Search

Kombiniranje seruma za lice je put do lijepe kože. Evo kako da ovladate tehnikama

Kombiniranje seruma za lice je put do lijepe kože. Evo kako da ovladate tehnikama

Tekst: BURO.Ako su vam serumi nova stvar, sigurno nećete biti oduševljeni kad vam kažemo da vam, vjerojatno, treba više od jednog. ALI. Molimo vas da nas saslušate s obzirom na to da je malo tko osvojio takvu genetsku lutriju da mu je koža uvijek i svugdje na licu ista. Većini nas je potrebno da prilagodimo pristup njezi, a strateško korištenje seruma je jedan od najboljih načina da se tretira više od jedne potrebe kože odjednom - iako djeluje (malo) kompliciranije.

o čemu se radi

Princip je isti kao kada kozmetičari stavljaju različite maske na različite dijelove lica kako bi riješili određene probleme. Velike su šanse da ovo u nekoj meri već i radite, kao kada na samu bubuljicu stavljate salicilnu kiselinu dok istovremeno na suhe dijelove utrljavate neki balzam za hidrataciju. Sada je vrijeme da se igra podigne na viši nivo. Na primjer, mogli biste staviti azelainsku kiselinu na bubuljice koje su vam izbile na bradi, glikolnu kiselinu na masniju t-zonu, vitamin C oko oka da posvijetlite tamne krugove, kapljicu retinola na bore oko usana, a svemu tome dodati i sloj hijaluronske kiseline. Možda djeluje komplicirano, ali na duže staze se višestruko isplati da jednom naučite što se koristi za koji problem i dobijete lice koje izgleda kao da ste osvojili (gorespomenutu) genetsku lutriju.

zašto

“Anatomija i funkcija kože variraju u odnosu na to gdje se na tijelu nalaze. Ovo se odnosi na sve, od debljine kože, gustine dlačica, količine sebuma i znoja koji se proizvode," objašnjava dr Catharine Denning, s londonske Clinic One Point Six. “Koža na licu je naravno generalno gledano ujednačena, ali i na njoj postoje razlike u odnosu na to na kojem se dijelu lica nalazi. Svačija koža oko očiju i usana je tanja i osjetljivija pa su joj zato i potrebne formulacije posebno razvijena za ove dijelove. Jedan od važnih razloga jeste i taj da koncentracija aktivnih sastojaka poput retinola ili glikolne kiselina koja odgovara ostatku lica za ove dijelove može biti prejaka." Pored toga, neki dijelovi lica poput ivice kose su skloniji ekcemu, dok su nos i koža oko njega sklona rosacei. Voditi računa o svim ovim detaljima možda vam se čini pretjeranim, ali u praksi samo znači da ste beskompromisni po pitanju njege kože.

na koji način

U osnovi svega je to da budete svjesniji načina na koji njegujete lice i da usvojite neka znanja. Osnivačica brenda Decree Skincare dr Anita Sturnham kaže da za vrijeme tretmana mapira tzv "zone lica" kako bi svaku od njih precizno targetirala u ovisnosti od toga što kojem dijelu lica najviše treba. Pa, koji aktivni sastojci trebaju ići na određene dijelove lica? Dok su vitamin C i retinol dozvoljeni na cijelom licu i ne bi trebali praviti probleme većini ljudi, jeste li znali da vitamin C ne treba koristiti na bubuljicama, a retinol na dijelovima lica na kojemm ima rosacee. Drugim riječima, isplati se poznavati aktivne sastojke kako biste znali i što potencijalno može izazvati problem kako biste od njih izvukli maksimalan učinak i rizik sveli na minimum tako što ćete ih koristiti samo tamo gdje je potrebno.


Kombiniranje seruma za lice je put do lijepe kože. Evo kako da ovladate tehnikama (фото 1)

RETINOL 1%, THE ORDINARY

ZA MASNIJE DIJELOVE

Ovi dijelovi su kao stvoreni za aktivne sastojke - od AHA voćnih kiselina do nijacinamida koji upija višak sebuma do, naravno, retinola. Ne zaboravite da je i masnijim dijelovima potrebna hidratacija i ne preskačite hijaluronsku kiselinu. Probajte Retinol-phyto hijaluron gel Dr Kozarev.

Kombiniranje seruma za lice je put do lijepe kože. Evo kako da ovladate tehnikama (фото 2)

EFFECLAR ULTRA KONCENTRISANI SERUM, LA ROCHE-POSAY

protiv bubuljica 

Salicilna kiselina je idealna za dubinsko čišćenje kože i ima protuupalno djelovanje što je čini savršenom za borbu protiv bubuljica i mitesera, ali i za dermatitis. Probajte novi La Roche Posay’s Effaclar Ultra-koncentrirani serum.

Kombiniranje seruma za lice je put do lijepe kože. Evo kako da ovladate tehnikama (фото 3)

AMNIOTIQUE SERUM, BIOLOGIQUE RECHERCHE

ZA OZBILJNU HIDRATIZACIJU

Obrazi su generalno najsuvlji dijelovi lica i zato su najpodložniji iritacijama uslijed jakih aktivnih sastojaka, a ovo važi i za vrat. Optimalna hidratacija je ključna ako ih želite učiniti spremnim za neke od njih. Serum Amniotique od Biologique Recherche je prava hidratacijska bomba.

Kombiniranje seruma za lice je put do lijepe kože. Evo kako da ovladate tehnikama (фото 4)

GLYCO-C NOĆNE PILING AMPULE, VICHY

PROTIV PIGMENTACIJA

Glikolna kiselina za piling i vitamin C koji posvjetljuje kožu i vraća joj sjaj su idealni suborci protiv pigmentacijskih fleka. Probajte Glyco-C noćne piling ampule iz Liftactiv linije Vichy.

Kombiniranje seruma za lice je put do lijepe kože. Evo kako da ovladate tehnikama (фото 5)

INTRAL RESCUE SUPER CONCENTRATE, DARPHIN

protiv iritacije i crvenila

Birajte umirujuće sastojke koji imaju protuupalno djelovanje poput kamilice, kurkume, aloje i probiotika. Probajte Intral Rescue Super Concentrate od brenda Darphin.

VRIJEME JE DA POČNETE SA STRATEŠKIM KORIŠTENJEM SERUMA

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više