Search

Make-up savjeti za posljednji trenutak

Make-up savjeti za posljednji trenutak

Saša Joković, Simona Antonović i Ana Rajić

Tekst: Ana Pavić


Image: Foto: Promo,
Buru.ru

Make Up Savjeti

Do ludog novogodišnjeg tuluma dijeli vas samo nekoliko sati, a još nemate ideju kakav make up odabrati? U pomoć vam pristižu tri najbolja hrvatska make-up artista koja su samo za čitatelje Büro 24/7 izdvojili tri fascinantna make-up looka koja možete izvesti i u kućnoj radinosti. Od prozračnog Chanela, metalik seksepilnog pogleda kakav predlaže kuća Gucci i zavodljivih crvenih usana koje su prikazali Dolce & Gabbana, sigurni smo da će svatko od vas pronaći idealno make-up rješenje za sebe.

Saša Joković - Chanel

Chanel

Za novogodišnji make-up predlažem svjež izgled kakav je prikazan na reviji kuće Chanel. Ovaj revijski look možete prilagoditi na način da rumenilo samo lagano nanesete na vrh jagodica te izbjegnete postavljanje na cijelu čeonu kost. Ten mora biti prozračan s blagim roskastim akcentima na obrazima. Obrve su okvir cijelog lica te predlažem da ih popunite olovkom i prigodnim sjenilom. Pazite na nijansu koja ne smije previše odudarati od boje vaših prirodnih obrva. Ako ne možete bez tuša, ovom looku možete dodati tanku crtu na gornjem kapku. Usne lagano natapkajte s baby roza ružem i ako želite premažite s jednim slojem neutralnog sjajila.

Simona Antonović - Dolce & Gabbana

Dolce&Gabbana

Crveni poljubac je make-up sezone koji nikada i nikako neće izaći iz mode pa predlažem da ga nosite i ove zime. Obavezno ide uz porculanski ten, minimalan make-up na ostatku lica i eventualno crnu liniju uz gornji rub kapka, no izvučenu olovkom za mekši dojam. Navečer linija može biti izvučena tušem. U svakom slučaju, nakon što ste nanijeli crveni ruž, lagano usne potapkajte prstom kako bi izgledale što putenije. Ovaj make-up možete nositi kako danju, tako i navečer.

Ana Rajić - Gucci

Gucci

Kao jedan od ljepših ovosezonskih lookova istaknula bih make-up koji je predstavila Pat McGrath za Gucci. Glavni akcent je na očima koje su sjenčane prekrasnim nijansama metalik crvene, od bordo prema truloj višnji. Kako bi se oči više istaknule, obrve su posvijetljene do te mjere da su gotovo nevidljive. Za izvedbu ovog make-upa, koji je sav u očima, potrebna su sjenila u bordo, čokoladno-smeđoj i crnoj, crna olovka i maskara. Preko cijelog kapka kao bazu potrebno je nanijeti sjenilo, zatim s crnom olovkom uokviriti donji kapak s unutarnje strane. Pregibe i vanjske kutove oka blago osjenčati tamnosmeđim ili crnim sjenilom koje se može ublažiti tapkanjem prstima ili štapićima za uši. Važno je sjenčati u smjeru prema vanjskom dijelu obrva, ali svakako ostaviti čistim područje ispod obrva cijelom duljinom. Za kraj kako bi postigli sjaj na očima dobro je premazati unutarnje dijelove kapka crvenkastim metalik masnim sjenilom. Maskara se nanosi u debelom sloju na gornje i donje trepavice. Obraze je dovoljno blago konturirati, a na usne staviti ruž prljavo roze nijanse ili samo balzam.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više