Search

Na naše su tržište stigla dva nova sjajna francuska proizvoda s hijaluronom, a mi smo razgovorali s čovjekom koji stoji iza njih!

Na naše su tržište stigla dva nova sjajna francuska proizvoda s hijaluronom, a mi smo razgovorali s čovjekom koji stoji iza njih!

Brend NovExpert i njezin osnivač i Cyrille Telinge u Ro.Ra. Natura Edu centru predstavili su novog člana linije s hijaluronskom kiselinom - Repulp gel i starog člana Lip´up booster za usnice

Tekst: E.G.


Image: PR

Svaki dan epidermis kože gubi visokovrijednu supstancu - hijaluronsku kiselinu (HA). Životni vijek HA u epidermisu je samo 24 sata. Kako starimo, koža više ne može nadomjestiti svakodnevni gubitak HA. To znači da sa 60 godina imamo 50 posto HA manje, a u 75. samo 25 posto od početne količine. Lice gubi punoću, koža postaje tanja i znanost je dala konačni dokaz. Opuštena koža lica na kraju dana uzrokovana je gubitkom hijaluronske kiseline, a ne stresom. Hijaluronska kiselina, koja se nalazi u svim slojevima naše kože, zaslužna je i za punašna lica beba, nalazimo je u hijaluronskim filerima... Ali kako takav izgled postići bez injekcija?

Rješenje je jednostavno - Repulp Gel s visokim sadržajem HA različitih veličina molekula. Trebalo je čak 396 pokušaja formuliranja proizvoda da se konačno postigne svilenkasta tekstura s baršunastim glatkim osjećajem namijenjena za normalnu do masnu kožu. Repulp gel popunjava bore i zaglađuje lice te intenzivno hidratizira kožu učinkovitim djelovanjem novaxylina, HA, ekstrakta zelene i crvene alge, ekstrakta sjemenki jabuke, commiphore, nara, zelenog čaja i brokule, polisaharide, suncokretovo ulje, shea  maslac, aloe veru.

Na naše su tržište stigla dva nova sjajna francuska proizvoda s hijaluronom, a mi smo razgovorali s čovjekom koji stoji iza njih! (фото 1)

Nadalje, baš kao ostatak lica i tijela, usnice su također podložne promjenama i starenju tijekom godina i anti aging njega je neophodna. One gube punoću, hidrataciju, boju i konture te se smanjuju. Zato je osmislio idealnu 7 u 1 njegu za usnice, Lip'Up Booster s hijaluronskom kiselinom, a rezultati su vidljivi odmah nakon prve aplikacije jer djeluje trenutno i dugoročno. Novexpert se u novom boosteru za usnice pozabavio sa sedam pokazatelja starenja usnica: bore, smanjeni volumen, promjena oblika, boja koja blijedi, manjak hidratacije i oštećenja. Jedan od glavnih aktivnih sastojaka u Lip 'upu je biljka Muira puama koju smatraju i "prirodnom Viagrom", a djeluje na volumen na način da potiče prokrvljenost. Hijaluronska kiselina koja je fragmentirana djeluje na bore i hidrataciju, shea maslac njeguje dok antioksidansi djeluju na slobodne štetne radikale.

Koje nam je sve korisne savjete uputio osnivač brenda?

Novexpert je, inače, brend potpuno prirodne kozmetike, čiji je sastav toliko provjeren da ga bez problema mogu koristiti i dojilje, proizvodi nastaju prema veganskim načelima i proizvode se u Francuskoj, a na njima rade vodeći dermatolzi, kozmetolozi i drugi znanstvenici. O trendu korištenja prirodne kozmetike, svjesnosti o tome što unosimo u naš organizam i rutini koje bi se svatko trebao pridržavati, razgovarali smo s osnivačem brenda, Cyrilleom Telingeom. Za početak nas je zanimalo upravo da nam u kratkim crtama objasni zašto je točno ključno koristiti prirodnu kozmetiku, a odbaciti onu o čijem sastavu ne znamo puno.

Na naše su tržište stigla dva nova sjajna francuska proizvoda s hijaluronom, a mi smo razgovorali s čovjekom koji stoji iza njih! (фото 2)

"To je jedno od ključnih pitanja! Često čak ni ljudi koji proizvode prirodnu kozmetiku ne znaju zašto to rade, osim zbog toga što se ona trenutno prodaje. Za početak, treba znati da Europljanke u prosjeku svaki dan na kožu nanose 16 različitih proizvoda, odnosno 500 različitih sastojaka. Ovdje dolazimo do jednog krajnje problematičnog pojma kozmetičke industrije - duboke sposobnosti penetracije pojedinih sastojaka, kao što su konzervansi, aromatične molekule, neki anti-age sastojci... Svi oni mogu doprijeti do epiderme, a onda i krvotoka, urina, pa čak i majčinog mlijeka! Najnovija istraživanja prikazuju kako čak 85 posto dojilja u Europi u svom mlijeku imaju štetne kozmetičke sastojke", odgovorio je Telinge. S druge strane, nastavlja, nije uvijek riječ ni o tome da su svi sastojci prirodnog podrijetla nužno bolji od onih kemijskih.

Međutim, ključna je razlika u tome što su svi sastojci prirodnog podrijetla biorazgradivi. I, kaže, upravo je zato svoj brend odlučio usmjeriti prema takvim sastojcima; ne zato što je to poželjno ili bolje, već zato što ne "zagađuju" naše tijelo. Zanimalo nas je provjeriti i što on danas, kao stručnjak, smatra osnovnom beauty rutinom koju svatko treba slijediti, neovisno o stupnju zainteresiranosti prema njezi kože.

Na naše su tržište stigla dva nova sjajna francuska proizvoda s hijaluronom, a mi smo razgovorali s čovjekom koji stoji iza njih! (фото 3)

"Bit ću pomalo provokativan i reći da ne vjerujem u korejski pristup i nanošenje slojeva i slojeva proizvoda. To je možda dobro za posao, ali nije dobro za kožu. Držim se one da je manje više, i bazični je pristup onaj koji vidim najboljim. Ako govorim konkretno, rekao bih se da treba odlučiti za jedan dobar čistač, i to navečer, dok je ujutro dovoljno lice pošpricati sa sprejevima poput naših s magnezijem ili hijaluronskom kiselinom. Nadalje, treba se odlučiti između seruma i hidratantne kreme. Imate li vrlo suhu kožu, možete koristiti oboje, ali ako nemate, jedan će proizvod, poput nekog s vitaminom C, ujutro biti sasvim dovoljan. Navečer, pak, savjetujem, korištenje nekog proizvoda s hijaluronskom kiselinom", pojasnio je.

Na naše su tržište stigla dva nova sjajna francuska proizvoda s hijaluronom, a mi smo razgovorali s čovjekom koji stoji iza njih! (фото 4)

Štoviše, kaže kako je kao mladi biolog u sve skupa ušao zbog vlastitih problema s ekcemom, ali i strasti prema znanosti. Kad je počeo s liječenjem, iznenadilo ga je što su mu se kao jedino rješenje nametali kortikosteroidi. Kroz Novexpert je, kaže, htio stvoriti priliku za korištenje efektivnih proizvoda koji su isto vrijeme sigurni za naš organizam, jer takvo što nisam nalazio na tržištu. Prije deset godina, kad je sa svime počeo, priča kako su ih mnogi promatrali pomalo poput luđaka zbog inzistiranja na prirodnim sastojcima, dok je danas to, kao što znamo, postalo skoro pa standard.

Baš zbog toga što je jednom uspio u oživljanju vizije koja se činila nemogućom, kaže kako i danas ne odustaje od težnje ka izvrsnosti i ne pomišlja na odstupanje od svojih izvornih principa. Za kraj, pitali smo ga i da nam kaže što misli o tome u kojoj se dobi trebaju krenuti koristiti prvi anti-age preprati.

Na naše su tržište stigla dva nova sjajna francuska proizvoda s hijaluronom, a mi smo razgovorali s čovjekom koji stoji iza njih! (фото 5)

"Odgovor na ovo pitanje nije jednostavan, i ovisi o tome na kojem kontinentu živite. Prve se bore kod Azijata, primjerice, pojavljuju oko 32., dok ih Europljani dobivaju s 25. Tako da, ako vaše čitatalje zanima odgovor na ovo pitanje, on glasi da bi se s takvom specijaliziranom njegom trebalo početi između 25. i 30. godine života", zaključio je Telinge.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više