Search

Mogu li \"boosteri\" zamijeniti kreme za lice?

Mogu li "boosteri" zamijeniti kreme za lice?

Nova generacija proizvoda


Image: Promo

Sve se više popularizira nova generacija beauty proizvoda među kojima je i booster. No, čemu on točno služi i kako se koristi?

Koža je naš najveći i najvažniji organ kojem trebamo pridavati mnogo pažnje. Bez nje jednostavno ne možemo preživjeti, te svaku promjenu na njoj valja na vrijeme utvrditi. Ona djeluje kao naš debeli oklop koji nas štiti od infekcija i dehidracije, stoga ju treba pravilno održavati kroz cijelu godinu. Boosteri, koji su se našli na tržištu prije nekih godinu dana nastoje potaknuti cjelokupno zdravlje naše kože, za razliku od seruma koji uglavnom djeluju na specifične probleme kao što su borice, crvenilo ili pak (de)pigmentacija. Služe kako bi pojačali barijeru i koži osiguraju odgovarajuću razinu hidratacije koja nam je u današnjem stilu života prijeko potrebna.  

Dok je nekoliko brandova kao što su Dermalogica i NovExpert svoju ponudu pojačali s proizvodima za jačanje obrane kože od antioksidansa i antibakterijskih sastojaka, mnogi u svoje proizvode stavljaju i probiotike koji su velika novost u beauty svijetu u posljednje vrijeme. Razlika između boostera i seruma je ta što booster prodire nešto dublje u kožu te se može koristiti samostalno, te ima veću koncentraciju aktivnih sastojaka. Zadržava vlagu u koži i ima bestežinsku teksturu, i ako samo nekoliko kapi dodamo svojoj uobičajenoj beauty rutini (bilo da se radi o kremi, maski ili serumu) pretvorit će se u snažno terapijsko oružje sa ciljanim djelovanjem. Ako imate suhu kožu, koristiti booster kao zaseban proizvod nije dovoljno te se preporučuje koristiti ga u kombinaciji s dnevnim ili noćnim kremama. U suprotnom, tj. kod problema masne kože, može biti dovoljan za samostalno korištenje. Ako još uvijek dvojite koristiti li ga i kako, u nastavku pogledajte nekoliko odličnih primjeraka kao što su onaj brenda Dermalogica, NovExpert bogat vitaminom C ili onaj kozmetičkog brenda HydraFacial MD. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više