Search

Kako ublažiti podočnjake kroz 7 lakih koraka

Kako ublažiti podočnjake kroz 7 lakih koraka

Budite uporni i rezultat neće izostati

Urednik: E.G.

Image: Buro247.rs,
PR,
Thought Catalog

Jeste li znali da je koža oko naših očiju desetak puta tanja od ostatka kože lica? Uz to, ona i stari gotovo 40 posto brže u odnosu na ostale dijelove. No, i bez ovih alarmantnih statističkih podataka ste vjerojatno već shvatili da se radi dijelu lica koji traži posebnu njegu. Vjerojatno ne postoji osoba koja može reći da uopće nema problema s podočnjacima; tempo života nam je sve ubrzaniji, a naše lice ne zaboravlja.  Iz tog razloga postoje kreme za cijelo lice, a onda i kreme namijenjene isključivo području oko očiju, a obično dolaze u manjim i skupljim pakiranjima. Takve kreme dolaze s različitim dodatnim učincima, a mi smo se danas odlučili koncentrirati na one koji pomažu u borbi protiv podočnjaka, kao i na konkretne metode borbe protiv podočnjaka koje su se pokazale učinkovitima.

Razmišljajte o tome što jedete

Ne postoji dijetalni savjet kojim ćete se preko noći riješiti tamnih krugova ispod očiju, ali razmislite o prelasku na anti-inflamatornu alkalnu dijetu koja smanjuje upalne procese u organizmu i bazira se na svježem voću i povrću, integralnim žitaricama, nemasnom mesu i zdravim mastima. Ovo je najbolji način da vam koža izgleda zdravo, uključujući i područje oko oka. Alkalna dijeta podrazumijeva, nažalost, i izbacivanje ili minimalno konzumiranje "kiselih" namirnica, kao što su kava i crno vino.

Kako ublažiti podočnjake kroz 7 lakih koraka (фото 1)

Bolje spavajte

Nećete dobiti podočnjake zato što ne spavate dovoljno, ali će ih nedostatak sna pojačati. Obavezno uključite night mode opciju na svom mobitelu ili tabletu tijekom cijelog dana, kako biste što manje bili izloženi plavom svjetlu, o kojem više možete saznati ovdje.

Nikad ne preskačite nanošenje SPF-a

Ovaj korak je možda i važniji od sna od osam sati svake noći. SPF će spriječiti da koža potamni i opusti se. Potražite i korektor sa zaštitnim faktorom širokog spektra.

Kako ublažiti podočnjake kroz 7 lakih koraka (фото 2)

Korektor

Prije svega, važno je ne "zacementirati" područje oko očiju nanošenjem prevelike količine proizvoda jer to doista ne može izgledati dobro. Pri odabiru boje, pažljivo pogledajte koje boje i tona je područje koje želite sakriti - ako su vam podočnjaci plavkaste boje ili sivkasti, neutralizirajte ih toplijom nijansom u tonovima breskve; ako su pak roskasti, uzmite korektor sa žutim podtonom.

Maska za oči

Ako ništa od prethodnog ne pomaže, vrijeme da otiđete korak dalje. Žlice ohlađene u hladnjaku su i dalje zlatni standard za smanjivanje otečenosti područja oko očiju (ne držite ih na očima duže od deset minuta), ali malo hranjivih sastojaka nikad nije na odmet. Stari trikovi poput krastavca i vrećica čaja i dalje rade posao, ali namjenski napravljene maske za oči ipak imaju jači efekt. Ekstra-nježni i učinkoviti sastojci maski za područje oko očiju će učiniti čudo. Pogotovo ako i njih ohladite prije upotrebe. A budući da ćete ih nositi dvadesetak minuta, imat ćete taman dovoljno vremena da si napravite kvalitetan ručak za ostatak dana. Baziran na anti-inflamatornoj dijeti, naravno.
Kako ublažiti podočnjake kroz 7 lakih koraka (фото 3)
Roleri

Puno se priča o formulama i sastojcima, ali način nanošenja je podjednako važan. Kad nemate vremena za masku, serumi za konturu oka s metalnim rolerima dat će vam sličan efekt. Odlični su iz više razloga i toliko jednostavni za korištenje da ćete poželjeti da nikad više ne stavite prste direktno u posudicu s kremom. Najbolji način da ih koristite je tako da krenete od luka obrva prema dolje, od vanjske ka unutrašnjoj strani oka i nastavite na gore do luka obrve. Ponavljajte ovaj kružni pokret dok se serum ne upije. Ova mini-masaža će smanjiti natečenost, a serum je najbolje držati u hladnjaku.

Kako ublažiti podočnjake kroz 7 lakih koraka (фото 4)

Kreme za oči

Što hidratantnija, to bolja. Treba vam formula koja će se brzo upiti u kožu i djelovati na bore, opuštenost kože, natečenost i hiperpigmentacije. Neke od njih, pogotovo one u formi gela, mogu se ostaviti u debljem sloju desetak minuta i zamijeniti klasičnu masku za oči. Ono što je bitno jest to da im ostavite malo vremena da se upiju prije nego što nanesete sljedeći proizvod te da kremu nanosite blagim tapkanjem umjesto razmazivanjem.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više