Search

Mijo Majhen: 3 najbolja proizvoda za jesensku njegu kose

Mijo Majhen: 3 najbolja proizvoda za jesensku njegu kose

Zdrava kosa je najljepša

Urednik: BURO.


Godišnji odmori već su davno prošli, ali vaša kosa još pamti utjecaje sunca i UV zraka

Nakon dugog izlaganja suncu struktura vlasi se oštećuje i isušuje, a boja postaje blijeda. Sve to rezultira poroznom kosom koja gubi proteine i postaje beživotna. Zdravu kosu ponovno možete dobiti u nekoliko koraka:

Kosu svakako treba osvježiti šišanjem. Odrežite malo više vrhova nego inače. Time ćete ukloniti sve suhe vrhove koje je oštetilo sunce i ostaviti samo sjajniji dio kose koja će automatski izgledati zdravije, živnut će i dobiti na volumenu. Ako bojite kosu ili radite pramenove kosa na suncu blijedi te gubi boju i sjaj brže nego prirodnija. Svakako je ponovno obojite nakon mora tako joj dajući novi sjaj, ali sve to uz dodatnu njegu koja će joj vratiti vlagu. 

Njega kose je zapravo najbitnija nakon izlaganja suncu. Kosi treba vratiti sjaj i vlagu koju je izgubila od sunca te njenoj strukturi vratiti proteine da bi bila zdrava, sjajna, zaglađena i puna života. Za njegu vam preporučujemo sljedeće proizvode koje možete nakon tretmana u salonu nastaviti koristiti i kod kuće.

John Masters Organics - šampon i rekonstruktor od meda i hibiskusa te biljni pakung

John Masters
Prirodni šampon možete koristiti svakodnevno za oštećenu kosu nakon izlaganja morskoj soli. Ekstrakti meda i hibiskusa s ostalih 9 organskih biljaka prodiru duboko u vlas i daju joj puno hranjivih tvari te kosa nakon svake upotrebe postaje snažnija i zdravija. Med je hidratizira, hibiskus hidratizira vlasište, a proteini soje, riže i zobi daju amino kiseline koje jačaju kosu. Sa šamponom svakako se koristi rekonstruktor umjesto regeneratora. Također se sastoji od meda i hibiskusa te je pojačan s dodatnih 14 organskih ekstrakta biljaka i ulja. Zadaća mu je rekonstruirati kosu istim kiselinama koje nalazimo u mladoj kosi te obnoviti oštećenu i tretiranu kosu. Za dublju obnovu i njegu možete u rekonstruktor kapnuti 3 kapi John Masters biljnog pakunga koji je 100%-tna mješavina biljnih i eteričnih ulja te će odlično zagladiti kosu.

Kérastase - Nutritive linija

John Masters
Za njegu kose nikada ne možete pogriješiti s Kérastase šamponima. Bain satin 1 super je izbor za vraćanje vlage te mekoće i sjaja kosi. Ekstrakt irisa zaštitit će kosu od oksidacije, a lipidi i proteini obnoviti suhu vlas. Uz šampon svakako ide i regenerator u obliku maske koji je potrebno aplicirati nakon svakog pranja. Masque Nutri-Thermique je tretman za kosu koji daje intenzivnu njegu i vlažnost od korijena do vrhova. Stavite je nakon pranja kose, držite na glavi oko 5 minuta i raščešljajte kosu prije ispiranja. Maska sadrži dovoljnu dozu proteina i lipida koji će nahraniti kosu od korijena do vrha te ima poseban sastojak koji sve to pohrani duboko u vlakno.

Schwarzkopf Professional - Bonacure linija, šampon i maska

Schwarzkopf

Moisture Kick šampon je idealan za vraćanje vlage te nježno čisti kosu i vlasište. Formula bez silikona daje dodatnu vlagu i pomaže pri sprečavanju daljnje dehidracije. Uz šampon se super nadovezuje i Moisture Kick maska za dubinsku njegu. Maska vraća elastičnost kosi te pomaže zadržavanju vlage. Intenzivno hidratizira kosu te popunjava oštećenja na vanjskom sloju kose za što su zaslužni polimeri na bazi prirodnih sjemenki biljke guara. Kosa će vam biti mekana i podatna. Za dodatnu njegu u masku možete dodati nove ampule Power Shot za intenzivnu njegu. Možete sami kombinirati koje ćete ampule miješati s maskom te birati želite li  još dodatne vlage, sjaja ili mekoće.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više