Search

Kakvu revoluciju možemo očekivati u beauty svijetu u 2018. godini?

Kakvu revoluciju možemo očekivati u beauty svijetu u 2018. godini?

Transformacija na pomolu


Image: PR

U 2017. nismo prestali pričati o beauty kitovima Kylie Jenner, vizažistici Pat McGrath, svim silnim suradnjama beauty brendova i poznatih osoba, korejskoj kozmetici i hijaluronima...

Svako vrijeme nosi svoje, a promjene se odvijaju na dnevnoj bazi. Grcamo na prezasićenom tržištu, lutamo u moru proizvoda za koje ponekad i ne znamo čemu služe i otkrivamo novitete koje uglavnom servira najjača beauty sila - Koreja. 2017. godina baš kao i svaka nosi pregršt trendova koji pored onih više manje viđenih nosi i one koji su rezervirani isključivo za scenu. OK, i Instagram. 

Konturiranje, umjetno prenaglašene obrve, bronzer i highlighter spomenuti su milijun puta i više zapravo nemamo pojma što bismo mogli očekivati u nadolazećoj godini. Pored klasičnih trendova koji se tiču boja i tehnika, tu su i akcije koje bi mogle transformirati tržište i otvoriti nam neke nove prozore.

Kakvu revoluciju možemo očekivati u beauty svijetu u 2018. godini? (фото 1)

Pored korejske kozmetike pojavit će se i japanska 

Pamučne, gumene ili pak plastične maske, inovativni sastojci u formulama, šminka u jastučićima i moćne hibridne esencije neki su od najpopularnijih proizvoda koje  je plasirala korejska kozmetička industrija. Potražnja ne pokazuje nikakve znakove usporavanja, a trend izbijeljene i blistave kože i dalje se nastavlja. Međutim, mnogo toga što korejsku kozmetiku čini tako uzbudljivom zapravo stiže iz Japana. Japansko gospodarstvo se oporavlja i ponovno planira osvojiti svijet svojim beauty inovacijama. Mi čekamo! 

Pojednostavit će se beauty rutina 

Kada bi barem postojala jedna krema koja bi bila dovoljna za sve. Ako se osvrnemo na gore navedenu koreansku beauty rutinu koja svakodnevno podrazumijeva 20 koraka (ujutro i navečer) onda sve ostalo možemo dočekati raširenih ruku. Industrija će se fokusirati na višenamjenske proizvode koje možemo koristiti u više svrha. Možda si to sad baš i ne možemo zamisliti, ali radujemo se činjenici da bi jedan proizvod mogao zamijeniti tri. 

Kakvu revoluciju možemo očekivati u beauty svijetu u 2018. godini? (фото 2)

Odnos prema njezi tijela jednak kao prema licu 

Često zaboravljamo na kožu tijela jer smo previše fokusirani na ono što se događa na licu. Međutim, koža ja naš najveći organ, stoga mu treba pružati adekvatnu njegu svakodnevno. Proizvodi za čišćenje, serumi, kemijski pilinzi - sve u vrhu održavanja kože mladolikom. Tzv. brazilska njega od glave do pete kojoj se pridaje dosta važnosti s obzirom na to da je veći dio godine izložena svim vanjskim utjecajima. Ne zaboravimo kožu održavati hidratiziranom i zdravom tijekom cijele godine, a ne samo ljeti. 

Beauty gadgeti postaju sve popularniji 

Vaša toaletna torbica za putovanje dobit će barem jedan komadić tehnologije koji ćete uvijek moći nositi sa sobom. Kod nas je maleni Foreo čistač zaveo mnoge žene i postao dio njihove svakodnevne beauty rutine, a tu su i derma valjci koji su jako popularni kao i naočale koje peglaju borice oko očiju. Na tržištu možete pronaći veliku ponudu uređaja za pojedine dijelove lica i tijela, tako da nema brige da nešto nedostaje. A ako i nedostaje, sigurno će se pojaviti u 2018. godini. 

Kakvu revoluciju možemo očekivati u beauty svijetu u 2018. godini? (фото 3)

Kanabis će preokrenuti beauty industriju 

Svake godine se ovaj zabranjeni sastojak želi popeti na prvo mjesto, a čini se kako će u 2018. to i uspjeti i time preokrenuti beauty industriju. Legalizacija marihuane u Los Angelesu dovela je do velikih istraživanja kakav učinka marihuana ima na tijelo. Ljekovita svojstva i neočekivane nuspojave kako ima protuupalno djelovanje,ovu supstancu čini poželjnom za razna oboljenja i probleme s kožom. Bili živi pa vidjeli. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više