Search

Ovaj beauty ritual daje rezultat u samo 15 minuta!

Ovaj beauty ritual daje rezultat u samo 15 minuta!

Probali smo ga i oduševljeni smo

Tekst: Ana Pavić


Image: Denis Butorac

Smatram se totalnim beauty freakom kada je u pitanju preparativna kozmetika. Vjerujem da u određenim godinama (imam ih 39) preusmjerimo fokus s dekorative na preparativu jer itekako postanemo svjesni da je njegovan ten najvažniji u svakodnevnoj beauty rutini. Ja sam toga postala svjesna u ranim 30-ima kada sam primijetila prve bore i promjene na licu koje se tiču tonusa i kvalitete kože. Da bi stvar bila gora imam suhu, tanku i osjetljivu kožu sklonu pucanju kapilara i crvenilu. I dok sam tinejdžerske godine i rane 20-e provela bez jednog prištića na licu, moj tip kože se nije pokazao kao najzahvalniji za prve znakove starenja. U tom slučaju su bolje prošle djevojke koje su u tinejdžerskim godinama imale masnu kožu.

Kada sam prebacila svoj fokus na preparativnu kozmetiku shvatila sam da je informacija najvažnija. Uvijek se dobro informiram kad idem kod dermatologa na tretman ili kad kupujem nešto novo. Volim proučiti što stavljam na lice, koliko aktivnih sastojaka ima u proizvodu, je li hipoalergenski, a u posljednjih nekoliko godina itekako pazim je li sastav 100% prirodan.

Sada kada sam vam dala sve ove informacije kazat ću vam da moja večernja njega ne prolazi bez maske za lice. Iako volim sheet maske rijetko koja mi se pokazala kao dovoljno bogata za večernju njegu. Njih smatram kao 10 minute fix prije nekog važnijeg eventa ili izlaska. Za potpunu njegu trebam jako hranjivu masku koja će dobro odraditi svoj posao dok spavam i dati mi željeni rezultat ujutro kad se pogledam u ogledalo. Dva puta tjedno napravim i eksfolijaciju/piling lica kako bih odstranila mrtve stanice kože i "otvorila je" za sve hranjive sastojke koje potom unosim od seruma s peptidima, hranjive kreme ili maske s hijaluronom. Svi vi koji imate suhu kožu dobro znate da piling nije baš nešto s čim se možemo igrati svaki dan te je odabir proizvoda od ključne važnosti. Piling treba biti izuzetno lagan, a efektan, tekstura treba biti dobro pogođena jer krupne granule i utrljavanje istih oštećuju kožu.

novexpert

U posjetu našem poznatom trgovačkom lancu gdje idem u nabavku svih potrepština, primijetila sam jedan zanimljiv duo u praktičnom pakiranju na kojem je pisalo "Beauty Ritual od samo 15 minuta". Radilo se o proizvodu brenda Novexpert čije sam proizvode otkrila tek prije nekih godinu dana i to kada sam tražila pravi piling za svoju osjetljivu kožu. Tada sam kupila svoj prvu Exfoliator masku i piling s njihovim potpisom i oduševila se. Proizvod je u potpunosti prirodan nema konzervansa ni kemijskih sastojaka. Tubica je stvarno napunjena i trajala mi je dobrih 3-4 mjeseca, iako sam proizvod koristila 3 puta tjedno i nisam baš štedjela prilikom nanošenja. U sastavu se, između ostalog, nalaze vitamin C, silicij iz bambusa, mikrosfere iz jojobe, ekstrakt papaje, biljni glycerin, vitamin E.. Moć proizvoda je u dualnom djelovanju. Naime, prvo ga nanosite kao masku i držite na koži nekoliko minuta (za suhu kožu preporučuju oko 3 minute), a potom ga lagano utrljate i napravite piling. Stručnjaci Novexperta kažu da kao maska djeluje poput biološkog peelinga zahvaljujući ekstraktu papaje i PHA, koji će pomoći "odlijepiti" mrtve stanice i njihove rezidualne veze, a kao peeling" ima ulogu "mehaničkog peelinga" te uklanja mrtve stanice s lica..

novexpert

Preporučuje se uz korištenje s moćnom Repulp maskom koja u ovom mini pakiranju dolazi kao after njega, točnije kao neki fini pokrivač baršunaste teksture koji vam koža očekuje i želi nakon pilinga. Repulp maska ima ultra visoku koncentraciju dvije čiste hijaluronske kiseline s trenutnom akcijom "lipo punjenja". U prijevodu, rezultat je brzo vidljiv na tankoj koži koja pokazuje tragove gubitka volumena i znakove starenja. Moram napomenuti da je u sastavu ove maske fragmentirana hijaluronska kiselina koja puni kožu u dubljim slojevima što je jedini učinkovit način da vidite promjenu na licu. Masku nanosite u debelom sloju i držite je ovisno o stanju kože. Za masnu ili mješovitu kožu se preporučuje 10 minuta, a za suhu kožu 15 minuta. Višak odstranite vlažnom maramicom ili operete lice mlakom vodom. Ja je koristim kao noćnu kremu jer je moja koža upije do kraja, a ako ostanu tragovi (što mi se rijetko dogodi) ujutro ih otklonim s malo micelarne tekućine i termalnom vodom.

Kao vjeran kupac brenda i zadovoljna korisnica iz prve ruke vam mogu potvrditi da proizvod funkcionira. Koža je mekana, glatka i izgledate svježe. U kombinaciji s Exfoliator maskom i pilingom daje wow efekt. Iako oba proizvoda postoje u svojim originalnim samostalnim pakiranjima, savjetujem da isprobate ovaj mini beauty tretman i osjetite na svojoj koži sve efekte istoga. Nemojte se iznenaditi količinom proizvoda. Naime u ovom naizgled mini pakiranju vas stvarno očekuje izdašna količina proizvoda s kojom ćete biti i više nego zadovoljni. Cijena jednog paketića iznosi 29,62 kune što je jako povoljno za 100% prirodne proizvode visoke kvalitete koji nose oznaku "Made in France".

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više