Search

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri

Tekst: Manda Javorina


Jasno mi je da ovo možda nije tekst za apsolutno svakog. Ja prva ne mijenjam parfeme često, duboko se vežem za njih i identificiram do te mjere da ih nekad odbijam promijeniti s promjenom godišnjih doba. Ipak, često sam se pitala koliko je zabavno onima koji uvijek imaju bezbroj otvorenih opcija. Iskreno, u dubini duše im i malo zavidim. Riječi fragrance wardrobe zvuče poput apsolutne magije, a sada sam počela razmišljati i o ovom konceptu. Znam da nikada neću biti osoba koja koristi 5 parfema u jednom danu, ali to ne znači da u njima ne mogu uživati. Ako vas zanima kako se to pravi kolekcija parfema koja je smislena, ali i potpuno individualna, scrollajte dalje.

sigurna (i obožavana) opcija

Ovo je parfem koji jako volite i kojem se stalno vraćate bez ikakvog razmišljanja. Kao takav, on najmanje podliježe pravilima - samo vi znate što vam najviše odgovara - ali je poželjno da ne bude izuzetno napadan. Svakako bi trebao trajati dugo, ali vas ne smije gušiti.  Kad se podvuče crta, ovo je parfem koji možete nositi i uživati u njemu od jutra do sutra veći dio godine.

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 1)

MY WAY, ARMANI

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 2)

WHITE FLOWERS, CREED

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 3)

REFLECTION, AMOUAGE

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 4)

GABRIELLE, CHANEL

ZA POSAO

Ključna riječ je ravnoteža. Želite li nešto što će ostaviti utisak na ljude s kojima radite, ali ne i da ih ošamutite kad prođete pored njih. Potreban vam je miris koji je profinjen, koji odiše samopouzdanjem, ali koji je istovremeno i dopadljiv. On je vaš tajni saveznik i treba mirisati tako da vas ljudi primijete i da im je drago kad uđete u prostoriju, a da ni sami ne znaju zašto je tome tako. Suptilne citrusne note, kao začinske i drvenaste (pod uvjetom da nisu preteške) jako lijepo odrađuju svoj posao, a isto vrijedi i za elegantne cvjetne note koje nisu previše slatke.

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 5)

IDOLE L'INTENSE, LANCOME

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 6)

VOCE VIVA, VALENTINO

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 7)

PEONY AND BLUSH SUEDE, JO MALONE

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 8)

CHLOE WOMAN, CHLOE

da vas nikad ne zaborave

Postoje trenuci u kojima ne želite da vas svi primijete, kao i oni u kojima želite da ste centar pažnje. E baš u tim trenucima utonite u potpuno zavodljive i smjele note mirisa za kojima se okreću sve glave. Oni nisu suptilni u klasičnom smislu te riječi, ali vas neće iznevjeriti ni na večeri u dvoje. Cvjetne note poput tuberoze, vanilije i orijentalnih začina (uz dašak citrusa uz dobru mjeru) pravi su put. Posebno obratite pažnju na to kako ovakav parfem miriše na vašoj koži nakon nekog vremena, tzv. sillage je pola zavođenja.

LjETO

Ljetne note su lagane, često u domeni lepršavih cvjetnih mirisa i citrusa, ali ovo ni u kojem slučaju ne treba značiti da parfem mora biti dosadan i očekivan u stilu osvježivača zraka. Kolonjske i toaletne vode su najbolji izbor za duge tople dane i odlučite se za one koje donose kompleksnu svježinu poput mješavine mandarine i bosiljka ili mirisa slane vode, trave i sjećanja koja će vas zapljusnuti poput povjetarca. Vodite se filozofijom “sunshine in the bottle".

ZIMA

Toplo, mekano, aromatično. Ovo su riječi kojima se najbolje opisuje parfem namijenjen onim danima kada je hladno, a mi čeznemo da smo negdje ušuškani. Najbolje je vrijeme za začine, arome koje podsjećaju na slatkiše, puderaste note kao i one drvenaste. Zimski mirisi su složeni i slojeviti, otvaraju se postepeno i ostavljaju dugotrajan trag. Poigrajte se i kombiniranjem različitih parfema, ovo je sezona kao stvorena za layering. Zagrnite se u njih kao u omiljeni meki džemper.

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 17)

KIRKE, TIZIANA TERENZI

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 18)

AMBER AND ROSES, MANCERA

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 19)

FOR HER, NARCISO RODRIGUEZ

Napravite ultimativnu kolekciju parfema baš po svojoj mjeri (фото 20)

WHITE PATCHOULI, TOM FORD

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više