Search

Koje proizvode za njegu kože trebate promijeniti kada dođe hladnije vrijeme?

Koje proizvode za njegu kože trebate promijeniti kada dođe hladnije vrijeme?

Tekst: BURO.


Čim ovako zahladi, jedan od najvećih problema kože postaje očuvanje njezine zaštitne barijere, ali i popravljanje eventualne štete koja je nastala za vrijeme ljeta. I što sad? Stvari bi trebale biti jednostavne i uz najbolju volju vam ne možemo kazati da koristite 10 proizvoda svako jutro ili svaku večer, ali važno je da znate koje proizvode koristite.

Koje proizvode za njegu kože trebate promijeniti kada dođe hladnije vrijeme? (фото 1)

 

Čišćenje

 

Ovo je korak koji se ne preskače,  ali čuvajte se jakih sredstava koja će lako oštetiti prirodni zaštitni sloj kože. Ključne riječi: najblaži i najnježniji čistači. Uklanjanje make up-a micelarnom vodom je uvijek dobar izbor, a poslije nje koristite mlijeka, ulja i balzame za čišćenje. Sam fizički proces čišćenja stimulira cirkulaciju i vraća koži sjaj, a voda koju koristite ne smije biti vruća – mlaka temperatura je idealna.

 

 

Hidratacija

 

Centralno grijanje i vjetar lako mogu postati vaši najgori neprijatelji ako niste oprezni. Ovo je vrijeme za malo TLC-a, a prvi korak je hidratacija izvana i iznutra. Hijaluronska kiselina je ključni igrač zbog svog svojstva da zadržava vodu. Pravo je vrijeme za hidratacijski booster ujutro i navečer.

 

Koje proizvode za njegu kože trebate promijeniti kada dođe hladnije vrijeme? (фото 2)

 

Obnavljanje prirodnog zaštitnog sloja

 

Ovdje na scenu stupaju ceramidi, squalane, lipidi i peptidi koji imaju svrhu sprječavanja gubitka vlage. Kreme koje ih sadrže koristite preko hidratacijskih boostera kako biste spriječili da vlaga “ispari”. Suhi tip kože će profitirati od suhih ulja. Ako imate masnu kožu i skloni ste aknama, moguće je da u toplim mjesecima ni ne koristite kremu, ali vam je sada potrebna. Nemojte pretjerivati s teškim teksturama, ali nemojte ni preskakati ovaj korak.

 

 

Eksfolijacija

 

Dobrodošli u sezonu kemijskih pilinga, iskoristite je. Ovo nije svakodnevna eksfolijacija, pogotovo ako odete na tretman kod dermatologa i ne treba je raditi prečesto, iako postoje blaže varijante preparata koje se mogu pronaći u slobodnoj prodaji. Za koju god opciju se odlučite, kemijski piling je najbolji način da kožu temeljno očistite, smanjite izgled pora i osvježite je.

 

 

Na dnevnom nivou izbjegavajte grube pilinge s kuglicama i probajte tekuće eksfolijatore (ako već niste). Tako ćete postepeno izbijeliti pigmentacijske mrlje, smanjiti pore, hidratizirati kožu i učiniti je sjajnom i mekanom. Uvijek budite na oprezu da ne pretjerate. Samo nježna eksfolijacija u kombinaciji s dobro odabranim proizvodima za regeneraciju će dati dobre rezultate.

 

Koje proizvode za njegu kože trebate promijeniti kada dođe hladnije vrijeme? (фото 3)

 

Vratite se retinolu

 

Retinol je fantastičan za ubrzavanje staničnog turnovera, regulira lučenje sebuma i pegla bore. Trebamo li dodati još nešto? Još samo da obavezno koristiti kreme sa SPF-om.

 

 

Ne zaboravljajte SPF

 

Najveća greška je zanemariti zaštitu od sunca samo zato što mislite da ga zimi nema pretjerano ili da ne utječe na kožu. Njegove zrake su i dalje štetne bez obzira na to što nije ljeto i vodite računa o tome.

 

Koje proizvode za njegu kože trebate promijeniti kada dođe hladnije vrijeme? (фото 4)

 

Ne zaboravite tijelo

 

Ok, koža tijela zimi nije direktno izložena vremenu, ali sve što vrijedi za lice i zaštitu od sunca možete primijeniti i na nju. Nemojte je zaboraviti i tretirajte je blagim gelovima za tuširanje i hidratantnim kupkama. U njegu uvedite i kreme i ulja.

 

 

Jedite sezonski

 

Za kraj nudimo kliše koji je istina: ljepota dolazi iznutra. Pijte dovoljno tekućine, hranite se u skladu s godišnjim dobom i po potrebi dodajte probiotik.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više