Traži

Kako sam zahvaljujući Philips Lumei zavoljela neplanirane izlete na more

Kako sam zahvaljujući Philips Lumei zavoljela neplanirane izlete na more

I riješila se većine dlačica koje me maltretiraju veći dio života

Tekst: Mara Modrić


Fotografija: Denis Butorac,
Faithfull the Brand

Život s uvijek glatkim nogama i pazusima nešto je što priželjkuje većina žena, a samo rijetke sretnice blagoslovljene su tek pokojom neprijateljicom na strateškim mjestima. Većina, pak, muku muči s najrazličitijim tehnikama ukanjanja neželjenih dlačica koje su, u većini slučajeva, samo privremeno rješenje problema. Ipak, postoje i rješenja koja su trajna, a jedno od njih je Philips Lumea Prestige. Testirali smo je!


Prije nekoliko mjeseci, taman u vrijeme kada je i službeno završila sezona golih nogu i izležavanja na suncu, moja se prijateljica M. – izležavajući se na mom kauču i pijuckajući vino – pohvalila kako je krenula tretmane laserskog uklanjanja dlačica.

Bio je to velik korak u životu tamnopute M. koja se, kada se govori o uklanjanju ženinih najvećih neprijateljica, redovito šali na vlastiti račun i priča kako ju kozmetičarka, kada ode na depilaciju, cijelu umače u vosak jer, kada je takva površina u pitanju, onaj konvencionalni sistem depiliramo dio po dio tijela jednostavno predugo traje.

Kako sam zahvaljujući Philips Lumei zavoljela neplanirane izlete na more (фото 1)
Bezbrižan odlazak na plažu za M. je, kao i za mene i većinu drugih žena, nešto o čemu čitamo u časopisima i romanima

Nakon godina i godina razmišljanja, premišljanja, proučavanja raznih metoda i cijena, objašnjava M., odlučila je nagraditi samu sebe za napornu (i uspješnu) poslovnu godinu i uložiti nemali novac u lasersko uklanjanje dlačica. S obzirom na to da sam i sama tamnoputa i, na moju veliku žalost, ne oskudijevam dlačicama, moja reakcija na veliku novost u životu dlakave prijateljice bile su salve oduševljenja, pljesak i prijedlog da taj veliki događaj proslavimo otvaranjem još jedne boce vina. U tom sam trenutku, ljubomorna na bezdlačnu budućnost koja čeka moju prijateljicu, odlučila sam i sama trajno se pozabaviti dlačicama.

Istina, takvu odluku donesem barem jednom godišnje. Uglavnom to bude par dana prije odlaska na godišnji kada je za takav pothvat daleko prekasno, no ovoga sam puta odlučila biti mudrija i krenuti s tretmanima u periodu kada je to najpametnije – zimi, a s obzirom na to da sam lijena redovito odlaziti na tretmane u kozmetički salon, zaključila sam da je opcija trajnog uklanjanja dlačica u kućnoj radinosti za mene mnogo bolji odabir.

Moj izbor pao je na Philips Lumea Prestige, uređaj za kućnu uporabu razvijen iz profesionalne IPL tehnologije (intenzivno pulsirajuće svjetlo) s kojim je, osim nekolicine žena koje su mi ga i preporučile, zadovoljno i više od tri milijuna korisnica diljam svijeta. Isto tako, uređaj ima različite nastavke za različite dijelove tijela, dermatološki je ispitan na dvije tisuće žena i ima ugrađen UV filter koji osigurava maksimalnu zaštitu kože. Ono najbitnije, tretman je u potpunosti bezbolan. Ako mene pitate, sasvim dovoljna preporuka.

Kako sam zahvaljujući Philips Lumei zavoljela neplanirane izlete na more (фото 2)
Philips Lumea Prestige dolazi s četiri različita nastavka: jednim za velika područja kao što su noge, jednim za lice, jednim za pazuhe i jednim za bikini zonu

Čim je elegantna Lumea došla u moje ruke, odlučila sam je isprobati. S obzirom na to da sam tamnoputa i, nažalost, s tamnim dlakama, prva stvar koja me kod Lumee mučila jest sama tehnologija. Naime, IPL funkcionira tako da pretvara svjetlosne impulse u toplinu, targetira melanin u dlaci i tako dolazi do korijena te ga "uspavljuje". Što je veći kontrast između boje dlake i boje kože, to će svjetlost lakše doći do korijena, a tretman će biti učinkovitiji. Upravo iz tog razloga, ovaj tretman nije od neke koristi ženama s vrlo svijetlim, crvenim ili sijedim dlačicama – jer nemaju u sebi melanina koji impuls može detektirati, kao niti onima jako tamne puti jer svjetlosni impuls neće uspjeti razlučiti kožu od jednako tamne dlake. Međutim, kako se kasnije pokazalo, moja je bojazan bila neutemeljena.

Ono što me posebno oduševilo kod Philips Lumee Prestige jest činjenica da je toliko jednostavna za uporabu da je, iako dolazi s podebljom knjižicom uputa, zapravo možete koristiti i na slijepo.

Prvo što trebate učiniti jest ukloniti dlačice s tretiranog područja nekom konvencionalnom metodom, najbolje brijanjem, te zatim uključiti SmartSkin senzor kojeg je nemoguće promašiti - označen je povećalom. SmartSkin će skenirati vašu kožu te zatim predložiti intenzitet svjetlosti koji je ugodan korisnicima s tonom kože sličnom vašem – kada uređaj počne svijetliti, znate da je pronašao jačinu za vas.

Kako sam zahvaljujući Philips Lumei zavoljela neplanirane izlete na more (фото 3)
Korištenje Philips Lumee Prestige izuzetno je jednostavno: nakon što se uz pomoć SmartSkin senzora (ili ručno) odredi jačina svjetlosnog impulsa, pritišće se tipka na kojoj se nalazi kvačica i uređaj je spreman za korištenje

Naravno, ako vam je intenzitet kojeg uređaj sugerira prejak, to jest, ako za vrijeme korištenja osjećate nelagodu, uvijek ga možete ručno smanjiti. A kada ste odlučili koji ćete intenzitet svjetlosti koristiti za "uspavljivanje" dlačica, pritisnite kvačicu i spremni ste za tretman.

U uputama se na nekoliko mjesta naglašava da je uređaj potrebno postaviti okomito na područje koje se tretira. I nije to bez razloga. Nakon što sam prvi put uključila Lumeu i pokušala bljeskati po potkoljenicama, bila sam sigurna da sam dobila oštećeni uređaj. Naime, uređaj je bljesnuo tek svaki treći, četvrti put kad bih stisnula tipku. Prvo sam bila uvjerena da uređaj nije napunjen – jer sam ga odlučila koristiti bežično, no onda sam ga uključila u struju i shvatila da problem ne leži u tome već u činjenici da, unatoč tome što sam nekoliko puta upozorena, uređaj nisam prislonila okomito na kožu.

Kad sam nakon desetak minuta savladala koncept okomitog, počela sam sumanuto bljeskati po potkoljenicama, pritom pazeći da pokrijem svaki milimetar kože. Bilo je tu i nekih područja, kao što su primjerice gležnjevi, na koja je bilo nemoguće prisloniti najveći nastavak, onaj predodređen za tretiranje velikih površina, no tome sam doskočila izmjenom glave – ona namijenjena uporabi na području pazuha sjajno je odradila posao.

Iako u uputama stoji da je za tretman obje potkoljenice potrebno oko 8 i pol minuta, čini mi se kao da mi je trebalo mnogo manje, s izmjenom glave rekla bih oko pet minuta za obje noge.

Kako sam zahvaljujući Philips Lumei zavoljela neplanirane izlete na more (фото 4)
Glava s najvećom površinom - čak 4.1 centimetara - nije najsretnije rješenje za "grbava" područja oko gležnjeva, ali zato će bilo koji drugi nastavak za preciznije osvjetljavanje sjajno odraditi posao 

Okuražena uspjelim eksperimentom na potkoljenicama, kad sam već izmijenila glavu uređaja, Lumeu sam odmah odlučila testirati i na pazusima. Razlog zašto mi je nastavak dizajniran za tretman pazuha bio sjajan saveznik u dopiranju do teško dostupnih mjesta na gležnjevima jest taj da nastavak ima posebno zaobljen dizajn koji prati konture pazuha, ali i, kako se ispostavilo, gležnjeva. Za tretman pazuha trebalo mi je niti dvije minute.

Dva tjedna kasnije, ponovila sam tretman. Učinilo mi se da su se već nakon prvog tretmana dlačice na mojim nogama prorijedile, no uvjerila sam samu sebe da je jedan tretman premalo za ikakve rezultate. Već nakon drugog tretmana više nisam sumnjala u to da Lumea zaista radi. Nakon trećeg, dlačice su gotovo u potpunosti nestale čemu sam se, naravno, i nadala.

Naime, studije pokazuju smanjenje do 92 posto dlačica u samo tri tretmana, s tim da je za noge prosjek 78 posto manje dlačica nakon 12 tretmana. Prva četiri tretmana trebala bi se provoditi u razmaku od dva tjedna (mene još čeka četvrti), a za održavanje rezultata tretman bi trebalo ponavljati svaka četiri tjedna. Nakon tih 12 tretmana, trebali biste uživati u glatkoj koži i do šest mjeseci. Još jedan detalj kojeg ne smijem zaboraviti, a koji je zaboravnim ljenčinama poput mene od velike koristi. Lumea, naime, ima i svoju aplikaciju, Philips Lumea IPL, zahvaljujući kojoj nećete propustiti niti jedan “zakazani termin”, a i pomoći će vam sa svim eventualnim nedoumicama oko rukovanja uređajem.

Ipak, nešto sam zadovoljnija s onime što je Lumea za sada učinila za moje pazuhe nego za noge. Pretpostavljam da je razlog tome što je kontrast između dlake i boje kože na pazusima veći nego što je na nogama. Na kraju, kako uputstva i savjetuju, kada sam prešla na pazuhe, ponovno sam uključila SmartSkin senzor koji je za taj tretman predložio jačinu pet, naspram jačine četiri koju je predložio za potkoljenice.

S obzirom na dosad viđeno i bitnije, ono neviđeno, Philips Lumea Prestige postat će moj omiljeni beauty gadget. Osim što zaista radi, tretman je potpuno bezbolan i na mojoj koži nije ostavio nikakvog traga – nema ni iritacija niti crvenila, a ni dlačica.

Međutim, ono što me najviše veseli, a vjerujem da je tako i s većinom drugih žena, jest tretman bikini zone s kojim uskoro planiram početi, taman da do ljeta budem gotova s "kurom" od 12 tretmana. Ljeto 2020. bit će, nadam se, prvo ljeto da ću se veseliti neplaniranim izletima na more!

Napišite komentar