Search

Laseri u službi ljepote

Laseri u službi ljepote

U poliklinici Bagatin

Urednik: A.P.


Image: Press

Tijekom posljednjih 10 godina, otkrića u medicini i estetici omogućila su obnovu najosjetljivijih dijelova kože i tretiranje problema koji su se nekada smatrali nerješivim. Jedno od tih otkrića su zasigurno laserski tretmani koji se u medicinske svrhe koriste već dugi niz godina, a sada su pronašli i svoje mjesto među estetskim tretmanima lica i tijela.

Najbolji su izbor za tretiranje raznih problema kože - od prvih bora i staračkih pjega, do kapilara i hiperpigmentacija, a mogu se ukloniti i omražene dlačice te promjene na koži poput madeža, bradavica, strija i tetovaža. Idealno vrijeme za sve laserske tretmane je kasna zima, što znači da imate dovoljno vremena za odraditi potreban broj tretmana i dobiti očekivane rezultate. U nastavku vam donosimo vodič kroz najpopularnije laserske tretmane na tržištu.

Brisanje tragova starenja
Naša koža s godinama gubi svoju moć samoobnove, elastičnosti, mekoće. Pojavljuju se nesavršenosti i znakovi starenja koje želimo zauvijek izbrisati ili barem ublažiti. Za uklanjanje sitnih bora na licu, proširenih pora i neujednačenog tena, tretman laserskog pomlađivanja kože, poznatiji i kao "Skin Rejuvenation" idealan je za vas. Tehnika rabi lasersku zraku za smanjenje efekata starenja na koži, posebno je učinkovita na koži lica i vrata, no može se primijeniti i na bilo koje drugo područje kože.

bagatin

Trajno uklanjanje dlaka
Upotreba britvica, voska ili krema za depilaciju postali su sastavni dio života gotovo svake žene. No, ovdje napokon imamo veliki "ali". Ali, zahvaljujući tehnologiji lasera, danas se dlačica možete riješiti na gotovo svim područjima lica i tijela. Vaš saveznik u dugotrajnom uklanjanju dlačica je diodni laser opremljen sa sustavom koji hladi tretirano područje neposredno prije nego li se emitira puls. Najveća prednost laserskog uklanjanja dlačica jest da je tretman brz, cilja na desetke dlačica odjednom što smanjuje broj potrebnih tretmana, učinkovit je i gotovo bezbolan.

bagatin

Za kožu bez ožiljaka
Velika je zabluda da se strije ne mogu ukloniti i da se ne može reducirati vidljivost ožiljaka. Danas se ove pojave na koži mogu vidno ublažiti kombinacijom vrhunskih lasera i drugih, komplementarnih metoda. U Poliklinici Bagatin strijama i ožiljcima pristupa se na poseban, multidisciplinaran način, uz pomoć kombiniranog djelovanja Q-switch i frakcijskog lasera. Ožiljci su značajno manje vidljivi kroz samo par brzih, laganih tretmana nakon kojih ostaje samo glatka, privlačnija koža.

Tetovaže i nisu nužno vječne
S rastom popularnosti tetovaža, sve je više ljudi koji su u potrazi za njihovim uklanjanjem. Posljednja istraživanja pokazala su da je čak 20% osoba s tetovažom požalilo zbog svog tetoviranja. Srećom, danas postoji TattooStar Effect Combo laser, najučinkovitiji Q-switch laser na tržištu, koji će ukloniti ili značajno izblijedjeti tetovaže. Zraka prodire kroz kožu i dopire do čestica tinte, pigmenti apsorbiraju svjetlosnu energiju te se raspadaju, a limfni sustav tijela ih apsorbira i uklanja. Zahvat je brz i učinkovit te ne uzrokuje ozljede i ožiljke.

tattoo


"Zbogom" dosadnim venama i kapilarama

Noge su najopterećeniji dio tijela. Izložene su konstantnom pritisku tjelesne težine prilikom dugotrajnog stajanja, hodanja, ali i sjedenja. Naočigled bezopasne radnje, ustvari dovode do slabije i prekinute cirkulacije što rezultira proširenim venama i kapilarama. Najučinkovitiji načini uklanjanja vena i kapilara na licu i tijelu su kroz terapije žutim laserom i diodnim laserom kojima se u samo nekoliko dolazaka može vidno smanjiti ili u potpunosti ukloniti ove pojave.

Uklonite madeže i zaboravite na brigu
Lasersko uklanjanje Erbium laserom najjednostavnija je metoda za uklanjanje madeža kao i ostalih kožnih promjena poput bradavica, staračkih pjega i sličnih. Bezbolno je, ne zahtijeva kirurški rez, niti šavove na koži, a rezultati su odmah vidljivi. Također, kod laserskog uklanjanja madeža i ostalih promjena manja je vjerojatnost da će nastati ožiljci, što je slučaj kod drugih tehnika uklanjanja.

Bagatin

Laserom protiv karijesa
Laseri se koriste i u stomatologiji kao nadopuna standardnim stomatološkim zahvatima, a u nekim terapijama i potpuno zamjenjuju tradicionalni pristup. Laserska terapija pruža nježniju, manje invazivnu terapiju i štedi zubno tkivo, a ujedno pruža i bezbolniji tretman. Samo liječenje traje kraće, a oporavak je brži i ugodniji. U ponudi modernih poliklinika, poput Poliklinike Bagatin, na raspolaganju su vam tretmani poput laserskog izbjeljivanja zubi, laserskog liječenja karijesa te laserske terapije liječenja parodontnih bolesti.

Savršena tjelesna figura
Borba s viškom kilograma koji su još k tome neravnomjerno raspoređeni, kao i s viškom masnih naslaga, gotovo nikada ne prestaje. Inovativni tretman Zerona hladnim laserom jedinstven je način za smanjenje ili potpunu eliminaciju masnih naslaga na kritičnim područjima, dok istovremeno reducira celulit na trbuhu, stražnjici ili bokovima. Zerona laser zasjeo je na prvo mjesto i dokazano je najbolji tretman oblikovanja tijela na svijetu.

Bagatin

Kada govorimo u brojkama, Poliklinika Bagatin referentni je centar za čak 3 vrhunska i svjetski poznata proizvođača lasera, u ponudi imamo 8 lasera kojima se mogu tretirati gotovo svi navedeni estetski problemi, a stručni tim za lasere čini 7 specijalista i kozmetologa koji su prošli niz edukacija, a iza sebe imaju tisuće odrađenih tretmana i isto toliko zadovoljnih klijenata. Cilj je pružati samo najmodernije, najefikasnije i najsigurnije tretmane kako bi se osigurali vrhunski rezultati te ispunila očekivanja klijenata. A hladni dani koji predstoje idealno su vrijeme za lasere!

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više