisanja horizontalnih linija na vratu, odnosno, vertikalnih linija dekoltea. U slučaju kasnih 30-ih dovoljno je osvježiti kožu s aplikacijom Volite materijala, dok je u slučaju pojave dubokih horizontalnih linija u starosnoj dobi iznad 45. godine života preporuka aplicirati Radiesse materijal. Naglasio bih da, budući da je vrat iznimno prokrvljen i prožet sitnim kapilarnim sustavom smještenim površinski u tankoj koži, klijenti moraju biti upoznati s činjenicom da je prilikom aplikacije injectablesa u područje vrata vrlo učestala pojava kratkotrajnih podljeva. Navedeni proizvodi mogu ublažiti postojeće linije, no ne mogu zategnuti vrat. Problem viška kože na vratu najčešće se rješava kombinacijom injectables proizvoda i energy based devicesa, poput lasera, radiofrekvencije i ultrazvuka."  - kazao nam je dr. Lovrić.

vrat

Ako pak niste naklonjeni injekcijskim terapijama postoji rješenje u obliku drugih tretmana, a koji će dati jednako dobre rezultate. O njima nam je više otkrila Kristina Ukalović, medicinski kozmetolog iz Poliklinike Bagatin: "Kada je u pitanju vrat, na njega gledamo kao stup lica i uvijek, uvijek, uvijek ga tretiramo zajedno s licem. Ako osoba ima tanju i manje elastičnu kožu, s godinama često dolazi do takozvanog gužvanja vrata. Nekoliko je tretmana u našoj ponudi namijenjenih njezi vrata koje toplo preporučujemo, a s kojima postižemo odlične rezultate. Prvi korak kod svakog tretmana u Poliklinici Bagatin uvijek je Reviderm mikrodermoabrazija kojom se uklanja rožnati sloj, potiče nova dioba stanica te se minimiziraju vodoravne bore. Najbolji efekt zatim dobiva se zagrijavanjem gdje bih istaknula Venus Legacy multipolarnu radiofrekvenciju zbog mogućnosti praćenja temperature zagrijanosti. Kako bismo dobili lifting efekt, nakon što smo radiofrekvencijom potaknuli rast kolagena, radimo na pomlađivanju tog dijela pomoću lasera za pomlađivanje koji ujedno zateže tkivo i umanjuje bore. Jedna od mogućnost je, naravno, i ultrazvučni Med Visage tretman  koji omogućava efekt prirodnog zatezanja kože lica i vrata."

vrat

Na koji god se tretman odlučili važno je da ga uskladite s njegom lica. Ako idete na injekcijske terapije botoxom ili koristite dermalne filere za lice, nemojte zapostaviti njegu vrata, dekoltea i ruku. U njezi vrata u kućnoj radinosti će vam od velike pomoći biti i hladno prešana ulja, pogotovo ona od avokada, jojobe ili badema koja hidratiziraju kožu i hrane je. Svako večer na očišćen vrat nanesite mješavinu hladno prešanih ulja i dobro umasirajte. Uz kombinaciju neinvazivnih tretmana i adekvatne kuće njege nećete imati razloga za brigu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više