Search

Kozmetika s kisikom je spas za kožu tijekom ljeta, probajte ovih 6 proizvoda

Kozmetika s kisikom je spas za kožu tijekom ljeta, probajte ovih 6 proizvoda

Tekst: BURO.


Svi smo čuli za profesionalne tretmane aktivnim kisikom i isprobali aktivni kisik kod kuće, ali jeste li znali da su kućne kreme, serumi i maske s kisikom jedna od najboljih stvari koje - pogotovo ljeti - možete napraviti za svoju kožu? Ako je odgovor “ne”, ovo je članak za vas. Evo i zašto.


ZAŠTO JE KOŽI POTREBAN kisik?

Kisik do svih stanica, pa i stanica kože, donosi arterijska krv koja je njome zasićena. Koža također prima kisik iz svoje neposredne okoline putem disanja. A zbog čega joj je kisik važan? Prije svega, zato što potiče proizvodnju kolagena i elastina, pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, usporava proces starenja i pospješuje cirkulaciju krvi. Pored toga, on pomaže u liječenju nekih oblika akni jer je bakterija P. acne, koja uzrokuje upale, anaerobna - drugim riječima, ne voli kisik.


KAKO DA ZNATE fali li vašoj koži kisik?

Ljudi koji žive u velikim gradovima (dakle, većina nas) definitivno pati od nedostatka kisika zbog minimalne količine vremena na svježem zraku i života u nezdravim uvjetima. Kao rezultat hipoksije, odnosno smanjenja količine kisika u stanicama i tkivima - sinteza kolagena, elastina i hijaluronske kiseline se smanjuje, a prirodna antioksidativna obrana postaje slabija. Na koži se vide sljedeći simptomi: taman sivkasti ten, suhoća, pojavljuju se sitne bore, podočnjaci ali i osipi.


može li koža primiti kisik iz kozmetike?

Može ali samo u određenoj i manjoj mjeri. Važno je imati na umu da, iako kozmetika sa kisikom pomaže koži, koža se primarno hrani putem krvnih žila. Dakle, bilo koja krema ili maska samo nadopunjuju i poboljšavaju rad iznutra. U slučaju ozbiljnog nedostatka kisika, kozmetičar može predložiti mezoterapiju kisikom, ozonsku terapiju ili koktele s kisikom.


BURO. IZBOR


BIOTHERM

SKIN BEST OXYGEN LOTION

Cijela linija Skin Oxygen zasniva se na prirodnom ekstraktu alge Chlorella nazvane „alga koja diše”, te svaki njen proizvod potpomaže prirodni obrambeni mehanizam kože i pošteđuje je napada nečistoća kojima je izložena u urbanoj sredini. Skin Oxygen losion oslobađa kožu od nečistoća. Njegova tekstura lagana je poput vode i umanjuje vidljivost pora.

Kozmetika s kisikom je spas za kožu tijekom ljeta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 1)

VICHY

SLOW ÂGE NOĆNA KREMA

Prva Vichy noćna njega koja obogaćuje kisikom i obnavlja kožu izloženu negativnim utjecajima iz okoline. Poboljšava stanično disanje i regeneraciju kože iz noći u noć te djeluje na postojeće znakove starenja: bore, kožu bez sjaja, tamne mrlje i gubitak elastičnosti) pa je koža hidrirana, glatka i blistava.

Kozmetika s kisikom je spas za kožu tijekom ljeta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 2)

OMOROWITZA

OXYGEN BOOSTER

“Oxygen booster” dizajniran je da udahne novi život umornoj koži. Ovaj tekući gel za hlađenje razvijen je sa sistemom Hidro Mineral Transference™ patenta za isporuku molekula kisika direktno do epidermisa. Obogaćen je hijaluronskom kiselinom, te sprečava masnoću i vraća tonus koži.

Kozmetika s kisikom je spas za kožu tijekom ljeta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 3)

BIOLOGIQUE RECHERCHE

MASQUE VIP O2

Masque VIP O2 je moćna maska koja neutralizira zagađivače kako bi se spriječilo njihovo prodiranje do stanica kože i eliminirao stanični otpad nastao oksidacijom lipida i proteina, dok njeni hidratantni aktivni sastojci njeguju kožu izloženu atmosferskom zagađenju urbanog života.

Kozmetika s kisikom je spas za kožu tijekom ljeta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 4)

GLAMGLOW (SEPHORA)

BUBBLESHEET™ Oxygenating Deep Cleanse Mask

Ova pjenasta maska efikasno uklanja šminku, prljavštinu i višak sebuma. Kisik i aktivni ugljen crnog bambusa, ekstrakt zelenog čaja razbuđuju ten, dok svježi citrusi okrepljuju čula. Maska efikasno uklanja mrtve stanice s lica i ujednačava teksturu svih tipova kože.

Kozmetika s kisikom je spas za kožu tijekom ljeta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 5)

(MALIN+GOETZ)

DETOX FACE MASK

Ova maska za lice sa mjehurićima koristi sredstva za čišćenje kisikom umjesto jakih čistača i pruža manje abrazivnu alternativu onima koji traže dubinsko čišćenje. Pored kisika, sadrži optimalnu količinu vitamina C, ekstrakt bijelog čaja, vitamin E i ulje slatkog badema i pomaže u postizanju svjetlijeg i čistijeg tena.

Kozmetika s kisikom je spas za kožu tijekom ljeta, probajte ovih 6 proizvoda (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više