Search

Kako su 50-e postale nove 40-e u svijetu ljepote?

Kako su 50-e postale nove 40-e u svijetu ljepote?

Žene prkose godinama

Tekst: Ana Pavić


Da upitate bilo koju ženu u kasnim 30-ima kako bi voljela stariti, vjerojatno bi vam većina njih kazala kao Monica Bellucci. Ova prekrasna Talijanka (52) je apsolutna predvodnica generacije žena koje su 50-im godinama života, a izgledaju bolje od velikog broja upola mlađih žena. U čemu je stvar?

Vječna potraga za mladošću mnoge je odvela u krivom smjeru. Nažalost kao loš primjer te potrage možemo navesti kraljicu popa, Madonnu koja se izobličila u potrazi za serumom mladosti koji jednostavno ne postoji. Nitko ne može izgledati kao da ima 20 ako ima 50 i više, i to je činjenica. Upravo u tome leži razlika između žena koje izgledaju fantastično u 50-ima i onih koje su prešle tu granicu normalnog shvaćanja i prihvaćanja sebe. Žene koje izgledaju dobro u 50-ima se trude biti najbolja verzija sebe uz svijest da imaju godina koliko imaju. Ne trče za prošlim vremenima jer ta su vremena iza njih. Znaju s čim raspolažu i rade na tome, ali na decentan i otmjen način. Sofia Vergara (45) je nedavno izjavila da je tajna njenog izgleda u tome što ne nastoji izgledati mlađe, već najbolje za svoje godine: "Tijelo vam se mijenja. Koža vam se mijenja, tekstura joj više nije ista. Ne možete vratiti to vrijeme. Više nemam 20 godina i toga sam svjesna" - kazala je.

Sofia Vergara

"Kada pričamo o pretjerivanju, definitivno pričamo o prekomjernim količinama određene supstance i preučestalim dolascima. Ne želite da vam klijentica izgleda kao "balon". Ne želite da izgleda čudno niti da je neki dio njezinog lica prenaglašen, poput recimo jagodica i usnica, što najčešće možemo vidjeti. Opet kažem, potrebno je naglasiti prirodne osobine lica! Dobar prijedlog je pogledati fotografiju iz mladenačkih dana pa prema njoj raditi korekcije, to bi bio idealan smjerokaz" - kazao nam je na ovu temu dr. Tomica Bagatin iz Poliklinike Bagatin.

Monica Bellucci


Monica Bellucci ima 52 godine i jedina stvar koju ćete zamijetiti jest da se radi o jako njegovanoj ženi koja ne pripada u plastični holivudski kalup. Bellucci na svom licu radi decentno, poboljšavajući njegov izgled s naoko nevidljivim zahvatima. Kada se nedavno vidjela na ekranu u filmu Emira Kusturice ostala je iznenađena s borama: "Ostala sam malo zatečena jer nisam imala toliko bora prije deset godina, ali ja sam zrela žena i mislim da je to šarmantno. Možda se za deset godina preplašim sama sebe, ali danas sam u miru sa svojim izgledom"- izjavila je.

Julia Roberts je s 49 godina dospjela na prvo mjesto najljepših žena na svijetu. Tu istu poziciju je držala prije 26 godina kada je bila mlado lice Hollywooda. Moramo napomenuti da je Roberts danas zaštitno lice mega popularnog parfema kuće Lancôme, La Vie Est Belle koji su je radi njene zrele ljepote odabrali kao idealnu ambasadoricu. Julianne Moore (56) je po mnogima jedna od najljepših glumica današnjice. Ova crvenokosa ljepotica je trenutno na vrhuncu karijere. Halle Berry, vjerovali ili ne, ima 51 godinu.

Halle Berry

Pisali smo već i o Jennifer Lopez koja je na pragu 50-e i izgleda čudesno. A tek Jennifer Connelly (48)? Sve ove žene raspolažu s određenim budžetima i ulažu u sebe. Poznato je da Lopez ne pije alkohol, vježba četiri puta tjedno, izbjegava šećer i kofein. Bellucci je kao prava Talijanka nešto opuštenija po tom pitanju i ne uskraćuje si dobar obrok i vino. Dobra genetika je također od presudne važnosti za kvalitetu kože u poznijim godinama, ali većina ovih dama se bavi svojim licem i tijelom, samo to za razliku od Madonne, rade s mjerom. Dr. Tomica Bagatin kaže da su nekirurški tretmani danas napravili pravo čudo kada je o održavanju lica riječ:

"Činjenica je da se lice u 50-ima opušta. Dobivamo nabore kože na čeljustima, opušteniju kožu, gubimo volumen i moramo to na neki način nadoknaditi. Kako? Nekirurškim metodama možemo dobiti sličan efekt kao što bismo dobili kirurgijom. Hijaluronski dermalni fileri odlično su rješenje. Podižemo i oblikujemo jagodice te na taj način podižemo i oblikujemo donju trećinu lica. Fokus nam je povratiti izgled iz 30-ih, 40-ih godina života. Dobit ćemo jedan lifting efekt, umjeren efekt, jednu pravu svježinu i mladenačkiji izgled. Naglasak je uvijek na prirodnosti jer mi i dalje želimo izgledati kako izgledamo. Vraćamo hijaluron koji smo izgubili, popunjavamo treću dimenziju, popunjavamo duboke i masne jastučiće, vraćamo lice u one anatomske odnose kakve smo imali u mladosti. U gornju trećinu licu apliciramo Vistabel kako bismo izgubili, odnosno, ublažili bore oko očiju. U ovim godinama više ne radimo na prevenciji, već na uklanjanju znakova starenja, tih bora mrštilica i smijalica, rješavamo problematiku koja je već tu. Vistabel i dermalni fileri ovdje rade u sinergiji - u bore oko očiju i na čelu prvo apliciramo Vistabel kako bismo ublažili animacijsku komponentu, a zatim u duboke bore možemo aplicirati hijaluron čime ćemo ih popuniti." - kazao je.

Julianne Moore

Na pitanje koje tretmane u poliklinici preporučuju za dame u 50-im godinama, Kristina Ukalović, medicinski kozmetolog i voditeljica Poliklinike Bagatin u Green Gold Toweru nam je kazala da su ključni koraci pomlađivanje neinvazivnim metodama koje regeneriraju kožu i potiču stvaranje kolagena. Između ostalih je izdvojila Collagen Hydro Boost, Med Visage ili Venus Legacy za minimiziranje bora, lasersko pomlađivanje i Premium High Tretman koji je potpuno individualizirani tretman u kojem kozmetolog nakon analize kože određuje način tretiranja. Svaki klijent za tretman dobiva svoj Premium 4D Skin Contouring set koji sadrži sve potrebno za premium tretman. Nakon ugodne masaže, čišćenja lica i pilinga, radi se mikrodermoabrazija i ultrazvuk ispod kojeg se stavlja pola ampule. U drugu polovicu ampule kozmetolog bira 3 eliksira (od 5 ponuđenih) i kreira individualnu mini ampulu koju klijent koristi za kućnu njegu. U tretmanu se dalje nanosi individualni serum i preko njega premium kolagenska maska koja djeluje 20-ak minuta tijekom kojih se tretman upotpunjuje energetskom masažom lica, vrata i dekoltea.

Renew lift je najnoviji uređaj za lifting lica na hrvatskom tržištu koji omogućuje nekirurško zatezanje i učvršćivanje kože lica, vrata, dekoltea i tijela s gotovo jednakim rezultatima kakvi se dobivaju kirurškim zahvatom, s trajanjem do dvije godine. Eliminiraju se bore na čelu, podižu se obrve i obrazi, nazolabijalne bore se ublažavaju kao i proširene pore, a podočnjaci se učvršćuju. Tehnologijom fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta (HIFU) kontrolirano se zagrijava tkivo na određenoj dubini unutar kože gdje dolazi do pokretanja regeneracijskog procesa i stvaranja kolagena.

Jennifer Lopez

Ulaganje u kožu ne počinje u 50-im godinama. Istina je da se o njoj trebate brinuti od mladih dana, prvo s onim zlatnim pravilom o čišćenju lica i hidratiziranju koje nam majke uvijek naglašavaju u ranim 20-ima, a potom s odgovarajućim tretmanima koje sprovodite kroz 30-e i 40-e. Sve što se napravi s mjerom u budućnosti će imati jako dobar rezultat i zahtijevat će manja financijska ulaganja. Tijelo je stroj koji treba održavati i voditi računa o njemu. Danas su nam na raspolaganju svi mogući preparati i metode o kojima su naše majke i bake mogle samo sanjati. Izgledati lijepo, a biti u skladu s vlastitim godinama je nešto što možemo postići, a pritom i uživati u životu, hrani, dobroj čaši vina i ne loviti duhove prošlosti. Nikad nećemo izgledati kao što smo izgledali s 20 godina, ali ako možemo izgledati njegovano i decentno nema smisla da se brinemo. Godine su ionako samo broj.

više