Search

Koozmetik – ručno rađena kozmetika s potpisom prirode

Koozmetik – ručno rađena kozmetika s potpisom prirode

Mladi beogradski brend preparative kozmetike


Image: Promo

"Mislimo da je život danas suviše brz i kompliciran da bismo ga još više komplicirali. Njegovati se koristeći minimalni broj proizvoda s najboljim mogućim efektom naša je ideja i želja i naš moto..."

Daniela Stanković i Jovana Antić odlučile su u kaosu svakodnevice pronaći neki viši smisao, pročistiti ga te poboljšati kvalitetu života svima onima koji žele u svoju kozmetičku rutinu unijeti samo najbolje od prirode. Ideja o pokretanju vlastitog brenda kozmetike nametnula se sasvim prirodno, posebice zato što su Daniela i Jovana i same pobornice zdravog i jednostavnog načina života, a prirodnu kozmetiku koriste već godinama. Svoju kozmetiku ovaj dvojac spravlja u jednom laboratoriju u Beogradu, a prilikom kreiranja najfinijih krema koriste isključivo sirovine iz inozemstva i to prema najvišim EU standardima i provjerenoj recepturi koju su s timom stručnjaka i suradnika marljivo razrađivale, unaprjeđivale i testirale, najprije na sebi, a zatim su i bliske osobe te prijatelji ukazali povjerenje i oduševili se preparatima, a zatim se stvar, razumljivo, počela intenzivnije razvijati.  

Koozmetik – ručno rađena kozmetika s potpisom prirode (фото 1)

Budući da ne pristaju na kompromise te u proizvodnji Koozmetik preparativne kozmetike u obzir uzimaju samo ono što je prirodno, a odbacuju bilo što što bi moglo naštetiti našem organizmu, Daniela i Jovana pojašnjavaju: "Duboko vjerujemo u povezanost svega u prirodi. Vjerujemo da je podjednako važno hraniti tijelo, um i emocije. Nastojimo širiti svoje vidike, biti aktivne i pozitivne, oslanjati se na prirodu. Voljeti sebe i tu ljubav prenositi dalje." Tako u asortimanu Koozmetik proizvoda možete pronaći birane sastojke koji dolaze iz prirode kao što su razna visokokvalitetna ulja (ulje slatkog badema, ulje jojobe, ulje lješnjaka, ulje koštica grožđa, kokosovo ulje, ulje nevena, ulje avokada, hladno prešano maslinovo ulje, ulje makadamije, ulje argana, ricinusovo ulje), shea maslac, aloa vera, prirodni pčelinji vosak, prirodni kolagen, vitamin A, vitamin E, hijaluronska kiselina, pantenol provitamin b5, protein iz pšenice, začinsko bilje poput lavande, ružmarina, limunske trave, lovora, mente, bosiljka i brojnih cvjetnih i voćnih sastojaka kao što su bergamot, ruža, sandalovina, grejp, naranča, dinja, mandarina, jagoda, ali još mnogo više.  

Koozmetik – ručno rađena kozmetika s potpisom prirode (фото 2)

Koozmetik – ručno rađena kozmetika s potpisom prirode (фото 3)

Koozmetik – ručno rađena kozmetika s potpisom prirode (фото 4)

Svoju pročišćenu, holističku i minimalističku filozofiju odlučile su ugraditi i u ambalažu proizvoda, koja je izrađena od 100-postotnog recikliranog papira, a koja istinske zaljubljenike u minimalizam neće ostaviti ravnodušnima. 

"Kad nešto radite s ljubavlju i radujući se, rezultat nekad dolazi i lakše nego što to očekujete. To je upravo i taj holistički pristup koji pokušavamo primijeniti i na taj način educirati ljude da ga prihvate: da vole zdravo, lijepo, jednostavno i lako i da u sve što rade ulažu pozitivnu energiju kako bi imali kvalitetniji i sretniji život... U tom je smislu i naš dizajn, kombinacija sastojaka i kolekcija proizvoda koje smo ponudili jezgrovita i minimalistička."

Koozmetik – ručno rađena kozmetika s potpisom prirode (фото 5)

U cijeloj priči na putu do završnog proizvoda Daniela i Jovana uložile su dvije godine marljivog rada i same osmislile ime brenda i dizajn, međutim u tome su im podršku pružile Aleksandra Perović Mihajlović i Milica Pantelić (grafički dizajn), a u razradi su sudjelovali i Neven Oljačić i Igor Miletić. Službeno predstavljanje brenda Koozmetik odvilo se u sklopu sajma kozmetike u Beogradu sredinom listopada, a kako djevojke kažu, reakcije klijenata izrazito su pozitivne i što se tiče kvalitete, ali i dizajna proizvoda. 

Koozmetik – ručno rađena kozmetika s potpisom prirode (фото 6)

Dvojac se pobrinuo za sve tipove kože i u ponudu Koozmetik preparative uključio hidratantnu kremu za lice za normalnu, suhu, mješovitu i masnu kožu lica, zatim kremu za zrelu kožu lica, serum za sve tipove kože, univerzalni balzam za usne, dezodorans, mlijeko za tijelo, univerzalni melem, šampon i regenerator za kosu i još neke zanimljive proizvode koje možete pronaći na njihovoj Facebook stranici

Koozmetik – ručno rađena kozmetika s potpisom prirode (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više