Search

Najbolje maske za oporavak kose nakon ljeta koje možete napraviti sami kod kuće

Najbolje maske za oporavak kose nakon ljeta koje možete napraviti sami kod kuće

Tekst: BURO.


Svi uživamo u nekim ritualima, a sada kada se mijenja sezona idealno je vrijeme da im se vratimo. Ako smo ljeti i preskakali neke od koraka, sada je ponovno vrijeme da uživamo u pilingu tijela i maskama za lice, a u eri multitaskinga jedino je ispravno da u cijelu priču uvrstimo i kosu, zar ne? Donosimo vam četiri recepta za oporavak kose nakon ljeta i za njih vam ne treba ništa više od sastojaka koje svakako imate kod kuće, a koji su prirodni i učinkoviti. Jednostavnije ne može.

Najbolje maske za oporavak kose nakon ljeta koje možete napraviti sami kod kuće (фото 1)

Već smo pričali o maskama za lice koje lako možete napraviti sami, a ovaj princip podjednako vrijedi i za kosu. Osim efikasnih sastojaka, za uspjeh će biti presudne i količine koje koristite (i zato ih ako treba duplirajte ali nemojte im drastično kvariti odnos) i vrijeme djelovanja. Ono je, kada su u pitanju prirodne recepture, duže nego ono na što smo navikli i iznosi od pola sata pa sve do punog sata.

Maska s jajetom

Namijenjena: suhoj, lomljivoj, ispucaloj kosi kojoj nedostaje sjaj

Umutite jedan žumanjak s jednom jušnom žlicom ulja biljnog porijekla (maslinovog, od avokada, arganovog, ricinusovog, jojobinog ili kokosovog) i odmah nanesite na kosu pramen po pramen pa ostavite da djeluje pola sata. Isperite i operite blagim šamponom, idealno bez sulfata.

Ako vam je kosa gusta i duga, duplirajte količinu sastojaka i nemojte koristiti bjelanjke.

Maska s medom

Namijenjena: dehidriranoj kosi koja je izgubila sjaj i svijetlim bojama, posebno plavoj

Dvije jušne žlice meda pomiješajte s jednom žličicom soka od limuna, a zatim dodajte jednu do dvije žličice mlake vode - koliko je potrebno da masa postane homogena i lakša za nanošenje. Nanesite na kosu pramen po pramen, ostavite da djeluje pola sata i obilato isperite. Nema potrebe da šamponirate kosu nakon ove maske, ako je masna operite je prije.

Najbolje maske za oporavak kose nakon ljeta koje možete napraviti sami kod kuće (фото 2)

Maska s jogurtom

Namijenjena: osjetljivoj i iziritiranoj koži glave, umirivanju peruti i dehidriranoj kosi koja je izgubila sjaj.

Pomiješajte žlicu grčkog jogurta i jušnu žlicu meda, a zatim ovisno o tome koji problem vam je najvažniji dodajte sljedeće.

Ako imate suhu kosu, dodajte jušnu žlicu biljnog ulja (maslinovog, od avokada, arganovog, ricinusovog, jojobinog ili kokosovog).

Ako imate masnu kosu, nemojte dodavati ulje već žlicu gela od aloje.

Ako imate perut, u mješavinu dodajte malo esencijalnog ulja čajevca ili geranijuma ili pačulija.

Nanesite na kožu glave i kosu pramen po pramen i ostavite da djeluje pola sata pa isperite i operite kosu blagim šamponom bez sulfata.

Najbolje maske za oporavak kose nakon ljeta koje možete napraviti sami kod kuće (фото 3)

Maska s kokosovim mlijekom

Namijenjena: kovrčavoj, naelektriziranoj i suhoj kosi

Pomiješajte tri jušne žlice mlijeka od kokosa i jednu jušnu žlicu ricinusovog ulja. Ako vam je kosa duga i gusta, duplirajte dozu.

U ovu bazu možete dodati 2 do 3 kapi esencijalnog ulja ilang ilanga ili jedan razmućeni žumanjak (nikako bjelanjak). Ostavite da djeluje čitav sat i operite kosu blagim šamponom bez sulfata.


ako nemate vremena

Rituali su divna stvar ali ponekad nam je potrebna malo brža opcija - ili više nedjeljnih tretmana. Za quick fix kose koja je "pretrpjela" ljeto, odlučite se za neki od BURO. favorita. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više