Search

Doznali smo sve o najekskluzivnijem, ali i najmoćnijem kompleksu za dugovječnost

Doznali smo sve o najekskluzivnijem, ali i najmoćnijem kompleksu za dugovječnost

Tekst: BURO.


Image: Promo

Kako je za proizvodnju vrhunskog vina potrebno vrhunsko grožđe, a za pripremu jela vrijednog Michelinove zvjezdice vrhunske namirnice, tako su i za proizvodnju kozmetike najviše kvalitete i potrebni i isti takvi sastojci. Upravo se tom mišlju vodi švicarska kozmetička kuća La Prairie, vodeći brend u svijetu luksuzne kozmetike, poznat po tome da u svojim premium formulama koristi platinu, metal za koji se vjerovalo da je eliksir dugovječnosti i da ima magična svojstva, zatim zlato, jedan od prvih medicinskih sastojaka ikad preprisanih te sastojak po kojem su i najpoznatiji - dragocjeni kavijar iz morskih dubina, čarobni izvor intenzivnih hranjivih tvari i velikih regenerativnih sposobnosti koji postiže nevjerojatne rezultate u učvršćivanju kože, a koji je sada postao i sastojak dekorativne kozmetike s potpisom La Prairiea.

Sve je počelo u nekad aristokratskom odmaralištu Montreux, smještenom podno švicarskih Alpa, uz Ženevsko jezero gdje se smjestila glasovita klinika Clinique La Prairie, već gotovo 90 godina sinonim za ekskluzivitet, luksuz i holistički i rezultatima gonjen pristup dugovječnosti, ali i održavanju mladolikog izgleda.

U klinici je radio i glasoviti liječnik, profesor Paul Niehans koji je još 1931. predstavio koncept stanične terapije koja je kliniku 1953. i proslavila te joj priskrbila cijeli niz slavnih pacijenata - prvo Papu Pia XII, zatim brojne državnike, ali i holivudske zvijezde poput Marlene Dietrich ili Caryja Granta. Kada je u dobi od 91 godine 1971. umro, Niehans je za sobom ostavio nepreglednu količinu istraživanja, desetljeća proučavanja stanične terapije te brojne zapise o filozofiji klinike - kako živjeti dulje i kvalitetnije.

Doznali smo sve o najekskluzivnijem, ali i najmoćnijem kompleksu za dugovječnost (фото 1)

Sedam godina kasnije, 1978., na temeljima koje je utabao Niehans, klinika je dobila i svoj kozmetički brend - La Prairie. Baza gotovo svih njihovih proizvoda postala je "ekskluzivni stanični kompleks", patent kuće koji potiče obnovu stanica, toliko poseban da se u njegovu zaštitu već gotovo četrdeset godina ulaže toliko pažnje da se cijeli ni ne proizvodi na jednom mjestu. Poseban tim ljudi na posebnoj lokaciji proizvodi fermentirani kvasac, na drugom se mjestu odvija fermentacija mikroorganizama, a na trećem se sve povezuje u jednu formulu. Uz to, ne postoji niti jedan jedini stručnjak kojem je poznata točna receptura i način proizvodnje.

Skin Caviar Eye Lift

Ipak, i unatoč tome što iza La Prairiea stoji cijeli niz istraživanja i patenata, kavijar je i dalje široj javnosti najpoznatiji sastojak kojeg koriste, a kako i ne bi bio kada je jedan od ključnih sastojaka cijelog niza njihovih najpoznatijih proizvoda kao što je, primjerice, Skin Caviar Eye Lift, prvi serum za otvaranje očiju za cijelo područje oko očiju, uključujući i obrve - nježan, ali učinkovit odgovor na podizanje i učvršćivanje očiju.

Doznali smo sve o najekskluzivnijem, ali i najmoćnijem kompleksu za dugovječnost (фото 2)

Skin Caviar Eye Lift moćna je kombinacija dviju formula obogaćenih Caviar Premier i La Prairie Exclusive Cellular Complex, koji koristi najsuvremenija biotehnološka istraživanja kako bi vratili novi život i energiju u same stanice u kojima se ljepota rađa. Koristeći inovativne algoritme posebno razvijene za proučavanje podataka Skin Caviar Eye Lift, znanstvenici iz La Prairie otkrili su da se redovitom uporabom s vremenom otvaraju oči dok se obrisi očiju i obrve pojavljuju redefinirani. Gornji kapak izgleda zategnuto, dok su "vranina stopala" vidno umanjena. Inovacija koja definira Skin Caviar Eye Lift nije ograničena samo na njegovu vrhunsku formulu. Inspiriran dizajnom bočica Skin Caviar Liquid Lift i njegovim vidljivim zrncima kavijara, ovaj najnoviji tretman za područje oko očiju je omaž potenciji i popuštanju od ikoničnih zlatnih perli od kavijara La Prairie. Pritiskom na aktivirajuću pumpu, dvije formule - jedna u kapsuli zrnca, druga u inovativnoj turmalinsko-ružičastoj gel-kremi emulziji, svaka smještena u zasebnim komorama kako bi održali svoju čistoću - sastavljeni su u mehanizmu patenta koji ih svježe kombinira sa svakom uporabom. Rezultat je izvrsno teksturiran serum koji se topi u koži s osvježavajućim dodirom i trenutkom napetosti.

U nastojanjima da svojim klijentima ponude bezvremensku ljepotu, u La Prairieu su tražili način da maksimalno iskoriste sav potencijal kavijara, stvorena je Skin Caviar Complexion linija, linija dekorativne kozmetike, to jest, podloga i pudera obogaćenih moćnim kavijar kompleksom.

Skin Caviar Powder Foundation

Kao prva podloga obogaćena kompleksom kavijara, Skin Caviar Powder Foundation kremaste je teksture s baršunastim finišem, odlično se nadograđuje i blenda, a ten cijelog dana ostaje matiran, ali i osvijetljen i svjež. Također, obogaćen je kompleksom kavijara te tako koži osigurava sve potrebne nutrijente.

Doznali smo sve o najekskluzivnijem, ali i najmoćnijem kompleksu za dugovječnost (фото 3)

Osim formulom, Skin Caviar Powder Foundation osvaja i pakiranjem. Kao i kada su svi ostali u La Prairie proizvodi u pitanju, i ova je podloga upakirana u kutijicu čiji je dizajn inspiriran Bauhausom, a radi se o kobaltno plavoj kutijici s dva stakla - jednim klasičnim i jednim koje uvećava.

Skin Caviar Loose Powder

Kao nadmoćna fuzija znanosti o kavijaru i znanosti o bojama, Skin Caviar Loose Powder puder u prahu, kombinira kavijar kompleks s naprednom mješavinom pigmenata koji osiguravaju besprijekoran izgled, svježinu i ono najbitnije matirani ten tijekom cijeloga dana, a koža je pritom nahranjena. Također, i Skin Caviar Loose Powder dolazi u posebnom pakiranju: radi se o specijalno konstruiranoj kutijici s jedinstvenim mehanizmom zatvaranja.

Doznali smo sve o najekskluzivnijem, ali i najmoćnijem kompleksu za dugovječnost (фото 4)

Iz spremnika, naime, izlazi točno onoliko koliko vam je potrebno, a dolazi i s dodatnim, putnim pakiranjem koje se jednostavno puni i prati vas tijekom cijelog dana - za eventualne popravke tijekom dana.

Već gotovo devedeset godina, prvo La Praire klinika, a zatim i istoimeni kozmetički brend, promoviraju holistički pristup ljepoti i dugovječnosti; vjeruju da tek cjelovit pristup ljepoti i wellbeingu može polučiti rezultate, podići razine energije i stanične obnove ključne za dugovječnost. A iako se njihovi proizvodi razvijaju – pa su tako pronašli način da i dekorativnu kozmetiku oplemene svojim moćnim staničnim kompleksom – u ovom švicarskom brendu neke stvari se nikada ne mijenjaju. I toliko godina kasnije njihova se filozofija i dalje temelji na minimalističkoj estetici, rigoroznim standardima kvalitete i obećanju bezvremenske ljepote.

Leave a comment

više