Search

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi

Luksuzna odmarališta posljednjih godina prepoznala su važnost čišćenja organizma


Često nismo ni svjesni koliko negativnih tvari unosimo u sebe. Moderan način života, loše prehrambene navike, zagađen zrak, stres, fizička neaktivnost, premalo sna...

Razlozi akumulacije negativnih supstanci u vlastito tijelo, misli pa čak i dušu, i više su nego brojni. Teorije o važnosti iznošenja toksina iz vlastita organizma nisu tako novijeg datuma na kalendaru. Još povijesni zapisi antičkog doba svjedoci su provođenja brojnih tretmana na tijelima egipatskih i grčkih vladara. Tople kupke, masaže, meditacije, dijete, pa čak i klistiranje moćnika tadašnjeg svijeta, samo su neke od metoda kojima se stanje uma i tijela istih vraćalo u ravnotežu.
Luksuzna odmarališta posljednjih godina prepoznala su važnost detoksikacije tijela. Potaknuti posljedicama koje nam moderan način života donosi, odlučili su vratiti trend čišćenja organizma na svoja vrata te uvrstiti temelje starog duhovnog svijeta u programe vlastitih spa centara. S obzirom na to kako je pomama svjetskih zvijezda za izbacivanjem toksina u nekim od najljepših odaja svijeta već uzela maha, Büro24/7 istražio je za Vas neke najprestižnije europske adrese. Pa krenimo redom.


Palace Merano, Espace Henri Chenot, Italija
Palača Merano svoja vrata gostima je otvorila još davne 1906. godine. Luksuzan kompleks smješten u sjeveroistočnom dijelu Italije godinama je goste hotela mamio besprijekornošću vlastite arhitekture. 2000. godine je unutar samog kompleksa na više od tisuću kvadrata izgrađen i prostor spa oaze. Prostor imena Revital postao je tako mjesto provođenja tretmana po uzoru na Henri Chenot metodu. Detoksikacija, regeneracija, gubitak kilograma ali i brojni uljepšavajući tretmani, samo su neki od dijelova programa ovog zadivljujućeg interijera. Iako na prvi pogled više laboratorij nego spa oaza, s obzirom na okruženje liječničkim timom, ovaj prostor učinit će potpuni remont vašega tijela.

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 1)

Testiranje DNK kako bi se predvidjele genetske slabosti organizma, skeneri gustoće kostiju koji procjenjuju starosnu dob vaše kralježnice ali i oni koji mjere masnoću oko vaših vitalnih organa, samo su neke od dijagnostika koje vas očekuju ako se odlučite za boravak u prostoru ovoga hotela. Detoksikacijske dijete i jelovnici koji su uglavnom tekućeg oblika, uz čudesnu Chenot masažu,pomoći će vam zasigurno ponovno prepoznati svoju unutarnju ravnotežu.

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 2)

Doktori će vas također svakodnevno šokirati statistikama koje za Vas i nemaju previše smisla, no dati će vam i praktična znanja kako održati svoje novootkriveno optimalno zdravlje. Trajanje tretmana je sedam dana, koji su i više nego dovoljni za gubitak nekoliko kilograma, ali i ponovno vraćanje elastičnosti u tonus vaše kože. 

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 3)

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 4)

Bad Ragaz, Švicarska

Kažu kako se Švicarska često smatra domom najboljih spa odmorišta svijeta. Ako je tako, odmaralište Bad Ragaz nedvojbeno je najbolje od istih. Kompleks se smjestio se u srcu Alpa samo sat vremena vožnje od glavnog švicarskog grada. Prekrasni hoteli, Wellness centri, spa oaze, restorani, kongresne dvorane i golf tereni samo su dio ponude u kojoj možete uživati u vremenu koje ste odlučili provesti ovdje. Hoteli Grand Hotel Quellenhof te Grand Hotel Hof Ragaz broje ukupno 267 soba. Uređene u najljepšim varijacijama interijera natjerat će vas da nikada ne poželite otići iz ovog hedonističkog raja. Nakon nedavne renovacije kompleksa, unutar odmorišta sagrađeni su i spa apartmani. Privatne parne kupelji, samostojeći jacuzziji, saune i bazeni napunjeni čistom termalnom vodom obližnjih gora samo su dio onoga što vas očekuje.

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 5)

Kako je detoksikacija razlog zbog kojeg posjećujete ovaj dio Alpa, s veseljem ćemo vam predstaviti prostor u kojem se odvija samo čišćenje organizma. Stručni tim liječnika, terapeuta, kuhara i masera dočekat će vas tako u 5500 kvadrata prostora spa dijela, kako bi kroz personalizirane programe, u vama ponovno probudili energiju i vitalnost. Spa dio sastoji se od sauna, masaža, bazena, centara relaksacije i tretmana ljepote. Conde Nast Traveller uvrstio je kompleks na listu za najboljih spa centara 2013. godine, ali i na listu jednog od najljepših detoksikacijskih centara svijeta.

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 6)

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 7)

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 8)

The Lifeco, Turska

Smješten na sjevernoj obali poluotoka Bodrum, ovaj prekrasan spa resort već dugo uživa popularnost brojnih svjetskih zvijezda. Kate Moss, Naomi Campbell, John Galliano... Lista posjetioca koji su odlučili dati svoje povjerenje ovom prestižnom kompleksu poprilično je duga.

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 9)

Vođen od strane visokokvalificiranog osoblja, prostor The LifeCo hotela sklonište je od svakodnevnog svijeta. Preporučeno vrijeme trajanja tretmana unutar objekta iznosi sedam dana. S obzirom na to kako je izbacivanje toksina iz tijela dugotrajan proces za koji je potrebno puno više vremena nego što se naizgled čini, opcije produljivanja boravka su više nego dobrodošle. Prilikom samog dolaska u resort, liječnički tim raspravit će o stanju vašeg tijela i uma, te program boravka u potpunosti prilagoditi vama. Shakeovi od povrća, voća, minerala i vitamina koji su potrebni vašem organizmu, tako će narednih dana postati vaša hrana.

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 10)

Masaže, saune i spa tretmani dostojni kralja dio su koji će vas vjerojatno najviše oduševiti. Joga, šetnje i meditacije također su dio liste kako bi osim fizičkog, svoj duhovni svijet podigli na višu razinu. Cjelokupni kompleks uređen je slikama Bude, opremljen svijećama i svježim cvijećem. Prekrasan krajolik krase visoke palme ali i plaže s prizvukom tirkiza u sebi. Ako niste toliko zainteresirani za posjet čarima morskog života, bazen kompleksa i ležaljke s navlakama muslina biti će sasvim dovoljne kako bi vam pružile nezaboravan odmor.

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 11)

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 12)

Viva Mayr, Austria

Trenutno proglašena najboljim detoksikacijskim mjestom na svijetu, klinika Viva Mayer daleko je od prikaza luksuza navedenih resorta. Iako će vas na prvi pogled njen eksterijer natjerati da pomislite kako ste konačno odškrinuli vrata raja, sa sigurnošću vam možemo reći kako je ovaj medicinski spa za ljude malo hrabrijeg duha. Klinika se smjestila na samoj obali idiličnog jezera Wörthersee u području austrijskih Alpa.

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 13)

Pod vodstvom dr. Stossiera i njegova stručnog tima, program je nastao prema teoriji doktora Mayra, koji je smatrao kako sve štetno što unosimo u vlastiti organizam zapravo potječe od onog što sami smatramo najboljim za sebe. Prostor samog centra uređen je u potpuno sterilnom tonu. Bijeli zidovi, drveni krevet, nedostatak namještaja i luksuza u objektu samo su početak onoga što vas ovdje čeka. Vojnički režim bijelih kuta koje će vam oduzeti laptop, WiFI mrežu, mobitel, šećer, gluten, kofein i cigarete vjerojatno će vas natjerati na razmišljanje o bijegu. Rigorozne dijete, infuzije, vitaminske injekcije i medicinska savjetovanja koja se primjenjuju 21 dan trajanja tretmana, također su sastavni dio ove priče.

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 14)

Već nakon tri dana boravka na prostoru ovog dijela Alpa, vaše mentalno i psihičko stanje tijela ostavit će vas bez daha. Dramatični makeover, prema pričanju mnogih, postaje posljedica svakog tretmana, bilo da se radi o detoksikaciji ili fizičkom čišćenju tijela. Masaže, kupke i spa tretmani koji se potpuno prilagođavaju stanju vašeg organizma, čisti su luksuz koji vas dovodi u posebno stanje opuštenosti i čistoće uma i tijela.

Najbolja mjesta za detoksikaciju u Europi (фото 15)

Proučavajući prednosti koje vam ovakav način života donosi, nije ni čudo što su kliniku Viva Mayer na vrijeme prepoznale brojne zvijezde svijeta. Putin, Rita Ora, Albert Elbaz... Lista poznatih posjetioca koji se svake godine iznova upisuju u knjigu gostiju ovog resorta i više je nego duga. Tko zna, možda već prilikom sljedećeg istraživanja pronađemo i vaše ime među njima. 

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više