Search

Kovrčava kosa ljeti zahtijeva posebnu rutinu: probajte ovih 9 trikova

Kovrčava kosa ljeti zahtijeva posebnu rutinu: probajte ovih 9 trikova

Tekst: BURO.


Kovrčava kosa tijekom ljeta postaje čak i lomljivija i osjetljivija od drugih tipova kose i jako lako gubi svoj sjaj. Ovo je potpuno logično kada se uzme u obzir da su kovrčave vlasi po svojoj prirodi i strukturi suše i poroznije od svih ostalih. Zato im je neophodna posebna njega, a evo što ona treba uključivati.


koristite šampon i balzam u isto vrijeme

Šampon nanesite samo na kožu glave i korijen, a na dužinu kose stavite samo balzam, tako da on ima vremena djelovati dok šamponirate. Isperite oba istovremeno, a odlučite se za hranljive formule namijenjene kovrčavoj i valovitoj kosi.

Kovrčava kosa ljeti zahtijeva posebnu rutinu: probajte ovih 9 trikova (фото 1)

SHAMPOOING CREME MOELLE DE BAMBOU I CREME REGENERATRICE, OBA LEONOR GREYL


Birajte šampon bez sulfata

Sulfati mogu dehidrirati kožu glave ali i dužinu vlasi, te cijelu kosu učiniti suhom i lomljivom. Za čestu upotrebu najbolje je koristiti formule koje ih ne sadrže, a jače čistače samo povremeno (šamponi bez sulfata često nisu sami dovoljni na duge staze).


probajte uradi-sam maske prije pranja kose

Prije pranja nanesite kokosovo ili ekstra-djevičansko maslinovo ulje na dužinu kose. Ovo će omekšati vlasi, učiniti da se manje mrse i lakše raščešljavaju ali i povećati nivo vlage u njima. U ulje možete dodati i malo meda ili aloju.

○ Nanesite mješavinu na vlažnu kosu, ravnomjerno rasporedite po dužini, a zatim blago utrljajte i u tjeme. Ostavite da djeluje oko pola sata, a zatim operite šamponom.


ne zaboravite na masku

Maska za intenzivnu njegu je leti neizostavna, a možete je koristiti i do 3 puta tjedno. 


razmrsite kosu pod tušem

Svi znamo da mokru kosu ne treba čupati češljem zato što je tada još osjetljivija. Ipak, ovaj rizik ne postoji dok ste pod tušem, a kosa nije obrisana ručnikom već kroz nju još uvijek teče voda. Razmrsite je tako prstima, a zatim i širokim češljem. Nanesite zatim i balzam koji se ne ispire.


oblikujte kovrče gelom

Gel će istaknuti kovrče i dati im oblik, a količina koja će vam biti potrebna zavisi od veličine samih kovrča: što su sitnije, to je potrebno više gela. Ne morate čak ni koristiti gel koji je striktno namijenjen za stiliziranje kose, onaj čisti od aloje je dobrodošla alternativa (pogotovo ako ga pomiješate s malo arganovog ulja).


koristite ulje za kosu što češće

Ulje nanosite na vlažnu kosu u toku dana ali i pred spavanje, kao i na suhu kosu ujutro. Najbolje je da koristite proizvod koji u sebi sadrži arganovo ulje ali i njegove kombinacije s uljem jojobe, badema, marelice i sjemena grožđa.


zaštitite vlasi od sunca i soli

UV zračenje, morska sol i klor u vodi isušuju i oštećuju kosu. Prije plivanja na kosu nanesite malu količinu balzama i isperite kosu slatkom vodom čim izađete iz vode, a zatim nanesite zaštitni sprej. Na moru nemojte svaki dan prati kosu šamponom - pogotovo ne dužinu - pošto tako možete oštetiti njen zaštitni lipidni sloj.


osvježite kovrče sprejom

Puno ljudi zaboravlja na ovaj jako jednostavan korak. Za najbolje rezultate, osvježite kovrče sprejom i to na sljedeći način:

  • uzmite jednu kovrču
  • na nju nanesite sprej cijelom dužinom
  • omotajte je oko prsta i držite nekoliko sekundi
  • ponovite na cijeloj kosi

Kovrčavu kosu ne treba prečesto prati ali je zato svakodnevno treba osvježiti - pogotovo ljeti. Sprej s manuka medom i ceramidima je idealan za tu svrhu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više