Search

Kako stilizirati kratki bob na 4 načina? Pokazala nam je Teuta Mesaroš

Kako stilizirati kratki bob na 4 načina? Pokazala nam je Teuta Mesaroš

Tekst: A.P.


Image: Sonja Kvesić

Kada govorimo o kosi, jedna frizura se spominje već sezonama. Govorimo o bob frizuri koja je doživjela sve moguće varijacije na temu, od klasičnog, produženog (lob) do kratkog boba koji se nametnuo kao jedan od poželjnijih stilova kose ove sezone. Jesen je inače pravo vrijeme da promijenite nešto s kosom. Ako još niste napravili ništa po tom pitanju, a možda želite neku promjenu, kratki bob bi mogao biti zanimljiv izbor. Suprotno uvriježenom mišljenju da s kraćom kosom ne možete puno, ovaj tip frizure itekako možete stilizirati na više načina i svaki dan imati neki drugi vibe. Kao dobar primjer smo uzeli novi imidž naše manekenke Ivane Vukušić koji je osmislila Teuta Mesaroš. Teu smo upitali da nam pokaže što se sve može postići s ovom duljinom kose, a da izgleda svježe i drugačije. Četiri stila kratkog boba i sve proizvode korištene u stiliziranju, pronađite u nastavku:

LOOK 1

Classic bob

Kako stilizirati kratki bob na 4 načina? Pokazala nam je Teuta Mesaroš (фото 1)

Ovo je klasična bob frizura kod koje smo napravili veliki volumen kako bismo dobili što mekši izgled same kose i naglasili njenu formu. Za izradu vam je potrebna velika okrugla četka s kojom ćete postići volumen.  Na mokru kosu obavezno nanesite pjenu kako bi zadržala željenu formu.


Proizvodi za postizanje looka

Look 2

Wavy bob

Kako stilizirati kratki bob na 4 načina? Pokazala nam je Teuta Mesaroš (фото 7)

Kosu smo lagano prelomili s figarom kako bi dobila messy teksturu, a potom je raščešljali. Ovo je ležeran styling koji možete nositi svaki dan, a sami stil imitira tzv. „next day hair“ moment.


Proizvodi za postizanje looka

LOOK 3

Silky straight bob

Kako stilizirati kratki bob na 4 načina? Pokazala nam je Teuta Mesaroš (фото 14)

Za ovaj look smo koristili peglu na paru s kojom smo izravnali i zagladili kosu koja se gotovo zcrali. Prilikom peglanja smo je malo uvinuli unutra kako bi zadržali formu šišanja.


Proizvodi za postizanje looka

Kako stilizirati kratki bob na 4 načina? Pokazala nam je Teuta Mesaroš (фото 19)

Shampooing Reviviscence

LOOK 4

Wet bob

Kako stilizirati kratki bob na 4 načina? Pokazala nam je Teuta Mesaroš (фото 20)

Meni osobni favorit koji najbolje prolazi kao večernji look. Za njega smo na kraju koristili samo Leonor Greyl ulje koje hidrira i štiti kosu, a ujedno je stilizira. Nanijeli smo srednju količinu ulja, razmazali po cijeloj kosi i raščešljali sa širokim češljem i onda je namjestili prstima.


Proizvodi za postizanje looka

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više