Search

Koliko smo promijenile beauty rutinu kada smo postale majke?

Koliko smo promijenile beauty rutinu kada smo postale majke?

Mijenjaju se stvari i navike i na ovom polju


Image: screenshot

Svi znamo da je utrka s vremenom izgubljena bitka i uvijek nam nedostaje barem jedan sat u danu da stignemo sve što smo si zacrtale. I pritom naravno, budemo odmorne i prekrasne...

No, svi znamo da je to nemoguće i kontinuirano se borimo s tim da "uđemo" u vrijeme koje imamo na raspolaganju. Uobičajeni dan se sastoji najvećim djelom od vremena koje provodimo na poslu. Nakon toga kreće onaj naš pravi život u kojem odemo na neku rekreaciju, pogledamo film u kinu, skuhamo si večeru i okrenemo mašinu robe. Ako živimo sami, brinemo se uglavnom samo za sebe i kućnog ljubimca, ako ga imamo. Sjećam se dana kad sam započela solo život, a imala sam ideju kako će mi svaki dan sve biti po špagi. Ispeglan veš, stan čist kao suza, pun hladnjak i tako dalje. Nakon nekoliko tjedana počela sam gubiti konce iz ruku sve do jednog dana dok nisam kuhala večeru i ručak za idući dan, čekala majstora i spremala se za peglanje te si izbezumljeno šapnula u brk: "E sad, zamisli da imaš bebu..."

Sljedeća misao bila je - skok s balkona. Naravno, ne zbog bebe nego zbog: KAKO? Volim ponekad preuveličavati, no uhvatila me tjeskoba i sjetila sam se svih svojih prijateljica koje su danas majke i svaki dan idu na posao. I zamislite, žive su. Organizacija je više od pola posla, ali je činjenica da im ostaje malo vremena samo za sebe. Zanimalo me koliko pažnje stignu posvetiti sebi i svojem izgledu u pogledu beauty rutine, što im možda nedostaje, a čemu pribjegavaju kako bi imale više vremena za ostale "zemaljske" poslove koji ih čekaju kod kuće. 

Koliko smo promijenile beauty rutinu kada smo postale majke? (фото 1)

Elena ima kćerkicu koja sad ima četiri godine i kaže kako su njih dvije već uigrani tim. Bar što se tiče jutarnje rutine radnim danom. "To izgleda otprilike ovako: ja ustajem obavezno pola sata ili 45 min prije Lucije kako bih u miru skuhala i popila kavu te se otuširala, umila, očistila lice i našminkala. Šminkanje radnim danom sam svela na minimum, a to je tekući puder, korektor, puder u kamenu, malo rumenila i maskare" i dodaje kako nekad jutra prođu glatko, ali nekad baš i ne, posebice ako se Lucija probudi malo mrzovoljna (nije baš jutarnji tip, kao ni mama). (smijeh) 

"Dakle, promjene u mojoj jutarnjoj beauty rutini, otkad imam dijete, u principu se odnose na ranije buđenje i minimalni makeup. To ne preskačem, ali svakako sam to pojednostavila. Ono za što sada imam manje vremena je odlazak kozmetičarki na depilaciju i pedikuru. Na takve tretmane ne odlazim redovito već povremeno, ovisi o prilici i potrebi. Međutim, ono što sam prije radila sama, a sada radim izvan kuće je manikura. Čak i nakon poroda, dok je Lucija bila beba i redovito spavala po dva puta na dan, nokte sam bez problema sređivala kod kuće. Međutim, nakon što sam ponovo počela raditi, a Lucija sve manje popodne spavati, za to sam imala sve manje vremena. Sada redovito odlazim na geliranje noktiju jednom mjesečno. Ne moram svaka dva-tri dana "popravljati" otkrhnuti nokat ili oguljeni lak. Ono što je ostalo isto kao i prije  je odlazak frizeru i to u prosjeku jednom u dva mjeseca, i to na farbanje i šišanje" kaže Elena i komentira kako se sve te male stvari koje činimo za sebe lakše organiziraju kada imaš podršku obitelji te ističe kako je u njenom slučaju to uvijek uskakanje prema potrebama.  

Koliko smo promijenile beauty rutinu kada smo postale majke? (фото 2)

Iva, majka jednogodišnje djevojčice, kaže da vremena ima sve manje, ali ipak ujutro ne propušta nanošenje seruma i kreme te navečer obavezno čišćenje i pripremanje kože za noć. Ima sve manje vremena za tretmane kod kuće, ali i u kozmetičkim salonima. "Ujutro radim sve na brzinu za nju, a u prolazu nanesem malo bb kreme, rumenila i maskare. Ono što uglavnom ne propuštam je odlazak na feniranje kad ulovim sat vremena i dva puta mjesečno si priuštim masažu" i ističe kako joj feniranje uštedi najviše vremena s obzirom na to da njeguje dugu kosu. 

Iako će mnogi reći kako su to potpuno nevažne stvari, svi znamo koliko nam je potrebno to malo vremena za sebe kroz koje će se netko drugi pozabaviti s nama, a mi ćemo malo predahnuti. Tu sad nije ključno jesmo li ili nismo majke. To su ti kratki rituali koje dajemo sebi i koji nam ponekad više znače od same svrhe usluge po koju smo došli. 

Koliko smo promijenile beauty rutinu kada smo postale majke? (фото 3)

"Ja se trudim tri puta tjedno otići na jogu. To je mojih sat vremena koje kradem ranom zorom i koji mi za cijeli dan znači više od svega. Što se tiče drugih beauty poteza, jako malo se šminkam oduvijek, pa to niti ne ubrajam u izvanredni projekt, odem tek jednom mjesečno na lakiranje noktiju i to u salon koji je 200 metara udaljen od mojeg stana. Pa, to se skoro ni ne broji, zar ne?" kaže Tajana, majke tromjesečnog sinčića za kojeg kaže kako bi joj najbolje odgovaralo kad bi netko dolazio kod nje u stan da obavi sve što joj treba na jednom mjestu. 

Jasna je pak odlučila biti jako praktična i svesti svoje potrebe na minimum kad je došla druga bebica. "Svoju (pre)dugu kosu ošišala sam na kratki bob, nokte kratim sama do nule i trenutno baš nemam vremena za ništa. Slobodno vrijeme bih radije iskoristila za kavu s prijateljicom barem pola sata, tako da o beauty tretmanima ne razmišljam puno. Radim od kuće, jer imam svoj posao, a kad izlazim obavezno nanesem laganu podlogu i ruž za usne. I da, vodim računa da mi je kosa čista svaki dan, jer moj stariji klinac trenutno je u fazi plastelina pa imam osjećaj da ga ima po cijeloj kući." 

Koliko smo promijenile beauty rutinu kada smo postale majke? (фото 4)

Pa, naravno, sve smo mi različite i sve imamo svoje prioritete, ali kad dođe bebica, sve žene imaju istu ideju, a tretmani su često tek tamo na trećem ili četvrtom mjestu. Ipak, to nikako ne znači da nisu njegovane i prekrasne, baš svaki dan. A tih sat vremena što nestanu iz kuće, neće nitko primijetiti. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više