Search

Novi trend kupovanja kvalitetne kozmetike u ljekarnama

Novi trend kupovanja kvalitetne kozmetike u ljekarnama

Kvaliteta i specijalizacija na prvom mjestu

Image: PR

Razgovarali smo s magistrom farmacije Martinom Šepetavc iz Atlanticovog lanca ljekarni i specijaliziranih prodavaonica, Farmacia.

Francuskinje su već dugi niz godina vjerne proizvodima iz ljekarni i možemo reći da su od svojih ljekarni napravile prava turistička središta u koja zalaze žene sa svih strana svijeta. Kupovanje kvalitetne kozmetike u ljekarnama danas je trend diljem svijeta, a nije zaobišao niti Hrvatsku. Zašto je tome tako saznajte u nastavku.

Koliko Hrvatica kupuje kozmetiku u ljekarnama?
Kod nas zasad ne postoje precizna istraživanja s tim podacima, ali govoreći iz prakse možemo reći da je zadnjih godina sve više Hrvatica svjesno da će najpouzdaniji proizvod, posebno osmišljen za određeni tip ili problem kože, pronaći upravo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Otkada je počeo primjetan trend kupovanja kozmetike u ljekarnama kod nas?
Osjetniji pomaci počeli su se primjećivati kako je rasla educiranost žena o kozmetici, prije svega o njezinom sastavu i načinu djelovanja aktivnih tvari. Većini više nije svejedno što će staviti na lice i ne posežu za prvom kremom koja im se nađe pod rukom, nego se educiraju, proučavaju, propituju i traže optimalnu njegu za svoju kožu. Osim toga, zbog suvremenog načina života problem osjetljive kože posljednjih je godina sve prisutniji. Budući da osobe s osjetljivom kožom znatno češće doživljavaju nuspojave kozmetičkih proizvoda u obliku raznih alergijskih reakcija, upućene su i od strane dermatologa i ljekarnika na uporabu dermokozmetičkih proizvoda. prilagođenih određenom tipu kože. Zbog toga je logično da se broj upita za savjetom i ciljanom njegom u ljekarnama povećava.

Novi trend kupovanja kvalitetne kozmetike u ljekarnama (фото 1)

Koja je prednost kupovanja kozmetike u ljekarnama naspram drogerija?
Kao što sam rekla, prednost je upravo to što će kupac u ljekarni, osim uobičajene njege, pronaći dermokozmetičke proizvode prilagođene svakom tipu ili problemu kože. Dodatno, farmaceuti su vrlo često prvi savjetnici kad je u pitanju određeni problem s kožom, jedini od zdravstvenih radnika u svom fakultetskom obrazovanju imaju kolegij iz područja kozmetologije, a kontinuirana cjeloživotna edukacija nam omogućava da svojim kupcima ciljano preporučimo i tip i protokol njege. Dermokozmetika se, osim na zdravoj koži, primjenjuje i na osjetljivoj, netolerantnoj i alergičnoj koži te kod specifičnih dermatoloških stanja. Osim toga, kad kupujete proizvod u ljekarni, možete biti sigurni da iza njega stoje vrlo strogi farmaceutski standardi vezani uz proizvodnju, koncentraciju aktivnih sastojaka, čistoću i porijeklo sirovina, te da nije riječ samo o lijepom pakiranju.

Koje brendove imate u svojoj ponudi?
Sve što je relevantno na svjetskom kozmetičkom tržištu – od Vichyja, Eucerina, preko Lieraca, Novexperta, Caudaliea, Filorge, Phytoa, La Roche-Posaya, do Apivite, dr. Brandta, Nuxea, da nabrojim samo neke.

Koji su brendovi najpopularniji?
Među popularnijima su La Roche Posay, Avene, Eucerin, Lierac i Nuxe u segmentu njege kože, a u njezi kose prednjači Phyto.

Koji je raspon godina žena koje po svoju beauty njegu odlaze u ljekarnu?
Dolaze nam žene doista svih dobi – mlade žene zato što traže njegu koja odgovara baš njihovom tipu kože, žene zrelije dobi koje traže ili učinkovito anti-age rješenje ili su se suočile s nekim problemom kože kao hiperpigmentacijom ili drugim nepravilnostima. Osim toga, u ljekarni su često u prilici uz pomoć naših stručnih suradnica/promotorica obaviti pregled kože pomoću aparata, koji određuje tip kože i njezino trenutačno stanje te dobiti stručnu pomoć u izboru prikladne njege.

Novi trend kupovanja kvalitetne kozmetike u ljekarnama (фото 2)

Koji su najčešći problemi s kojima se žene suočavaju kada je riječ o koži lica i tijela?
Postoje doista brojni problemi – od već spomenutih hiperpigmentacija, dehidrirane kože preko bolesti poput psorijaze do alergične i netolerantne kože. Među najčešćim je problemima upravo netolerantna koža koja teško podnosi nekvalitetan proizvod. Zato osoba i ulazi u ljekarnu – tražeći provjerenu, učinkovitu njegu kojoj može vjerovati.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više