Search

Mirela Forić Srna: očaravajući vikend na sjeveru Francuske sa Chanelom

Mirela Forić Srna: očaravajući vikend na sjeveru Francuske sa Chanelom

Tri dana druženja

Tekst: BURO.


Image: Chanel Press/Privatni Album

Kuća Chanel je protekli vikend organizirala elegantno druženje u Normandiji, a povodom predstavljanja novih parfema Les Eaux De Chanel...

Druženje je organizirano za odabrane predstavnike medija iz cijele Europe, a uz PR tim kuće Chanel, glavni domaćin je bio tvorac Chanelovih parfema, Olivier Polge koji je na brunchu upriličenom u ladanjskoj kući u Tourevillu prisutnima otkrio inspiraciju iza svakog parfema. Kao i uvijek kada je u pitanju Chanel, svaki komad seže u povijest i naslanja se na neku uspomenu vezanu uz Mademoiselle Chanel, tako su i parfemi iz nove kolekcije posvećeni trima destinacijama koje je za života obožavala. Chanel je doista priredio događaj za pamćenje te su sva tri dana bila ispunjena mini eventima na različitim lokacijama. Posebno impresivna je bila Chanel plaža na kojoj su postavili kabine s imenima svakog uzvanika, dok je veliki Chanelov logo dominirao sredinom plaže.

Mirela

Paris Deauville, Paris Biarritz, Paris Venise označavaju sa svim novo poglavlje kuće te kako kažu, sve je u znaku svježine i kombinaciji elegancije i ugode u jednom.

Paris Deauville je inspiriran istoimenim gradom u kojem je Coco Chanel 1913. godine otvorila svoj prvi butik. Mademoiselle je obožavala mirnoću Deauvillea koji je u ljetnim mjesecima bio ispunjen elegantnom klijentelom koja je rado navraćala u njezin butik. Deauvilleu u čast Polge je isprepleo note reskog bosiljka i sicilijanske naranče.

Paris Venise je posveta kontrastima ove romantične destinacije koja je također obilježila mnoge dane u životu Coco Chanel. 1920. godine se zaljubila u Veneciju, njezinu arhitekturu i bogato povijesno naslijeđe koje je rezultiralo inspiracijom za njezine kolekcije. Paris Venise je kako kažu iz Chanela, kompozicija sjene i svijetla, svježine i senzualnosti. Arome su neroli, vanilija i zrno tonke.

les eaux

Gabrielle Chanel je otkrila čari Biarritza 1915. godine gdje je osnovala svoju prvu couture kuću koja je privukla pažnju internacionalne klijentele. Olivier Polge je posvetu Biarritzu objasnio kao zapljuskivanje vala. Note sicilijanske mandarine ovdje se isprepliću s pomalo divljim notama đurđica.

Odlazak s eventa je bio spektakularan baš kao i sva tri dana provedena na ovom inspirativnom mjestu. Za sam kraj, Chanel je omogućio najromantičniju vožnju Orient Expressom uz obećanje da se uskoro vidimo opet na nekoj lokaciji koja evocira uspomene i podsjeća na genij najznačajnije žene u povijesti mode.

chanel

chanel

chanel

chanel

chanel

chanel

chanel

chanel

 

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više