Search

Ova azijska biljka ima 6 supermoći kada je osjetljiva koža u pitanju, a ovo su najbolji proizvodi

Ova azijska biljka ima 6 supermoći kada je osjetljiva koža u pitanju, a ovo su najbolji proizvodi

Tekst: BURO.


Tako zvane cica-kreme postale su neizostavan dio njege osoba s osjetljivom kožom ali i poslije bilo kakvih opekotina, povreda ili kozmetičkih procedura. Sama riječ "cica" stoji za ljekovitu biljku po imenu centella asiatica (poznatu još i kao tigrova trava zato što se bengalski tigrovi u prirodi valjaju po njoj kada su povrijeđeni kako bi zaliječili rane) koja se danas nalazi u većini krema čiji je cilj umiriti kožu i ojačati je. Osim što su postale trend (s razlogom), znanstvene studije pokazale su da cica-kreme zaista imaju veliku moć u regeneraciji blagih opekotina, ožiljaka. pa čak i da mogu imati umirujuć učinak na psorijazu.

Danas su nam na određen način, ove kreme poznate kao K-Beauty trend ali kada pričamo o njenoj povijesti u dermokozmetici, cica-kreme porijeklo vuku sa Zapada, a jedan od proizvoda koji je inspirirao cijelu pomamu upravo je La Roche-Posay Cicaplast.

Ali koji je to konkretan utjecaj koji ima centella asiatica?

#1

Obnavlja zaštitnu barijeru kože

Lako je oštetiti zaštitni omotač kože (za početak, dovoljno je da koristite prejako sredstvo za čišćenje) ali zato njegovo obnavljanje nešto teže ide. Ono je proces za koji treba vrijeme, a preparati koji sadrže centelu ojačavaju zaštitni hidrolipidni sloj kože zahvaljujući svom visokom sadržaju amino i masnih kiselina.

#2

Ima protuupalni učinak

Ova biljka u sebi sadrži antioksidanse, vitamin A i C, kao i antioksidanse, vitamine A i C, azijatsku i madekasičnu kiselinu, koji svi zajedno djeluju pozitivno na problematičnu kožu.

#3

Umiruje

Proizvodi koji sadrže centelu veoma brzo otklanjanju neugodne simptome poput osjećaja peckanja i zatezanja kože.

#4

Hidrira

Cica-proizvodi sprečavaju isparavanje vlage s površine kože i time sprečavaju dehidrataciju i suhoću kože.

#5

Ojačava krvne žile

Ova osobina centele je posebno važna za sve koji imaju problema s crvenilom kože i proširenim kapilarama.

#6

Ublažava bore, čini kožu jedrom

Već nakon 25. godine sinteza kolagena u našem tijelu počinje se smanjivati, a centela spada u sastojke koji imaju moć stimulirati proizvodnju kolagena.


BURO. favoriti cica-proizvoda ne uključuju samo kreme, scrollajte i otkrijte najbolje za sebe.


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više