Search

Koje beauty tretmane danas biraju muškarci?

Koje beauty tretmane danas biraju muškarci?

I muškarci se njeguju

Tekst: Promo


Iako mnogi muškarci misle kako su beauty tretmani rezervirani isključivo za žene, to je ipak velika zabluda. Muškarci, baš poput žena, također ulažu u svoj izgled i važno im je izgledati i osjećati se bolje

Jogging, teretana, biciklizam, planinarenje ili neka peta disciplina su aktivnosti koje uglavnom vežemo uz muškarce i njihovu brigu o zdravlju te angažmanu oko izgleda. Dalje od toga uglavnom ne idemo, osim ako pojedinci to pretjerano ne ističu. Međutim, kada sportske aktivnosti pustimo sa strane, ostaje nam beauty rutina i beauty tretmani koje provode s vremena na vrijeme. Brijanje, šišanje i njega lica podrazumijevaju se kao učestali ili svakodnevni, no za muškarce danas postoji puno više od toga. Oni također poput žena mogu biti zabrinuti za svoj izgled i žele nešto mijenjati, a kroz današnje usluge kozmetologije i dermatologije ta mogućnost im se itekako pruža. U raznolikoj ponudi tretmana "od glave do pete" muškarci mogu hidratizirati, obnoviti i pomladiti kožu lica, uljepšati svoj osmijeh, smanjiti znojenje, kontrolirati tjelesnu masu, a činjenica da se brinu o sebi i svojem izgledu nimalo ne umanjuje njihovu muškost. 

Koje beauty tretmane danas biraju muškarci? (фото 1)

Muška koža lica deblja je i do 30% od ženske, sadrži čvršću vezu masnog tkiva i nije sklona isušivanju, zbog čega se bore kod muškaraca pojavljuju kasnije. No, podložna je pojavi mitesera i drugih nečistoća te je svakodnevno izložena iritaciji zbog brijanja. Tijekom brijanja se ne uklanjaju samo dlačice, nego i površinski sloj kože, odnosno, nastaju sitna oštećenja i ranice. Baš kako bi te ranice ublažili i umirili kožu, u Poliklinici Bagatin preporučuju svojim klijentima tretman Reviderm Skin Peeler mikrodermoabraziju koja u prvoj fazi ciljano uklanja mrtve stanice, a potom stimulira snažan rast novih kožnih stanica u bazalnom sloju. Nove stanice potom migriraju u gornje slojeve, postupno obnavljajući oštećeno tkivo. Ovaj blagi tretman savršeno će osvježiti i regenerirati mušku zrelu kožu, ublažiti hiperpigmentacije te vratiti licu zdrav i njegovan izgled.

Još jedan tretman namijenjen koži lica muškaraca jest Med Visage za obnovu i regeneraciju kože. Njime se trenutno popravlja tekstura, tonus i elastičnost kože te se dokazano stimuliraju stanični mehanizmi odgovorni za regeneraciju. Djelovanje ultrazvuka i radiofrekvencije potiče rast novog kolagena i s vremenom stvara prirodan učinak popunjavanja i toniranja kože. Koža će postati baršunasta i meka.

Koje beauty tretmane danas biraju muškarci? (фото 2)

Znakovi starenja kod muškaraca pojavljuju se kasnije nego kod žena, no svejedno i oni dobivaju bore. Muške bore, kad se pojave, su duboke. Osim bora, muškarci su najviše pogođeni gubitkom mišićne mase i opuštenom kožom u kombinaciji s natečenim očima i tamnim podočnjacima zbog kojih izgledaju umorno. Jedan od općenito najtraženijih anti-age tretmana upravo je onaj Juvederm hijaluronskim dermalnim filerima. Osim što ublažava bore i borice, revitalizira kožu te joj vraća vlažnost i punoću. Također, fileri su idealni i za popunjavanje područja na licu kojima nedostaje volumena. Uz filere, tretman botoksom je tretman broj 1 za estetiku lica u svijetu. Opušta rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici te tako umanjuje i uklanja bore u zonama oko očiju i na čelu - tzv. bore mrštilice i smijalice. Suptilno može podići i obrve, a time i kapke, podiže kutove usana koji se, zbog opuštenih mišića, s godinama spuštaju. Podiže čak i obraze.

Sve veću popularnost među tretmanima namijenjenima muškarcima i muškoj njezi danas bilježi Botoks terapija protiv znojenja. Pretjerano znojenje (hiperhidroza) najviše dolazi do izražaja na području pazuha, dlanova i stopala. Muškarce (ali, i žene) s ovim problemom ne muči samo znojna odjeća i mokre ruke, već i iritacija kože te društvena nelagoda. Agencija za hranu i lijekove je 2004. godine odobrila uporabu botoksa u liječenju hiperhidroze, a tretman se u Poliklinici Bagatin rabi u svrhu sprječavanja pretjeranog znojenja pazuha. Ubrizgavanjem botoksa u kožu utječe se na putovanje signala između završetaka živaca i žlijezda znojnica u koži, djeluje poput prepreke zbog čega žlijezde znojnice ostaju neaktivne.

Koje beauty tretmane danas biraju muškarci? (фото 3)

U zdravstvenom smislu ne postoji niti jedna štetna posljedica. Štoviše, iskustva pokazuju da je botoks uistinu spas za ljude koji se pretjerano znoje. S obzirom na to da nam se bliže ljetne vrućine, sada je idealno vrijeme za dolazak na tretman.

Uz brigu o licu i koži, dolazi i briga o tijelu. Pravilna prehrana, zdrave životne navike, dovoljno sna i nezaobilazno vježbanje. Ovdje je prvenstveno bitna disciplina i volja, no postoje i uređaji i tretmani koji svakome mogu biti od velike pomoći u postizanju cilja - mišičavim rukama, "pločicama" na trbuhu, oblikovanim prsima. Jedan od tretmana koji je namijenjen razbijanju tvrdokornih masnih naslaga je Zerona hladni laser. Radi se o prvom neinvazivnom laseru za oblikovanje tijela koji efektivno uklanja masne naslage i smanjuje obujam bez negativnih nuspojava, i to u samo nekoliko tjedna. Za vrijeme tretmana hladna laserska zraka stvara poru na masnoj stanici kroz koju se sadržaj masne stanice izlučuje, a koji potom prirodnim putem odlazi iz tijela kroz limfu i mokraćni sustav. U kombinaciji s redovitim vježbanjem, rezultati su sigurni.

Nutricionistica Poliklinike Bagatin, Petra Pažin, rekla nam je kako muškarci koji redovito vježbaju često izgube masne naslage te dobiju mišiće, no ne vide trenutnu promjenu na svojoj težini što može biti vrlo obeshrabrujuće. Seca mBCA 515 medicinska analiza sastava tijela, osim tjelesne težine, mjeri i potkožno masno tkivo, mišićnu masu, postotak vode, BMI, te bazalni i aktivni metabolizam. Odlična nadopuna ovom uređaju je revolucionarni Styku 3D skener obujma tijela koji, zahvaljujući najmoćnijoj 3D kameri na svijetu kroz nekoliko sekundi stvara više od 600 detaljnih slika i mjera - kukova, bedara, struka i prsa. Zahvaljujući ovim uređajima, klijenti sada mogu pratiti svoje rezultate i kontrolirano oblikovati tijelo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više