Search

Kozmetika u hladnjaku: da/ne i zašto?

Kozmetika u hladnjaku: da/ne i zašto?

Odgovaramo na vječno pitanje

Urednik: E.G.


Image: Buro247.rs

2019. ćemo pamtiti kao godinu u kojoj su svi načini na koje držimo stvari kod kuće postali nevjerojatno stylish. Okrivite Instagram ili sad već dobro poznat Marie Kondo efekt ali danas sve što posjedujete treba imati svoje određeno mjesto, a to mjesto ne vrijedi puno ako ujedno nije lijepo (i Insta-friendly).

Dakle, uz elegantno organizirane police na kojima ste izložili svu svoju kozmetiku i fotogeničnih aranžmana na toaletnom ormariću, sad vam treba i beauty hladnjak- u kojem ćete držati sve proizvode koje koristite, a koji zahtijevaju čuvanje na niskim temperaturama.

Kozmetika u hladnjaku: da/ne i zašto? (фото 1)

Ako volite kozmetiku velike su šanse da vam se nalazi svuda po stanu: u ormariću u kupaoni, oko lavaboa, na noćnom ormariću... Vrlo vjerojatno već nešto od svega toga držite u svom kuhinjskom hladnjaku. Sam koncept nije potpuno nov, dobro je poznato da neki proizvodi za njegu kože duže traju ako se čuvaju na temperaturi nižoj od sobne. Niske temperature sprečavaju razvoj loših bakterija i gljivica (pogotovo na proizvodima koje uzimate iz ambalaže prstima), kao i oksidaciju koja je neminovna u dodiru sa zrakom.

I što se konkretno treba nalaziti u jednom beauty frižideru? Ne samo ono što dobro izgleda na fotografijama- postoje stvarni razlozi (i to dobri) za kupovinu istog!

Rekviziti za masažu lica

Roleri poput onog od žada već sami po sebi hlade, a dodatno rashlađeni postaju dvostruko efikasniji. Pospješuju limfnu drenažu (i time smanjuju otečenost) i čine ten sjajnijim tako što ubrzavaju cirkulaciju.

Sheet maske

Elastične sheet maske su svakako bolje od običnih, a kad se drže u hladnjaku postaju najbolja stvar za oporavak umorne kože. Zatežu je, hidriraju, smanjuju crvenilo i otečenost. Isto vrijedi i za maske za kožu oko očiju u vidu flastera.

Kozmetika u hladnjaku: da/ne i zašto? (фото 2)

Serumi koji sadrže nestabilne aktivne sastojke

Jeste li znali da je vitamin C osjetljiv na kisik, svjetlost i više temperature? Ako želite da svoja moćna svojstva zadrži do posljednje kapi, najbolje je da ga čuvate na hladnom i mračnom mjestu.

Dnevna krema

Ovo, naravno, nije obavezno ali sve su kreme i losioni na bazi vode, kao i u formi gela su efikasniji kad se rashlade. Kreme za lice i njegu kože oko očiju će bolje zatezati kožu, ublažavati otečenost i privremeno smanjivati pore.

Sprejevi za njegu

Neovisno o tome koja im je svrha- toniranje, osvježavanje ili hidratacija - rashlađene kapljice bit će kao kapi kiše na vašoj koži. Ovi sprejevi su korisni za mnoge stvari budući da fiksiraju šminku i daju instant svježinu koži.

Probiotici, suplementi i potpuno prirodni proizvodi

Svi proizvodi koji u sebi sadrže kulture probiotika moraju biti na hladnom kako bi se produžio život korisnih bakterija. Uz to, kozmetika koja ne sadrži konzervanse, kao što je paraben, ima kraći rok trajanja ako se čuva na sobnoj temperaturi.

Lak za nokte

Niske temperature će produžiti stabilnost formule i spriječiti raslojavanje i zgušnjavanje laka.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više